Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
meitsi

Kommentit (3)

arska

En suosittele aurinkovoiteiden käyttöä. Iho kyllä tottuu aurinkoon ja ei siellä tarvitse kärvistellä polttaakkseen ihoa ensalkuunsa. Itse olen ainakin huomannut että iho ei pala enää keväisin kun otan D-vitamiinilisää ei-kesäisin. D-vitamiinihyödyt voidaan unohtaa jos lotraa ihonsa rasvalla, nimittäin D-vitamiinisynteesi vähenee n. 95% koska rasvat absorboivat juuri siihen tarvittana UV-säteilytyypin. Samoin D-vitamiinihyödyt voidaan unohtaa jos et ole auringossa keskipäivällä, suomen leveysasteilla keskikesälläkin on vain muutamia tunteja keskipäivällä kun aurinko paistaa niin että D-vitamiinihyödyistä voidaan puhua. Mutta fakta on silti että moni on niin peloissaan kun asiasta aina jaksetaan pelotella että saa siitä rasvasta henkisen helpotuksensa. Aurinkorasvat ovat liiketoimintaa ja pelko on tehokas markkinointikonsti. Ihminen on melko hyvin selvinnyt ilman rasvoja muutaman miljoonaa vuotta tähänki asti.

Eri mieltä

Aurinkoallergisena aurinkorasvat pelastavat lääkkeidensyönniltä. Sinänsä paikallaan. Mielestäni aurinkorasvoja on hyvä käyttää tarpeen mukaan. Eivät niitä tietenkään kaikki tarvitse.

Lapsille on hyvä niitä laittaa, koska he eivät huomaa vauhdikkaiden leikkien lomassa jos ovat liian kauan auringossa ja alkavatkin pikkuhiljaa palaa. Ei tule sitten itkuisia öitä.

Aiemmin kunnon otsonikerrokset suojasivatkin, nykyään mm. tehtaiden päästöt ovat tehneet reikiä otsonikerrokseen. On varmaan nimimerkki "arska" kuullut tuollaisesta joskus.

meitsi

Kasvavan lapsen olisi äärettömän tärkeää saada auringosta d-vitamiinia jota iho muodostaa sen saadessa auringonvaloa.

Aurinkorasvan käyttö estää ihoa muodostamasta d-vitamiinia. D-vitamiini on kasvavalle lapselle elintärkeä vitamiini mm. luuston kannalta.
Tunti auringossa keskikesällä tuottaa 400mikrogrammaa d-vitamiinia joka on tarpeen pimeän talven tullessa.

Lähes kaikilla Suomalaisilla d-vitamiinin puute, useimmilla vakava.
Lapset alasti aurinkoon leikkimään sanoi Arvo Ylppö, ei missään tapauksessa aurinkorasvoja. Suojatkaa lapsenne liialta auringolta vaatteilla, jos on tarpeen.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat