Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vainoharhaton

Kommentit (6)

Avot

Aiemmin näitä tiloja, joissa järjestettiin yhteisiä tapahtumia oli joka kylällä.
Kyläkoulut.
Nyt ne lakkautetaan, myydään tai puretaan ja tilalle tulee asukkaita tavalla tai toisella ja ahtaus lisääntyy, kun yleinen tila katoaa.

Koekaniini

Näyttää siltä että SRV:n ostaman Teräsbetoni Oy:n tietotaito ei ole sittenkään hautautunut hukkaan. Olen asunut aikoinaan siinä Teräsbetonin 70-luvulla rakentamassa konseptitalossa jossa oli käytetty paljon samanlaisia oivalluksia, eli suuri osa talosta oli yhteisiä tiloja hieman kuin hotellissa ja täytyy sanoa että viihtyisyys oli korkealla. Jos oikein muistan, suunnittelijana oli arkkitehti Valjakka yhteistyössä rakennusfirman johdon kanssa.

Pisteet SRV:lle tämän aikaansa edellä olleen idean elvyttämisestä. Suomi tarvitsee parempia kerrostaloja kuin mitä viime vuosikymmeninä on rakennettu.

Niilo

Hyvä oivallus nämä yhteiset tilat. Lopputulos käyttäjineen onkin sitten aivan toinen juttu.

Nykyään jo taloyhtiön pesutuvan käyttö on monelle ongelmallista. Varattuja aikoja ei noudateta, paikat ja koneet jäävät käytön jäljiltä huonoon kuntoon. Mätäpäät rikkovat mitä rikki saavat. Koneiden ja laitteiden rikkoutuessa, huollon saapuminen kestää ikuisuuksia. Käyttöohjeita ei noudateta, mattoja pestään koneissa, mankelissa mankeloidaan farkkuja jne jne...

Laitapa sitten siinä näitä muita yhteisiä tiloja... pitäsi olla 24/7 talonmies vahtimassa niin kuin vanhoina hyvinä aikoina.

Monesti on kuitenkin helpompi huolehtia ihan omista tiloistaan ja koneistaan.

Helppoa

Oli jopa arvattavaa että aina löytyy joku pessimisti kertomaan kuinka välinpitämättömiä ihmiset ovat, kaikki hajotetaan, sotketaan jne. kun muusta ei ole kokemusta.

Nykyisillä sähköisten lukkojen kulunvalvontamahdollisuuksilla ja valvontakameroilla joita käytetään jo monissa taloyhtiöissä murtovarkauksien ennaltaehkäisyyn ei yhteisiä tiloja sotkeva ja laitteita rikkova ongelma-asukas ole kovin vahvoilla kun seuraavan kuun vastikkeessa tai vuokrassa on satasten tai tonnien ulosottokelpoinen siivous- ja korjauslasku 14vrk maksuajalla.

Ei kaikkien tarvitse kärsiä parista tötöilijästä, paitsi tietenkin silloin kun halutaan nostaa keinotekoinen kitinä yhteisten tilojen kameravalvonnasta. Saniteetti- ja saunatiloja lukuunottamatta on täysin laillista kuvata kaikkia tiloja vapaasti, jos siihen aihetta tuntuu olevan.

Täh

Valvontakameroita yhteisissä oleskeluhuoneissa. Varmaan tosi monen käyttäjän mielestä kiva juttu... Sitten ne jää tilat käyttämättä.

Tosin osa näistä ideoista, esim. kurapiste, iso eteinen ja hyvät muunneltavuusmahdollisuudet, ovat kannatettavia.

Vainoharhaton

Mikähän niissä kameroissa niin syljettää kun tallenteita tulee näkemään kukaan vain kun ne tutkitaan ilkivallan tapahduttua. Jos niin pelottaa, parempi jättää yhteiset tilat käyttämättä ja katsella lisää Big Brotheria sosiaalipornoannokseksi TV:stä, vai oliko kameroilta piilottelussa jokin omaan nilkkaan osuva korvausvastuullinen motiivi kun tuollainen tuli mieleen? :-)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat