Seuraa 

Kommentit (7)

Tuo numero viisi on hyvä! Yleensä lapset vain ikävystyvät kaupassa ja rupeavat kiukuttelemaan. Näin lastenkin huomio saadaan karkeista ja leluista tärkeämpiin asioihin.

Lapsellamme ei ollut pienenä mitään viikkoraha-systeemiä, koska se oli perusteetonta! Sai lapsena sen lauantai-pussin/ itsevalitut karkit  ja limut ja sillä se hyvä. Viikolla ei karkiteltu ja limuja juotu.

 

Meidän lasta opetettiin rahankäytössä siten, että lapselle avattiin omatili 5 luokalle siirtyessä. Kyseiselle tilille menivät lapsilisät sekä mahdollisia lahjarahoja jne. Käyttöoikeutta tilille ei kuitenkaan sellaisenaan annettu vaikka saikin säilyttää omassa tallessa pankkikorttia, mukaan ei saanut sitä ottaa.

 

Lapsen tilitä haettiin erinäisiin lapsen tarpeisiin nostamassa rahaa ja samalla otettiin nostokuitit ja ostokuitit talteen lapsen omaan pankkikansioon jonne myös kuukausittain laitettiin pankista tullut tiliote tuloista ja menoista tarkasteltavaksi jälkeenpäin mitä ollaan tehty!

 

Lapsi oppi huomaamaan sen, että kun sitä rahaa tulee niin sitä myös menee jatkuvasti kaikenlaiseen hankintaan ja se jopa uhkaa loppuakkin ennen kuin tilille tulee lisää! Opeteltiin myös samalla säästösuunitelmia eli jos oli mieli vaikka esim. vanhan konsolin tilalle  uusinpelikonsoli pitäisi saada niin jaettiin konsoliin tarvittava hinta(matematiikan opiskelua samalla, mitä se olisi korkorahalla ostettuna eli velaksi) vaikka viidellä joten saatiin kuukauden säästösumma! Säästösuunitelma toteutettiin ja uusi konsoli oli ostettavissa ja jopa alentuneella hinnalakin jonka lapsemme huomasi eduksi!

 

Huomaan näin jälkeen päinkin, että on opit menneet perille eli ei tee nyt aikuisenakaan turhaa velkaa ja korkoa maksa vaan säästää ja vertailee tarkoin ennenkuin tekee mitäkin suurempia hankintoja!

 

Opettakaa lapsianne tajuamaan rahan merkitys ja sen arvostus. Kotitöistä ei kukaan saa tiliä ei aikuiset niin eivät lapsetkaan eli älkää vääristäkö käsitystä perheestä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myöhäistä, lapsi on jo 25-v. Koskaan ei ole saannut viikko- tai kuukausi rahaa ja hyvin tuntuu pärjäävään. Kotona suoritettavista töistä ei saanut rahaa, koska ei niistä muutkaan saa, ne vaan pitää tehdä. Hän sai tosin peliaikaa niistä. Ja oli tyytyväinen. Vaatteet on vanhempien ostettava ja muihin menoihin sai rahaa jos tarvitsi. Onneksi on poika ja ei käynyt ikinä missään=)

Nykyään pärjää paremmin kuin hyvin, ja itsenäisesti.

Nykysuomessa pieni- ja keskituloisten lapsiperheiden asema alkaa olla niin tukala, että kohta ei tarvitse kasvattaa lapsia minkäänlaisiksi rahankäyttäjiksi. Köyhyyteen heitä sensijaan kannattaa valmentaa.

Muistan kuinka pienenä, viikon herkkupäivänä mamma usein sanoi kuinka paljolla, millä summalla saa herkkuja valita.

Tottakai pienenä tarkasti tutkittiin mitä sillä summalla saa, ja mahdollisimman hyvin käytettiin (tottakai että sai mahdollisimman paljon). Summa ei kovin iso tosin ollut. Lisäksi selitettiin kuinka paljon rahaa saa tunnissa normityöllä. Ja aika fiksu rahan suhteen (ehkä liiankin pihi joskus) tällähetkellä jo aikuisena.

Työllä maksetaan velkaa jota kapitalistinen talous tekee.. opeta lapsellesi että raha on velkaa ja työntekijä maksaa tätä velkaa..Kerro että pankit manipuloivat raha markkinoita ja loppupeleissä työn rahallista-arvoa voidaan laskea sormia napsauttamalla.. kerro myös että toisin kuin työ on raha arvoltaan muuttuva.. Kerro että 1% omistaa puolet maailmasta ja kerro että 80% ihmisistä omistaa vain 5,5%.. kerro että sinun taloudestasi ei kukaan ole kiinostunut mutta jos ison firman tulos alkaa laskea niin sille rikkaalle annetaan sinulta kerättyjä rahoja jotta epäoikeudenmukainen järjestelmä ei kaatuisi..kerro että tämä rikas prosentti tekee kaikkensa hyötyäkseen jatkossakin köyhistä ja sairaista ja ihan tavallisista ihmisistä...kerro että elämäsi on sinun mutta miten sitä elät ei ole sinun valintasi vaan se on jo päätetty kabineteissa ja saunailloissa missä on jaettu sinun rahasi maan kartellien kesken.. kerro että raha on väkivaltaisin ihmisen keksinnöistä ja se aiheuttaa eniten väkivaltaa ja surua maailmassa.

Kerro että jos rakenteet uhkaavat muutua rikkaat muuttavat sääntöjä kesken pelin jotta eivät menettäisi rahojaan

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat