Osaako lapsesi pyöräillä turvallisesti?

Pikkuroo

Kommentit (4)

asdf

"Aloittelevan pyöräilijän on ennen ajoradan ylitystä turvallisinta pysähtyä ja sitten taluttaa pyörä tien yli."

Voisi lukea ihan, että pyörä kuuluu taluttaa tien yli, koska pyöräilijää ei auton kuulu useimmissa tapauksissa väistää suojatiellä.

"Varmista, että kypärä istuu oikein ja että lapsi osaa laittaa sen päähänsä niin, ettei se roiku takaraivolla vaan suojaa myös otsaa."

Hieno kuva ja kypärä takaraivolla. Voisi myös ilmoittaa ettei pyöräilykypärä vähennä onnettomuuksia, ettei turhaa turvallisuudentunnetta synny.

eeva

Sinulle nimimerkki asdf kommentistasi "Voisi lukea ihan, että pyörä kuuluu taluttaa tien yli, koska pyöräilijää ei auton kuulu useimmissa tapauksissa väistää suojatiellä."

Autoilijan kuuluu AINA väistää pyöräilijää suojatiellä.

tiitu

Tänä aamuna hieman ennen klo 8 oli äiti vaunujen kanssa ja pieni reppuselkäinen poika polkupyörällään kulkemassa tod.näk. läheiselle ala-asteelle. Seisoivat risteyksessä, suojatielle matkaa n. 20 metriä. Nätisti odottivat ettei autoja enää tule ja lähtivät ylittämään tietä. Olisiko ollut vaikeaa kävellä se 20 metriä siihen suojatielle? Millä tämäkin lapsi oppii oikeaa liikennekäyttäytymistä, kun opetus on tämän tasoista. Toivon että poika säilyy ehjänä tulevilla yksin tehdyillä koulumatkoilla...

Pikkuroo

Autoilija väistää pyöräilijää pyöräilijän näkökulmasta useimmiten, mutta autoilijan näkökulmasta vain harvoin. Reitit ovat erilaisia.

Autoilijan ei kuulu aina väistää pyöräilijää. Jos pyöräilijä ylittää tien ilman, että auto tulee kolmion takaa tai kääntyy, on väistämisvelvollisuus pyöräilijällä. Taluttaen taas autolla.

Kolmion takaa tuleva ja kääntyvä auto väistävät molemmat pyöräilijää.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat