Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Myrkytinkö turhaan?

Kommentit (3)

Myrkytinkö turhaan?

Kiinnostaisi tietää millä perusteella Keskon mielestä kuluttajan kysymys siitä, millä tuote on päällystetty tai mitä se sisältää voisi olla luottamuksellinen liikesalaisuus?

Ei mitenkään. Ja vaikka asia vaatiikin myyjältä vaivannäköä, kuluttajalla pitää olla oikeus valita haluaako fluoriyhdisteillä pinnoitetun tuotteen vai ei. Kyllä valmistaja sen kertoo, etenkin siinä tapauksessa että se olisi fluoraamaton yhdiste! Se vedenpitävä kalvohan on oikeastaan aina mainittu jossain: onko käytetty goretexia, hipora tms ja onhan niitä fluorittomiakin. Surkea esitys Keskolta.

Ulkoiluasujen valmistajat sinänsä ovat näemmä tähän jo jokseenkin heränneet: jokin aika sitten Jack Woflskin ilmoitti luopuvansa yhden perfluoratun yhdisteen käytöstä (ja siirtyy käyttämään vähän lyhyempiä fluorattuja) ja Halti on mennyt pidemmälle ja luvannut Itämeren suojelun merkeissä (www.bsag.fi) "ottaa käyttöön uuden päällysteen, joka ei sisällä vaarallisia aineita ja on 100% biohajoava."

Vaikuttaa siis siltä, että jutun kysymys osuu naulan kantaan: jos otetaan käyttöön uusi päällyste, joka ei sisällä vaarallisia aineita niin mitä niissä sitten nyt on?

Ahaa

Nyt niissä on käytetty sellaisia aineita, joiden ei vielä tiedetä aiheuttavan vaaraa, että voi hyvillä mielin käyttää.
Goretex-aineet ei koskaan hajoa/häviä, ne vaikuttavat häiritsevästi hormonitoimintaa jne...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat