Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kommentit (6)

Kylpyyn ei toki kannata laittaa joka ilta. Kuivattaa ihoa. Omalla tyttärelläni on ihottumaa aina ollut ja lääkäri jopa sanoi että kerran viikossa riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hölinä tryptofaanipitoisesta ravinnosta lienee hölynpölyä. Ravinnon tryptofaanipitoisuuden ja uneliaisuuden välillä ei ole todettu selvää yhteyttä, joitain kiistanalaisia kahdella kännisellä banaanikärpäsellä tehtyjä tutkimuksia löytyy.

En suosittele laittamaan mörölle voileipää sängynalle. Kyllä aikuisen tehtävä on saada lapsi vakuuttuneeksi siitä, ettei mörköjä ole olemassa. Jos mörkö tarvitsee syötävää, silloin sellaisia oikeasti on olemassa ja sitten lapsi vasta pelkääkin, kun se voileipä jää laittamatta. Kohta pompitaan keskellä yötä pyytämään sitä unohtunutta leipää mörölle, ettei se vaan hyökkää yöllä. 

Ja sitten kannattaa ottaa huomioon, että ihmisistä osa on iltavirkkuja ja osa aamuvirkkuja ja se ero näkyy lapsissakin. Itse olin aina perheen iltavirkku ja jo lapsena makasin pakollisen nukkumaanmenon jälkeen monta tuntia hereillä sängyssä pienempänä kuvitellen kaikenlaisia seikkailuja ja isompana lukien salaa peiton alla. Nyt omassa perheessäni muut ovat iltavirkkuja ja kuopus aamuvirkku, joka jo hyvin pienenä on oppinut aamulla leikkimään leikkihuoneessa  yksin siihen saakka kunnes toiset heräävät (eli viikolla seitsemään ja viikonloppuisin vähintään toinen vanhemmista mönkii ylös viimeistään yhdeksältä). Meillä katsotaan telkkaria tai pelataan vain viikonloppuisin ja vapaapäivinä, ulkoillaan paljon ja rutiinit ovat mielestäni riittävät, joten ero riippuu erilaisista fysiologioista!

Liian pitkiä päiväunia on vaikea välttää, kun lapsi on päivähoidossa. Antavat lasten nukkua siellä jopa reilut kaksi tuntia. Kotipäivinä ja lomilla ei lapsemme nuku enää ollenkaan päiväunia. 

Ja ei, ei auta puhuminen asiasta. Koska lapsi kuulemma nukahtaa helposti päiväunilleen, ei voida väkisin pitää hereillä jne. Uskon, että saattaa nukahtaakin, onhan päivähoidossa oleminen stressaavampaa lapselle kuin kotona oleminen, mutta unen pituudesta olisi kiva pitää huolta, ettei pahemmin ylittäisi tuntia. 

Hoitopäivinä nukahtaa yöunille n klo 21.30 ja vapaapäivinä n klo 19.30/20. Aikamoinen ero!

 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat