Vierailija

Pojalla oli ihan normaali kuulo 2kk sitten neuvolassa. Nyt näyttäis siltä että olisi heikentynyt, eteenkin oikeassa korvassa.

Poika kysyy monta kertaa että mitä kun hänelle sanoo jotain. Huomasin toissapäivänä että lukee huulilta aika paljon kun puhun hänelle.

Kokeilin kuuloa tänään niin että pyysin pitämään silmät kiinni. Ensin pidin oikean korvan tukossa ja poika toisti kaikki sanat jotka sanoin. Mutta sitten kun pidin vasemman korvan kiinni niin poika ei kuullut ollenkaan oikealla korvalla sanoja joita kuiskasin.. :S

Varmaan neuvola-ajan saa vasta välipäiville jos edes silloinkaan.

Kommentit (14)

Yksityisellä korvien tarkistus maksaa Kela-korvauksen jälkeen asiakkaalle n. 30-40 €. Suurin osa yksityisistä on tehnyt sopimuksen Kelan kanssa, joten Kelan osuus vähennetään jo maksettaessa ja asiakkaan ei tarvitse korvausta edes jälkikäteen Kelasta hakea.Kannattaahan se kersan korva tuhota joo...

päivystykseen ei ota,

tuskin saa aikaa huomiseksi tai ylihuomiseksi (soitan kyllä ja kysyn)

yksityiselle ei ole rahaa (varmasti maksaa ainakin 150e)-ap

apteekista saa ceridal-öljyä, jolla korvan saa puhtaaksi kivuttomasti ja melko vaivattomasti. Meidän 5-vuotiaalle suositeltiin tätä, kun kuulotutkimuksessa toisessa korvassa oli kuulo hieman heikentynyt. Apteekista saa myös hyvät ohjeet öljyn käyttöön.

Lainaus:

liimakorva
Jaa ilman oireita? Ei valita korvaa eikä mitään. Pari vkoa sitten oli kuumetta, nyt vain enää pieni yskä jäljellä.-ap

alkuraskauden ultraan. kaikki sano netissä ja täällä että maksaa noin.50-70e. sitten ultran jälkeen se maksoi 144e! kelakorvausten jälkeen maksettavaksi jäi 105e.

Eli voi maksaa hyvin yli 100e kuten ap sanoi

kun terkkari huomasi kuulonalenemaa. Nyt kahden antibioottikuurin jälkeen korva on lähes terve ja kuulo enää vähän alentunut, alipainetta on edelleen. Mutta onneksi kuulee nyt normaalin puheen. Syksyllä oli aika hurjaa välillä, kun ei meinannut millään kuulla, mitä sanotaan.

Korvalääkäri maksaa arkisin noin 50-70 euroa, riippuen paikkakunnasta. Mutta liimakorva on mahdollinen vaikka lapsi ei olisikaan valitellut mitään. Meillä todettiin liimakorva ja syötiin monta kuuria ensin antibioottia, sitten lopulta mentiin putkitukseen ja saatiin kuulo taas normaaliksi.

oli kuumeessa alkusyksystä, kerran sanoi, että korvaan sattuu ja sen jälkeen ei mitään. En osannut epäillä korvatulehdusta. Kuulotarkastus oli tuosta kuukauden päästä. JOten kyllä voi olla korvatulehdus hyvinkin ilman oireita. Kannattasisi mennä siis lääkäriin suoraan. Mutta eipä se haittaa, jos ei heti aikaa saa, jos korva ei kerran ole kipeä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat