AP

Kommentit (8)

Huomautanpahan vaan

Tämä osuus, että ilmoituksen voi tehdä myös nimettömänä, on todella huono homma. Aina pitäisi olla tiedossa kuka ilmoituksen on tehnyt (siis viranomaisilla). Tällainen 'sokea piste' aiheuttaa paljon haittaa kaikille, sillä se poikii luvattoman määrän aiheettomia ilmoituksia! Niitä kostonhimoisia/kateellisia riittää, jotka haluavat saada aikaan pelkkää harmia.

o

Minäkin olen sitä mieltä,että jos oikeuteen mennään,niin ilmoituksen tekijän pitää löytyä omalla nimellään puolustamaan omaa näkemystään.Kyllä syyttäjälläkin pitää olla todisteita ja todistajia tapahtuneesta asiasta,muuten ei ole koko juttua oikeuteen mentäväksi.Todisteet puuttuvat,on vain sana sanaa vastaan.

vai tukea?

Nimenomaan näin, nimetön ilmoitusmahdollisuus poikii aivan varmasti silkasta kostonhalusta tehtyjä ilmoituksia.

Toinen epäkohta on, että esim. perheen työttömyys ja huono taloudellinen tilanne saa esim. ala-asteiden opettajat lähtökohtaisesti varpailleen ja varsinaisen kyttäyksen alaiseksi. Tuttavaperheessä kumpikin aivan kunnollinen ja jopa raitis vanhempi olivat jääneet työttömiksi, minkä seurauksena pienikin puute esim. lapsen vaatetuksessa johti heti "opettajien huoleen" ja "epäilyyn lasten perushoidon puutteellisuudesta"

Perheen poika kaatui polkupyörällä ja housut repesivät. Seurauksena opettajan tekemä lastensuojeluilmoitus juurikin noilla edellä mainituilla syillä.

Selvityksessä havaittiin, että lastensuojelun asiakkuudelle ei ollut perusteita. Ihemeteltiin vain, kunka perhe voi tulla toimeen niin pienellä rahamäärällä kuin tulee, se kun oli alle normien.

Kun sitten perhe kysyi, saako sitä rahaa sitten jostakin, kun kerran on alle normien, niin vastaus oli että kyllä, siinä tapauksessa, että siirrytte lastensuojelun asiakkaaksi...

Tämä lienee sitä tarjottavaa tukea?

Järjetöntä.

nainen vm56

On puututtava, jos lapsi kärsii henkisesti, fyysisesti kodissa. Jatkunut vähänkin pidempään..esim.viikkoja. Kenen velvollisuus on puuttua ja auttaa lasta selviytymään lapsuudesta. Usein byrokratia hidasta. Pyöritellään ja pompotellaan..kenen etu ja ketä se auttaa?

hämillään

On tehty ilmoitus sukulaislapsesta. Tuloksena porttikielto lapselle mummolaan. Vanhempien vakuutukset saaneet sossujen päät pyörälle. Lapsi kaipaa kovasti isovanhempiaan ja on tilanteesta hämmentynyt. Miksi ilmoituksen tekijää ei kuulla!? Älyttömän hyvin toimii tämä suomalainen järjestelmä!

Naapurin äiti

Kyllä pitäisi pystyä tekemään nimettömänä. itse koitin tehdä nimettömänä mutta jotenkin nimeni lipsahti sieltä k.o.perheen tietoon. Meille tuli muutaman kerran rikotut ikkunat keskellä yötä, auto naarmutettiin, renkaat puhkottiin, öisin hakattiin ovea ja tietysti oma lapseni oli kotona tuolloin.
Poliisi ei voinnut tehdä mitään koska en pystynyt todistaa kuka oli kaiken takana.
Ottaisin kaiken paskan niskaani jos sen perheen lapsien asiat olisivat parantuneet mutta eeii.. Kautta rantain kuulee kun tämän perheen isä "komentaa" lapsia. KAikki jutut eivät voi olla totta eikä varmastikkaan edes puolet mutta homma jatkuu samanlaisena. Kukaan ei vaan enää uskalla tehdä ilmotusta.. En edes minä. Enää en näe mitä perheen sisällä tapahtuu mutta ainakin yritin.

Naapurin äiti

Tarkennus että "komentamisella" tarkoitin ihan selkeetä ja kova kouraista väkivaltaa. Itse todistin mutta eipä se vaaka kupissa paljon painannut kun isä ja isän vanhemmat ovat tällä kylällä sitä "parempaa porukkaa".

AP

Siis ilmanmuuta nimettömänä sille perheelle josta ilmoitus on tehty! Tarkoitin sitä, että _viranomaisen tulisi aina tietää kuka ilmoituksen/ilmoitukset tekee. Missään nimessä tietoa ei saa levittää.
Ei ketään voi auttaa jos on vaara että itse joutuu pelkäämään, varsinkaan oman perheensä puolesta.

Myös toi on iso epäkohta, että jos ilmoituksen kohteena oleva perhe on ns. parempaa väkeä, ei asiaan puututtaisi. Kuulostaa todella kummalta.
En siis epäile tarinaasi ollenkaan, haluan tarkentaa sen.
Eikö muita todistajia löytynyt? Vaikka kertojia on ollut.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat