Voihan vee

Kommentit (8)

itse kokeillut

Jäähyjutuissa toimii kyllä paremmin, jos lähtee heti pois paikalta. Jos lapsi karkaa, hänet viedään takaisin sanaakaan sanomatta. Samaa toistetaan niin kauan, kunnes lapsi istuu koko jääähyajan. Aikana parhaiten toimii minuutti per ikävuosi :)

Monskis

Eihän tolla tavalla voi olettaa,että jokainen teini on juoppo tai kännissa ennen kuin on 18.. Ei ole reilua, että vaan oletetaan että hei sä tulet joskus vielä kännissä kotiin. :( Tyhmää..

Mitä tehdä murkulle joka jää kotiarestiin kun on rikkonut sääntöjä niin se karkaa koulun jälkeen tai kun on koulussa rikkonnut sääntöjä karkaa koulusta. Tai kun kodin säännöt ei kiinosta niin karataan. Pitääkö vanhempien hakea pitää puhuttelu ja jatkaa kotiarestia vai antaa olla. Meillä ainakin kun karkaa niin alkaa uhmaa lisää kun hakee kotoonta.

En ymmärrä näitä vanhempia jotka kesällä sanovat "jos et käyttäydy kunnolla vien sut autoon istumaan". Sellaista ei voi kuumana kesäpäivänä toteuttaa. Minulle on aina sanottu, että älä uhkaile sellaisella jota et voi toteuttaa, lapset kyllä huomaa uhkaukset joista mitään ei tapahdu. 

Daria 77

Olipa hyvät ohjeet. Lisäisin vielä, että keskustelu kannattaa, vaikka lapsi olisi mitä tehnyt.

Yllä mainitulle nimimerkille "Kipu kasvattaa" voisin kertoa sen verran, että eipä ole ihme, miksi Suomi on täynnä masentuneita ja muuten vaan syrjäytyneitä. Tämä johtuu juuri aatamin aikaisesta "kipu kasvattaa kulttuuurista". Esimerkiksi Ruotsissa on aikanaan laki tasoisesti kielletty lasten ruumiillinen kurittaminen. Tämä on myös tehty Suomessa vuonna 1983. Kuitenkin ruotsalaiset menestyvät huomattavasti paremmin kuin suomalaiset. Tämä johtuu siitä, että ensinnäkin lapsi on tärkeässä asemassa perheessä ja lasta kuunnellaan. Toiseksi lasta ei rangaista fyysisesti, koska se aiheuttaa vielä enemmän ongelmia myöhemmässä iässä: lapsi tuntee turvattomuutta, ahdistuneisuutta ja muita negatiivisia tunteita koko loppu elämän kotona tapahtuneen ruumiillisen kurituksen johdosta.

Tässä vielä ote laista tiedoksi niille vanhemmille, jotka vielä harrastavat lasten ruumiillista kurittamista:

Laki» lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta 8.4.1983/361

1 LUKU

Yleiset säännökset

1 §

Lapsen huolto

Lapsen huollon tarkoituksena on turvata lapsen tasapainoinen kehitys ja hyvinvointi lapsen yksilöllisten tarpeiden ja toivomusten mukaisesti. Huollon tulee turvata myönteiset ja läheiset ihmissuhteet erityisesti lapsen ja hänen vanhempiensa välillä.

Lapselle tulee turvata hyvä hoito ja kasvatus sekä lapsen ikään ja kehitystasoon nähden tarpeellinen valvonta ja huolenpito. Lapselle on pyrittävä antamaan turvallinen ja virikkeitä antava kasvuympäristö sekä lapsen taipumuksia ja toivomuksia vastaava koulutus.

Lasta tulee kasvattaa siten, että lapsi saa osakseen ymmärtämystä, turvaa ja hellyyttä. Lasta ei saa alistaa, kurittaa ruumiillisesti eikä kohdella muulla tavoin loukkaavasti. Lapsen itsenäistymistä sekä kasvamista vastuullisuuteen ja aikuisuuteen tulee tukea ja edistää.

huolestunut mummi

Olen todella huolissani lapsenlasteni rangaistus muodoista.He ovatpiekkoin 4ja2v.kasvattiperhe rankaisee vanhinta sillä että kun on vanhempien soittopäivä niin poika eisaa keskustella puhelimessa vanhempiensakanssa kun on tehnyt jotakin väärin.nnnnnnnnnNyt on ilmennyt myös sitä että kun lasten pitäisi tavata sisaruksensa sekä vanhempansa ei tapaaminen sovi koska lapset ovat olleet tottelemattomia.Nämä on rangaistusmuotoja joista jo nyt näkyy seuraamuksia lapset ovat monissa asioissa tantuneet mutta mitä näkyy myöhemmin sitä ei vielätiedä yksikäänihminen

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat