Vinkkejä vauvan kanssa matkailuun

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Odotin kyllä, että täältä olisi löytynyt se yksi ainut oikea vastaus, eli PYSY KOTONA JOS OMISTAT VAUVAN äläkä pilaa normaalien ihmisten matkaa!

Vierailija

Ehkä kaikki lapsettomat/lapsen vihaajat eivät ole vielä kuulleet lapsettomista hotelleista?  Jos lomasi menee pilalle normaalista elämisestä, kuten vauvaperheen lomailuista, niin ehkä kannattaisi katsoa peiliin... Jokainen VALITSEE lomakohteensa ja HOTELLINSA itse! :D

Vierailija

Luulin, että on normaalia elämää jos on lapsia..Ehkä sitten olen epänormaali :) Teillä normaaleilla ihmisillä joilla ei ole lapsia kannattaisi hankkia silmälaput, korvatulpat niin ette näkisi ja kuulisi lapsen ääniä kerran se niin kamalasti häiritsee!

Vierailija

Kyllähän totuus on että lapsen synnyttyä vanhemmista tulee lapsellisia. Vauvan paikka on kotona seimeen kapaloituna, eikä missään lentokoneessa tai hotellissa!

-Trollipeikko 100 - lapselliset 0

Vierailija

On itsekkyyden huippu raijata vauva  mukaan matkalle. Ei muiden ihmisten vaan sen vauvan takia. Piei lapsi kaipaa rauhaa ja rutiineja, ei melua, kuumuutta ja vieraita ruokia. Rakastavilla vanhemmilla on kanttia ajatella vauvan parasta, ei omaansa.

Vierailija

Miksi vauvan tai pikkulapsen kanssa tulisi edes matkustaa? Lapsi ei näistä reissuista mitään muista jälkeenpäin. Siinä on oma napa tärkein jos pikkulapsen kanssa on lähdettävä matkustamaan. Eikö voisi keskittyä ne kolme ekaa vuotta lapsen kanssa olemiseen ihan kotona?

Vierailija

Jaa että lapset pitäis kasvattaa laatikossa ettei vaan häiritse ketään muuta voi apua... Tuollaiselle sopiva lomakohde vois olla erämaa mökki.. mene sinne ja pysy siellä, ei näy lapsia.

Vierailija

Suosittelen ehdottomasti imetystä ja sormiruokailua, ei tarvi miettiä tuttipulloja ja ruokapurkkeja = huomattavasti vähemmän työtä! Kun imetys sujuu, se on niin kätevää ettei siitä kannata heti luopua. (esimerkiksi iltavelli ei oli mikään pakollinen ruoka vauvoille - vaikka Suomessa ja Ruotsissa saakin sen käsityksen - voi ihan hyvin jatkaa imettämistä iltaisinkin niin kauan kuin lapsi ja äiti niin haluavat).

Suosittelen todella kantoliinaa tai -reppua! Pidemmätkin kävelyt nähtävyyksillä tai shoppailut yms sujuu kätevästi kun kannat lasta ergonomisessa kantorepussa (esim. Manduca), vauva voi otta torkut repussa ja pienellä harjoittelulla (ja repun säätämisellä) onnistuu imetys myös repussa, niin ei tarvitse ottaa muita taukoja kuin vaipanvaihto sekä silloin kun aikuset haluavat syödä tai levätä. Kokeiltu on, esimerkiksi ostoksilla taaperon ja puolivuotiaan vauvan kanssa, vauva kantorepussa koko ajan ja imetti välillä (laskin vain kantorepun hieman alemmas ja käytin imetystoppia, mitä oli helppo hieman avata ilman että tarvitsi vilautella tissejä) - kaikki olivat tyytyväisiä vaikka aikaa meni enemmän kuin suunniteltu (taapero sai välillä juosta, välillä istua kärryissä, juoda smoothien ja käydä pissatauolla). Kunhan seuraa vauvan rytmiä ja imetystarvetta, voi tietenkin myös isä kantaa (aivan yhtä paljon, ja monesti vauva nukkuu tuolloin pidemmät torkut, kun ei ole rintamaidon tuoksu siinä lähellä) - mutta jos on kaksi lasta tai enemmän, voi olla helpompi jos isä huolehtii isommista. Kantaminen on hyvää liikuntaa terveelle aikuiselle eikä ole kovin raskasta edes isomman vauvan kanssa, mutta tietenkin kannattaa suunnitella sopivasti levähdys- ja juomataukoja, varsinkin lämpimässä säässä ja jos imettää.

Vierailija

Eli näistä tässä mainituista: "Kerää tuttipullot, vauvanruokapurkit, puurojauheet, ruokalaput ja lusikat yhteen paikkaan, josta ne on helppo ottaa esiin. Varaa mukaan myös tiskausvälineet pullojen ja ruokailuvälineiden puhdistamiseen" imettävä ja sormiruokaileva vauva tarvitsee vain ruokalapun (suosittelen BabyBjörnin muovista ruokalappua jossa on kouru, sen voi huuhdella vedellä ja pestä tarvittaessa vaikka käsisaippualla, ei tarvitse joka kerta tiskata. Ainut ruokalappu mitä ollaan tarvittu). Parhaat imetysneuvot Imetystuki ry:stä ja: http://kellymom.com/ Lue sormiruokailusta: http://www.babyledweaning.com/

Lapset kulkevat kätevästi mukana minne tahansa aikuisetkin menevät, kunhan käytetään tervettä järkeä (esimerkiksi ei liikaa aurinkoon vauvan kanssa! keskipäivän aikaan varsinkin pysytään varjossa) ja otetaan huomioon vauvan tarpeet. Meillä rauhaa ja rutiinia on tarjonnut imetys ja kantoliinassa/-repussa kantaminen, eikä ympäristöllä ole ollut vauvalle niin väliä kunhan saa olla vanhempien sylissä aina silloin kun tarvitsee. Yöt nukutaan perhepedissä, silloin ei sängyn sijainnilla ole niin väliä, eikä tarvitse matkasänkyyn totuttelua. Kantoliinailusta: http://www.kantoliinakanava.fi/ Nuku turvallisesti vauvan kanssa: http://www.phdinparenting.com/blog/2009/1/11/co-sleeping-safety.html

Vierailija

Niin on, hienosta artikkelista huolimatta, kertokaa minne menisitte SUOMESSA alle 2 v lapsen kanssa päiväänne viettämään? Unohtakaa huvipuistot, en maksa 34 euroo päästäkseni näkeen ei ole mitään linnanmäkeä tai muutakaan vastaavaa? Minnes pääsette päivärahalla?

Suomi tosiaan vihaa lapsiperheitä, kosmeettisia uudistuksia tulee mutta huostaanottojen määrä kuin kasvaa vaan, edes ihmiset ei siedä pienten lasten kanssa kulkemista kylässä (sen voi lukea naamalta valitettavan usein). Oma lapseni on jo iso, mutta mietin tuttavaperheiden kannalta. Vauvaperheiden lomapaikkaa suomessa ei ole.

Vierailija

yleensä se mikä häiritsee eniten lapsiperheissa on heidän VANHEMMAT! koska he antaa lapsien tehdä melkein mitä vaan kun he "relaavat" helppoa se lapsein vanhemmille on rentoutua matkalla kun on jo tottunut 24/7 rääkymiseen ja juoksemiseen opettaisi lapsensa olemaan kunnolla ja sitten menee matkalle eihän se ole reilua niille ihmiselle jotka joutuu sitten kärsimään huonosti käyttäytyvistä lapsista ja jopa vanhemmista ;) lapselle se on hyvä että matkustaa ja nähdä maailmaa mutta jos noi asiat on hankalia opettaa niin kannattaa katsoa peiliin ja miettiä että kannatiko edes hankkia lapsia??... 

Vierailija

Hahhaa! Vauvat ja lapset ovat jees. Ne koirien hyysääjäät ottavat meitä normaaleja ihmisiä pannuun. Puudeli on parasta paistina, sen tietää jokainen järjissään oleva ihminen. Ja omistajat - ne pitäisi panna häkkiin lässyttämään. 

Vierailija

Johtuiskohan siitä, että Suomi on ainoa maa, jossa niitä omia lapsukaisia ei haluta kasvattaa tavoille, vaan se pikku Marja-Liisa saa aivan itse päättää miten käyttäytyy? Menepä käymään esimerkiksi Ranskassa, ja katso saavatko siellä lapset riehua samaan tyyliin kuin täällä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat