Seuraa 

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Heippa kaikille.

Minä tein pojan kanssa silleen kun oli hitaampi oppimaan lukemaan niin oli miina ja manu kirjoja ja niitä oli kaksi samanlaista ja poika luki toista niin itse katsoin toisesta kirjasta että luki oikein ja kun koko kesäloma harjoiteltiin oliko 2 tuntia päivässä niin oppi hyvästi lukemaan ja syksyllä kun koulut alkoi niin opettajakin sanoi että on oppinut lukemaan.

Kaunista kevään odotusta kaikille ja menestystä elämään

Siihen aikaan kun omat lapseni olivat pieniä ja "satu-ikäisiä" ei ollut tietokoneita eikä muitakaan nykyisten lasten viihdykkeitä.

Siispä luettiin kirjoja. Iltasatuja luettiin joskus jopa tunnista toiseen ja joskus lukija väsyi ennen kuuntelijaa. Sitten kun lapsi kasvoi ja alkoi kiinnostua esim. tähtitieteestä, niin "iltasaduksi" 4-5 vuotiaalle luettiin tähtieteen kirjoja, mutta kun poika oli niin kiinnostunut ja innostunut ettei uni ihan heti tullut, niin oli pakko vaihtaa tavallisiin useaan kertaan luettuihin iltasatuihin.

Ja silti...aamun herätys muutaman vuoden ikäiseltä saattoi olla vaikka seuraavanlainen; Poika ponnahtaa sängystä istumaan ja seisomaan ja kysyy unenpöpperöiseltä äidiltään; "Äiti, mikä sen Uranuksen läpimitta ja auringon kiertoaika Uranuksen ympäri olikaan.."?

Meillä luettiin paljon, ja etenkin lasten ehdoilla. Luettiin satuja ja tarinoita,samoin lapsia kiinnostavaa tietokirjallisuutta. Ylipäätään luettiin paljon,ja niin että lapsi istui äidin sylissä. Lapsi kuunteli virkkuna ja pyysi; "äiti lue lisää",samaan aikaan kun äiti päivän töistä väsyneenä meinasi nukahtaa.. 

Kaikkia kirjoja ei ollut varaa ostaa, mutta onneksi oli kirjasto oli olemassa.

Ja onneksi jo ihan pienenä tutustutin lapseni kirjoihin ja kirjallisuuteen, sillä jo ensimmäisillä luokilla he osoittivat ylivoimaisuutensa niin äidinkielessä kuin vieraitten kielten opiskelussakin.

Kun osaa äidinkielensä, ymmärtää asiat ja käsitteet ja vieraitten kielten opiskelu helpottuu huomattavasti kun ensin osaa oman äidinkielensä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat