Seuraa 

Kommentit (4)

HYVÄ!
Vihdoinkin pääsee esille tämä vanhempien ohjeistus "miten toimia"!

Tosiaan ainainen murhe on lasten vaatetus - yleensä sitä ei ole tarpeeksi mukana. Lisäksi ihmetyttää välillä kun vanhempien tiedossa on että ollaan viikonloppu/viikko metsäretkellä, mutta sen jälkeen tulee kiukkuinen puhelu johtajalle "Miksi sisähousut olivat kurassa".. Siksi koska emme olleet missään vaiheessa sisällä..

Lisäksi rakkaat vanhemmat, älkää lietsoko lasten koti-ikävää.
Se mitä luulette lasta auttavan (lahjonta) ei auta yhtään ja johtajat joutuvat pulaan kun yhden lapsen koti-ikävä puhkaisee kaikkien kymmenien muiden lasten ikävän.
Esim. Ei saa sanoa, että "voit soittaa koska tahansa kotiin- kyllä johtajat antaa puhelimen". Tai "Pakkaan kotiavaimet sinulle mukaan ja johtaja saa antaa ne sinulle ensimäisenä iltana klo 9, jolloin saat tulla kotiin jos on ikävä".

Tällöin lapsi odottaa sitä kellonlyömää ja karu totuus on se - että ei ne johtajat voi lähteä sieltä leiriltä kuskaamaan yhtä lasta kahden tunnin ajomatkan päähän - etenkin kun paluu leirille voi olla mahdotonta esim. lauttojen vuoksi. Tai vanhemmat eivät itse pysty hakemaan lasta - vaikka ovat lapselle sen "luvanneet".. Voi sitä itkun määrää..

Parempi kun ikävästä ei puhuta. Vanhempi voi jopa huomaamattaan istuttaa koti-ikävän lapseen ottamalla asian esille - vaikkei lapsi ole edes ajatellut ko. asiaa.

Johtajat osaavat - kokemuksen syvällä rintaäänellä - käsitellä lapsia siten miten leiriolosuhteissa tarvitsee.
Toisin kuin vanhempia - luottakaa! Ei se lapsi teitä muutamassa päivässä unohda! Lähettäkää lapset oppimaan uutta ja kokemaan uusia asioita joista jää hyvät muistot useaksi vuodeksi!

Hei haloo nyt. Kuka muka lähtee ilman kännykkää kesäleirille? Hyvä ohje muuten. Ja lastahan voi käydä tapaamassa siellä leirillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Muutaman"retken ja leirin vetäneenä, vosin vielä yhden asian lisätä ensimmäisen kokeneen vetäjän ohjeisiin. Vanhemmat, kun lapsi tulee kotiin, ÄLKÄÄ kysykö ensimmäisenä oliko ikävä tai sanoko että äidillä/isällä on ollut kova ikävä. Kysykää ensimmäisenä oliko hauskaa? Mitä kivää teitte? Vasta myöhemmin voitte kertoa kuinka kivaa oli kun lapsi tuli kotiin ja että teillä on ollut ikävä. Jos ensimmäisenä ottaa ikävän puheeksi, lapsellekkin ensimmäisenä muistoista tulee tietenkin ikävä mieleen. Luonnollistahan on että lapsi kaipaa vanhempiaan retkellä/leirillä ja vanhemmat kaipaa lastaan kotona.

Vierailija
Hei haloo nyt. Kuka muka lähtee ilman kännykkää kesäleirille? Hyvä ohje muuten. Ja lastahan voi käydä tapaamassa siellä leirillä.

Meidän leirille lapset eivät ota puhelinta mukaan. Se on yksi "ehto". Lapset eivät edes kaipaa puhelintaan kun sitä ei ole! Uskomatonta mutta totta. Vanhemmat kyllä ovat "livauttaneet" puhelimet mukaan - jolloin lapsi luovuttaa sen johtajalle retken/leirin ajaksi. Eikä yksikään vanhempi ole suuttunut, koska ovat tietäneet pelisäännöt ja rikkoneet niitä itse.

---Lisäksi en suosittele menemään retkille/leireille joilla ei ole vierailupäivää. Myöskään yllätysvierailut ei todellakaan ole suotavia. Kaikilla retkillä/leireillä ei sitä virailua ole, lähinnä tapahtuman pituuden vuoksi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat