Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kommentit (12)

Ihan älytöntä pitää mitään bileitä ollenkaan. Se on tää juhlimis- ja kännäyskulttuuri, jota aletaan jo varhain harjoitella. Alusta asti terve kasvatus ja järkeviä kivoja harrastuksia, niin ei tarvitse remuta ja sekoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Sairas on ohjeistus! Miksei edes varovaisesti suositella alkoholitarjoilun täyskieltoa? Viina on hermomyrkky eikä lelu.

Nimim. nuori itsekin

Sitä hermomyrkkyä on varmaan paljon fiksumpi vetää tulipalopakkasella sammuen kinokseen ja löytyen hengiltä jäätyneenä aamulla? Vanhempana ehkä sinäkin opit hahmottamaan kokonaisuuksia.

Lemmikkieläimet turvalliseen paikkaan hoitoon bileiden ajaksi! Sairaita juttuja kuulee, miten on kissoja ja koiria rääkätty tällaisissa tapahtumissa. :(

Vanhemmat kotona juhlien aikaan ja alkoholin täyskielto. Alaikäiset eivät saa juoda alkoholia. Lisäksi jokaisen kutsutun tulee antaa huoltajiensa numero, johon voi soittaa ja pyytää hakemaan teininsä kotiin jos ei noudata talon sääntöjä.

Lapsena meillä ei alaikäiset saaneet nauttia alkoholia ja tämä toimi hyvin. En edelleenkään juo alkoholia kuin erittäin harvoin. Yleensä juhlissa tulee juotua se onnittelumalja ja usein sekin alkoholittomana. Mitä sitä turhaan tuhoamaan aivonsa (ja muut sisäelimet) alkoholilla. Haluan olla vanhana virkeä ja teräväjärkinen.

Yleensä kotibileet menee siihen malliin että vanhemmat lähtee mökille, teini jää kotiin ja järkkää bileet kertomatta porukoilleen.

Kuinka moni 15 vuotias oikeasti järjestää ryyppybileet vanhempiensa avustuksella? Veikkaampa ettei kukaan.

Vierailija

Sairas on ohjeistus! Miksei edes varovaisesti suositella alkoholitarjoilun täyskieltoa? Viina on hermomyrkky eikä lelu.

Nimim. nuori itsekin

Puhuttiinko tässä alkoholia sisältävistä bileistä?? Ehkä ei, jos kerta alaikäsistä on kyse. Ihan ilman alkoholia voi pitää bileet ja syntyä sen jälkeinen sikolätti.

Ja toisaalta vaikka olis alkoholista kysekin, niin ennemmin näin että sopii vanhempien kanssa ja että vanhemmat tietää ku ei tietäis. Vai kuinka? Tietenkin se rikkoo lakia, mutta silti ennemmin aikuisen seurassa ottaa ensimmäisiä känniä kun että örveltää jossain puskassa, ettei kukaan näkis ja sitte tapahtuu ties mitä. Koska teinit ovat teiniä ja jokainen teini varmasti jossain vaiheessa kokeilee alkoholia, ja ennemmin se kannattaa tapahtua vanhempien nähden kuin ilman vanhempia. Tosin on myös tapauksia jotka ei juo lainkaan, ja heille pisteet siitä! :)

Vaikka on kuinka kiltti tyttö tai rehellinen poika, saattaa kaveriporukassa kiltteys hävitä. Ei tarvitse olla kuin yksi "kaheli" porukassa niin piru on helposti irti. Koti ei ole lapsen ja kavereiden ryyppäyspaikka. Toisaalta mikään ei ole oikea lapsen ryyppäyspaikka ennen kuin on täyttänyt 18 v. Tiedän kyllä tyttäreni kavereiden vanhempia, jotka ovat ostaneet lapselleen viinaa sillä verukkeella, että he haluavat tietää mitä lapsi juo?!? Vanhemmat uskovat nykyään kaikki lapsen selitykset. Jopa puolustavat lastaan, vaikka tietävät tämän tehneen väärin. Ei haluta uskoa törttöilyjä. Se on väärä tapa kasvattaa jos antaa semmoisen singnaalin lapselle, että teetpä mitä vaan, niin isi kyllä puolustaa. Sitten vasta herätään kun poliisi ja sossutäti on kotiovella. En tiedä onko se uusavuttomuutta vai saamattomuutta. Tai sitten molempia.

Vierailija

Vaikka on kuinka kiltti tyttö tai rehellinen poika, saattaa kaveriporukassa kiltteys hävitä. Ei tarvitse olla kuin yksi "kaheli" porukassa niin piru on helposti irti. Koti ei ole lapsen ja kavereiden ryyppäyspaikka. Toisaalta mikään ei ole oikea lapsen ryyppäyspaikka ennen kuin on täyttänyt 18 v. Tiedän kyllä tyttäreni kavereiden vanhempia, jotka ovat ostaneet lapselleen viinaa sillä verukkeella, että he haluavat tietää mitä lapsi juo?!? Vanhemmat uskovat nykyään kaikki lapsen selitykset. Jopa puolustavat lastaan, vaikka tietävät tämän tehneen väärin. Ei haluta uskoa törttöilyjä. Se on väärä tapa kasvattaa jos antaa semmoisen singnaalin lapselle, että teetpä mitä vaan, niin isi kyllä puolustaa. Sitten vasta herätään kun poliisi ja sossutäti on kotiovella. En tiedä onko se uusavuttomuutta vai saamattomuutta. Tai sitten molempia. Ps. oon homo.


aika homoo

Tutkimuksissa on todettu, että juuri teini-iässä aloitettu kulauttelu koukuttaa aivot ja pam: tulevaisuudessa onkin havaittavissa alkkis. Alkoholiriippuvuus ei ole mikään "mitä sillä on väliä"-juttu. Voinhan toki valehdellakin, mutta miksi niin tekisin. Nykyään on vallalla ajattelu, ettei tarvitse tuntea mitään, ei tarvitse ajatella mitään, ei tarvitse tehdä mitään. Sen oudon rauhallisuudenkin takana on hassu juttu: pilvenpoltto. Olisin hieman huolissani.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat