yksi meistä äideistä

Kommentit (5)

Ei tässä mielestäni sanota, ettei kuria saisi olla, tässähän puhutaan motkottamisesta, siis turhasta suunsoittamisesta, joka ei auta mitään. Ei se ole vapaata kasvatusta, että luovutaan nalkutuksesta ja asetetaan rajat muilla keinoilla. Minusta on tosi hyvä idea välttää turhaa motkottamista ja sanoa asiat selkeästi ja rauhallisesti ja siten, että viesti menee perille - ja pitää sitten sanotusta kiinni... 

Ketse

Harvinaisen typeriä "kasvatus"neuvoja. Juuri tällaisten vanhempien takia Suomi on täynnä näitä vapaan kasvatuksen hedelmiä, eli penikoita jotka särkevät paikkoja, riehuvat ja muutoinkin tekevät kaikkea käsittämättömän typerää.

Lilac

En nyt heti tuomitsisi noita neuvoja ihan typeriksikään, kyllä luulen että liiallinen jatkuva naputus alkaa mennä kuuroille korville kun lapsi tottuu että aina naputetaan. Eikä jutussa mielestäni tarkoiteta, etteikö kuria pidä olla, kehotetaan vaan vähentämään "turhaa" kieltämistä ja mäkätystä, jotta sillä olisi enemmän painoarvoa silloin kuin on oikeasti tarve kieltää. Sitä paitsi tuossa ehdotetaan "älä motkota mistään" -PÄIVÄÄ eli kokeiltavaksi.. Tottakai pitää olla kuri, mutta itsekin uskon että parempi olisi säästää kieltämiset ja motkotukset enemmän niihin tilanteisiin kuin tarvitaan.. Ehkä se antaisi lapsellekin selkeämmän viestin siitä että tämä oli nyt oikeasti kielletty ja huono homma.

yksi meistä äideistä

Lapsi huomaa ilman ylimääräistä motkotusta omien tekojensa seuraukset. Antamalla luottamusta lapselle ja aikaa ymmärtää, mitä eri tilanteissa voi tapahtua. Niin ettei tarvitse valmiiksi purra että tässä menee näin jos teet näin. Hirveällä kontrollilla saa kenet tahansa lukkoon tai toiseen ääripäähän, ei osata enää omilla aivoilla ajatella, eikä kiinnosta ajatella.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat