tt

Kommentit (7)

entinen nuori

Aivan ensimmäiseksi aikuisten pitäisi lakata syyllistämästä nuoria kavereiden puutteesta. Ei yksinäisyys ole mikään sairaus. Nuoret ilmentävät vastauksissaan heihin kohdistettuja odotuksia ja "pärjäämisen" paineita.

Jos sopivia ystäviä ei ole, niitä ei ole. Yksinäisyyskin on parempi vaihtoehto kuin huono seura, joka pakottaa nuoren hänelle vieraisiin rooleihin ja esim. päihteiden käyttöön. Aikuisilla on liian naiivi käsitys siitä, millaisia heidän lapsensa luokkakaverit voivat olla. Yleensä omaa lasta väheksytään ja epäillään, mutta muut lapset ovat oikeita mallikelpoisia kullannuppuja.

Yksinäisyyttä helpottaa jo se, että tuetaan valinnanvapautta. On vain hyvä, että nuori osaa ajatella ja toimia itsenäisesti, pohtia omia arvovalintojaan ja uskaltaa sanoa ei. Toisten nuorten kanssa voi esim. harrastaa, ilman pakkoa mukautua "ystäväpiirin" saneluihin ulkonäöstä, pukeutumisesta ja käyttäytymisestä.

Lasten ja nuorten maailma on raadollinen. Meidän aikuisten tehtävä on tukea myös arkoja ja hiljaisia kasvamaan omana itsenään, eikä koko ajan vaatia, että heistäkin pitää tulla koviksia päällepäsmäreitä, jotka pärjäävät muita alistamalla.

jan

miten teini voi olla yksinäinen laumassa ne on yötä päivää harvoin näkee teinin yksin aina on hirvee lauma liikkeellä kannattaa vähän laskeskella uudelleen

nuori

Ehkä ne kovis gangsta lökäpöksyt on niissä laumoissa mutta tällaiset tavallaiset nuoret joita on harvassa on yleensä ehkä 2-3 hengen porukassa jos ei ole yksin. Näin kokemuksesta voin sanoa että se syö miestä ettei kaveripiiriin kuulu yhtäkään vastakkaista sukupuolta edustavaa henkilöä. Yksinäisyys vaivaa joka ikinen ilta mutta kun on niin moneen kertaan yrittänyt tutustua uusiin ihmisiin ja pettynyt ettei enää jaksa yrittää ja tuntea taas samaa pettymyksen ja surun tunnetta. Että joo kyllähän ne nuoret aina pyörii isoissa porukoissa!!

Penni

Nykyajan nuorilla on sellainen käsitys, että kavereita pitää olla paljon. Yksi tai kaksi hyvää riittää. Loput puolituttuja heidän kauttaan. Laatu korvaa määrän.

silence1

Olin koko ala-asteen ja yläasteen yksinäinen ja koulukiusattu, kiitos silmälasien ja rumien vaatteiden.

Amikseen kun lähdin viereiseen kaupunkiin täältä pikku kylästä, alkoi kavereita löytymään ja viikonloput alkoivat kulumaan baareissa ja rannoilla kaveriporukoissa. Kukaan ei nykyään uskalla haastamaan riitaa koska kavereita on paljon ja en ole mikään pienikokoinen itsekään.

Nykyään olen 20 vuotias ja pukeudun tyylikkäisiin ja katu-uskottaviin vaatteisiin, voin sanoa että oman ikäiset naiset tykkää ja saa kavereiltakin respektiä kun on uusi snapbäkki päässä, adidaksen osiriksen tai DVS:n skede kengät jalassa, uudet jack&jonesin housut jne. Hiukset kannattaa ajaa näin kesällä siiliksi, nuoret naiset ei diggaa pitkistä hiuksista (poislukien emot ja hevarit jne).

Nuorille neuvoksi: esittäkää vahvempia kuin mitä olette, puhukaa muiden saman ikäisten kanssa niin paljon kuin mahdollista ja hankkikaa niitä kavereita tavalla tai toisella. Löydätte samalla muutakin seuraa kavereiden kavereiden kautta bileistä jne.

tt

"Esittäkää vahvempia kuin mitä olette", huono neuvo. Ei kannata ikinä esittää olevansa jotain muuta, se yleensä johtaa ongelmiin ja itselleen ei kannata valehdella.

Mitä itse artikkeliin tulee, niin moni teini ei ole niin yksinäinen ja toivoton kuin luulee olevansa eikä tajua mitä oikea yksinäisyys on. Itselläni ei ole ollut moneen vuoteen varsinaisia kavereita, päivät kuluu yksin sanomatta mitään kellekään eikä se kivalta tunnu. Ikää on 22.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat