Mitä jos lapsi eksyy lomalla?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kommentit (6)

Vierailija

Ja ihan perushyvä on tietty se, että kun lapsi eksyy, ei ehkä kande huutaa "äitiä", kun rannalla tai leikkipuistossa on öö...ehkä 50 äitiä. Pirkkoja tai Hanneleita ehkä vähän vähemmän.

Vierailija

Kaikki värikkäisiin vaatteisiin? Kuinka sitten erottuu joukosta kun kaikilla on värikkäät vaatteet? Englanninkielinen käyntikortti mukaan lapselle, esim Ranskassako? Kun hyvin harva ranskis osaa edes englantia!  Parempi juttu nykyisessä kännykkämaailmassa, lapselle kaulaan kortti jossa puelinnumero kansainvälisessä muodossa (+358401234567), vanhemman nimi, lapsen nimi ja pyyntö usealla ulkomaankielellä että soita meille heti!

Vierailija

Ei kun sitä lapsen ja vanhemman nimeä ei just laiteta, koska lapsia kaapanneet ovat käyttäneet sellaisissa lapuissa olleita tietoja. Tajuaako lapsi vastustaa, jos aikuinen tulee ja sanoo, että "äitisi NIMI OIKEIN pyysi hakemaan sinut NIMI OIKEIN, äiti on sairaalassa/jätskibaarin jonossa, tule mukaan".

Eri asia sitten, moniko suomalaislapsi ymmärtäisi ulkomailla näin monimutkaista huijaamista väärään seuraan... Mutta tämän takia lapsen ja vanhemman nimeä ei siis laiteta näkyviin.

Puhelinnumero riittää kyllä.

 

Vierailija

Luin joskus, että lapselle kannattaa opettaa eksymistilannetta varten, että hakeutuu aikuisen luo, joka on liikkeellä lapsen/lasten kanssa.

Vierailija

ja lapselle kannattaa opettaa ulkomaan kielellä lause "tämä ei ole minun äiti/isä" Myös hyvin pieni lapsi oppii lyhyen lauseen ja voi sillä kiinnittää muiden huomion, jos jotain pahaa tapahtuu.

Vierailija

Missään nimessä ei nimiä (lapsen tai vanhemman) mihinkään. Puhelinnumero ja (ulkomailla) englanniksi että soita tähän, jos eksyn. Kyllä Ranskassakin sen verran joku enkkua osaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat