Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Sivut

Kommentit (20)

Kun meidän 'muksut' oli pieniä kävimme omalla autolla Legolandissa ja silloin sai alennusta sisäänpääsy lipuista jos säästi, Stora Beltin- siltamaksu kuitin. Takaisin samaa tietä sai lipun Legolandista vähän edullisemmin. En tiedä vieläkö nämä ovat voimassa, mutta kannattaa tarkistaa dk-sivuilta, tanskaa luettuna ymmärtää sen verran ruotsinkielen kautta;))

Omille lapsille saatin ihan suomesta vapaaliput (ilmaiseksi sisään norm hintaisen aikuisen lipun ostaessa) muropaketista ja taisi jossain toffee paketissakin niitä olla.

Ja mentiin omalla autolla, tuttava perheen autoon murtauduttiin parkkipaikalla ja tämä on paikallisten poliisien mukaan todella yleistä. Eli kannattaa oikeasti tyhjentää auto itse ettei joku muu tee sitä puolestasi.

Jos menette perheen kanssa omalla autolla, parasta on kiireetön aikataulu sekä legolandissa että tanskassa ylipäätään, kun sinne kerran ajetaan. Yöpyä voi muuallakin kuin ko. kohteen välittömässä läheisyydessä. Kannattaa varata pari päivää matkan suunnitteluun etukäteen, netti auttaa. Silloin löytyy muitakin vaihto-ehtoja nukkumisen, ajamisen ja tutustumisen suhteen. Tanskassa on paljon kauniita paikkoja ja täytyyhän lasten kanssa käydä myös Kööpenhaminan Tivolissa.

Legolandissa kannattaa tutustua myös mahtavaan nukkekotiin, Titanian Palatsiin.  Siinä on aikuisellekin ihmettelemistä, itse olisin aikoinaan voinut tutkia pienoisesineitä vaikka useamman päivän. 

Käytiin tänäkesänä tutustumassa Legolandiaan ja oli kyllä aivan mahtava paikka. Kesäkuun alussa ei ollut ruuhkassa tietoakaan, kaikkiin laitteisiin päästiin ilman jonotusta. Ehkä suositumpiin joutui 15min jonottaa, ei paha aika kun olen kuullut 1.5 tunnin jonoista niihin.. 

Oltiin lentokoneella, kenttä ihan vieressä ja lento aika 1.5 tuntia. Suosittelen kaikille...

Vaikka vähän mainostaakin, liittymällä BR-lelujen kantikseksi saa tänä kesänä lapset ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa. Testattu tänä kesänä ja kannatti!

Kävimme alkukesästä Tanskassa siten, että lensimme Kööpenhaminaan josta vuokrasimme auton. Tanskan tiet ovat hyvä kuntoisia, liikenne sujuvaa ja pysähdyspaikkoja on vähän väiliä. Ison Beltin sillan ylitys maksoi noin 279 DKK. Yövyttiin neljä yötä Hejnsvigissa B & B Boldingissa joka varattiin Booking.com kautta. Majapaikka oli aivan mahtava! Meillä oli kahden makuuhuoneen huoneisto täydellä varustuksella. Kaikki oli uutta ja siistiä ja voin ehdottomasti suositella. Tästä ajoi Legolandiaan noin 15-20 min. Legolandiassa lapset pääsevät BR.Lelukortilla ilmaiseksi ja aikuisen päivälippu portilta oli 279 DKK. Liput pystyi vaihtamaan "tarjouslippuihin" infossa jos aikoi vielä kuuden päivän sisällä käydä uudelleen ja silloin liput maksoivat 99 DKK/hlö. Legolandia on kyllä käymisen arvoinen mikäli legot kiinnostaa. Kävimme myös vieressä olevassa Lalandian Aqualandiassa joka on skandinaavian suurin vesipuisto. Siellä kyllä oli myös nähtävää ja koettavaa. Givskudin eläintarhaa voi myös suositella. Ajoimme eläintarhassa omalla autolla ja siellä on kolme suurta pysähdyspaikkaa missä voi kävellä eläimiä katsellen. Leijonien luo mentäessä auton ovet sekä ikkunat tuli olla lukittuna. Meillä kävi hyvä tuuri sillä auton ihan vieressä oli leijonia ja pääsimme näkemään villejä leijonia ihan vierestä. Aikaa jäi myös sen verran, että ajelimme noin 60 km Atlantin rannikolle Ejsbergiin ihailemaan Atlantin tyrskyjä. Tytästyin Tanskaan koasti näin matkustaen näkee kyllä enemmän kuin lentämällä suoraan Billundiin. Meitä matkusti 2 aikuista ja yksi lapsi ja lennot meiltä maakunnasta Helsingin kautta Kööpenhaminaan oli 220 eur/hlö, autonvuokra 5pv oli noin 250 euroa ja yöpymiset 4 yötä noin 480 euroa. Tähän päälle tuli sitten syömiset ym. härpäkkeet. Ruoka ja syöminen hyvin saman hintaista kuin Suomessa.

Vinkki, jolla säästää heti, jäi jutusta pois: muropaketista/Lego-dvd:stä/Lego-kuvastoista saa kuponkeja, joilla lapsi pääsee ilmaiseksi sisään yhden maksavan aikuisen seurassa. Eli esim. 2+2-perheessä säästetään tällä jo 70€.

Kävimme toukokuussa omatoimatkalla (lento+vuokra-auto). Majoituimme Vejlen kaupungissa, josta on 30 km Legolandiin. Vejle oli tosi hyvä vaihtoehto ja majoitus edullisempi, kuin ihan Legolandin alueella. BR-lelujen kanta-asiakaskortilla saa ilmaisen sis. pääsylipun lapselle, kun aikuinen maksaa lippunsa portilla. Koskee vain yhden päivän lippuja. Legoland oli todella hieno ja Kööpenhaminan Tivoli vähintään yhtä hieno! Toukokuussa ei ruuhkissa tarvinnut jonottaa.

Olimme kesäkuun puolessavälissä omatoimimatkalla Legolandissa. Naapurin vesipuisto Lalandiassa on tosi kivoja mökkejä, joita kannattaa harkita. Sieltä saa myös lisähintaan rannekkeet, jotka käyvät Legolandiinkin.

 

Nuo Lalandian Resort Passit ovat siinä mielessä hyviä, että niillä voi mennä sisään ja ulos Legolandiin mielin määrin toisin kuin Legolandin omilla rannekkeilla. Lisäksi ne käyvä koko mökkivuokrauksen ajan ja vähän pidempäänkin: mökki piti luovuttaa klo 10, minkä jälkeen menimme vielä kerran Legolandiin rannekeita käyttämällä ennen kotimatkaa.

Moi

Teimme perheen kanssa budjettireissun 2 aik ja 3 lasta (3, 5, ja 8v). Lennot (Norweigian) viime syksynä varattu hki-köpis-hki = n.450€  Auto vuokra 140€. Helppo ajaa  lentokentältä Billundiin. Majoitus kiva maatila, jossa lapsille kissoja, kanoja leikkipiha, futisgolf. Mukavat isäntä Olle ja emäntä Helle, jotka paistelivat yhtenä iltana grillillä lettuja lapsille (meidän lisäksi ruotsalainen ja venäläinen perhe). Paikka on Bindesbøl Ferie myös nettisivu www.bindesboelferie.dk Kolme yötä 400€. Majoituksesta autolla 10 min ajelu kivoja pikkuteitä pitkin. Kaupasta sai läheltä 15 min autolla haettua sapuskat jääkaappiin.Majoitukseen ei kuulunut siis aamupaloja tms. Tiskikoneet ja muut ajanmukaiset kodinkoneet löytyivät. Helppo reitti. Liput Legolandiin 2 pväksi etukäteen netistä ja tuli edullisemmaksi kuin nuo 1aik+ lapsi ilmaiseksi muropakettien liput. 

Alueen lähellä myös eläinpuisto, jossa omalla autolla saisi ajella leijonien ja kirahvien seassa. Emme käyneet. 

Once in a lifetime kokemus. Kaksi päivää meni mukavasti.meilläkään ei ollut jonoja nimeksikään vaikka kelit olivat OK. Eli kesäkuun puoliväli oli hyvä aika käydä. Oma suosikkini Millenium Falcon ja koko Star Wars lego kohde :) Legolandiin voi viedä myös omat eväät. Siellä oli alueita nimenomaan sitä tarkoitusta varten. itse söimme superhyvän buffet aterian pääportin läheisyydessä molempina päivinä. Ei halpaa (Suomihinnat), mutta hyvää.

 

Eilen kotiuduttiin Legolandin reissulta ja voin minäkin paikkaa suositella lämpimästi! Niin aikuiset kuin lapsetkin (4, 6 ja 8v.) tykkäsivät hurjasti.

Suosittelen yöpymiseen Hotel Legolandia, joka on mielestäni jo itsessäänkin nähtävyys - hotellissa on legoja kaikkialla.. Meillä oli näköala huvipuistoon ja huoneeseen pääsee lepäilemään helposti kesken huvipuistopäivän :)

Matkusimme kohteeseen vähän vaikeamman kautta, mutta silti yllättävän sujuvasti: lento Helsingistä Köpikseen, sieltä lentoasemalta suoraan junaan, joka vei Vejleen. Vejlen juna-aseman vierestä bussiin, jolla päästiin hotellin lähelle. Nähtiin maisemia, juna meni myös siltoja pitkin + tunnelissa meren alla, mikä oli jännää :)

Kaksi kokonaista päivää Legolandissa oli mielestäni sopiva. Ehkä kolmaskin olisi mennyt, mutta kaikki laitteet ehdittiin käydä hyvin, suosikit useaankin kertaan. Jonoja ei näin kesäkuun lopulla arkipäivinä ollut, keli kyllä oli aika viileä, mikä varmaan vaikutti myös. Jonotuskarsinat laitteisiin olivat kyllä mitoitetut huomattavasti suuremmille ihmismäärille kuin mitä puistossa nyt oli, tosiaan jotain 0 - 15 minuuttia oli jonotusaika, yleensä n. 5 minuuttia.

Henkilökunta oli tosi ystävällistä ja iloista, kaikki siistiä ja toimivaa. Ruoka keskinkertaista ja mielestäni aika kallista. Mutta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

ps. eniten puistosta hyötyvät yli 100 cm pituiset lapset, jotka pääsevät moneen isoonkin laitteeseen aikuisen kanssa. 120 cm pituiset pääsivät jo melkein kaikkiin vehkeisiin ihan yksin.

Lennettiin pari viikkoa sitten Köpikseen, otettiin vuokra-auto ja ajettiin Billundiin ja majoituttiin Lalandian loma-asunnoissa ihan Legolandin kupeessa. Huippumökit, Lalandian vesipuisto ja muut jutut ihan huippuja ja kruununa vielä huippu Legoland, jossa ei juurikaan tarvinnut jonottaa sen jälkeen kun alueelle pääsi sisään. Omat piknikeväät otettiin toisena päivänä mukaan, niin teki kyllä moni muukin! Sositellaan kaikille neljästä vuodesta ylöspäin oleville!

Olimme viime vuoden heinäkuussa Legolandissa ja portilla heti niiden auettua. Kävelimme alueen perimmäiseen nurkkaan ensin ja siellä pääsi laitteisiin lähes jonottamatta, kun alkupään laitteisiin muodostui alusta lähtien jonoa. Esim. Polar X-ploreriin ei ollut kuin lyhyt jono ja "vesilaitteeseen", jossa liikuttiin pyöreissä vaunuissa, pääsi jonottamatta. BR-lelukaupan klubilaiset (lapset) pääsivät ainakin viime vuonna ilmaiseksi sisään (yksi lapsi/maksava aikuinen).

Lensimme Kööpenhaminaan, josta vuokrasimme auton. Majoituimme Vejlen kaupunkiin (n. puolen tunnin ajomatka Legolandiin) ja kävimme samalla reissulla mm. Givskudin eläinpuistossa, jossa pääsee ajamaan autolla villieläinten seassa sekä Egeskovin linnassa (Odensessa).

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat