Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kommentit (19)

Enpä menisi ADHD isommalta tai voimakkaalta lapselta tietokonetta tai televisiota sulkemaan, hän käy päälle kuin hyeena, voi ottaa jopa aseita käteen ja satuttaa ketä vain saadakseen mitä itse haluaa

Samaa mietin minä, ja pienemmälläkin ADHD ipanalla on yllättävän paljon voimaa kun sille päälle sattuu. Tälläiset pikaohjeet uutismuodossa on pelottavia, varsinkin tuntuvat tulevan ihmiseltä joka on asiaan perhetynyt/opiskellut vain kirjoista. ADHDlapsen äitini olen jopa närkästynyt näistä koska Tieto tuntuu olevan neuvojilta hukassa. Usein Äitiä ja muita perheenjäseniä vähätellään, etteivät osaa, ymmärrä.. kyllä perhe parhaiten tietää keinot joilla arjesta selvitään. Viidestä lapsestani kahdella on ADHD, toinen kohta jo 20v ja toinen 8v.. kyllä arki ja kokemus opettaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyse olikin ADHD -PIIRTEITÄ omaavasta lapsesta, ei ADHD diagnosoidusta lapsesta. Otsikko on todennäköisesti laitettu juuri siksi, että saataisiin väki lukemaan ko. juttu.

perusasiat:, hyvä, terveellinen ja säännöllinen ruokavalio, RUTIINIT, joita noudatetaan ja niihin sitoudutaan. silloin ei tule tuota tietokoneongelmaa. netistä voi esim. laittaa kellon soimaan tunnin välein, jolloin lapsen pitää havahtua ja irrottautua koneelta esim. ei karkkia ja muuta moskaa kuin harvoin ja hallitusti. onnistumisista palkitseminen. ja kannustaminen.

harrastukset, energiaa purkava, liikunta tai taiteelliset, riippuu lapsen kyvyistä ja intresseistä, sekä rauhoittava ja keskittymistä parantava, esim. ratsastus. (käytetään myös terapiana)

puolet adhd-oireista rauhottuu kun moskaruoan syöminen lopetetaan ja tilalle tuoreesta ja oikeita rasvahappoja eli kunnon kasviöljyjä.

katja bloigu

voin sanoa ettei kannata pistää tietokonetta/tv:tä kiinni, siitä vasta syyntyykin III maailmansota. paras on kun karjaasee nimeltä niin kyllä se kuuntelee.

Tyttärelläni on ihan diagnoosina ADHD, mutta eipä hän päälle käy kuin harvoin. Ja yleensä silloin kuin tuntee että tapahtunut on epäkohta häntä kohtaan. Keskustelemalla ja selittelemällä selviää paremmin kuin mitä "naps"... Hän osaa kyllä kuunnella ja keskittyä sanomaan jos osaa kommunikoida sellaisella tavalla että hän ymmärtää. Liian pitkät selittelyt harvoin toimii. Vähän kerralla.On muuten ihana ja rakastava ja kiltti lapsi, liian usein saavat ADHD lapset huonon maineen.

ADHD? Joo just, ennen näitä ipanoita kutsuttiin vilkkaiksi ja mikään ei toimi paremmin kuin pieni avokämmen poskelle tai hiuksien tukistaminen. Loppuu se riehunta jumalauta.

Vierailija

ADHD? Joo just, ennen näitä ipanoita kutsuttiin vilkkaiksi ja mikään ei toimi paremmin kuin pieni avokämmen poskelle tai hiuksien tukistaminen. Loppuu se riehunta jumalauta.

Adhd on aivotoiminnan häiriö. Kuten on myös esimerkiksi dysleksia eli suomeksi lukihäiriö. Sinun logiikallasi myös lukihäiriöstä pitäisi sitten parantua avarilla tai tukistamisella. Raivostuttaa nämä kommentoijat jotka tosissaan luulevat että kaikki ADHD:t on vain kuritta kasvaneita penikoita, Huoh!

 

Minulla on adhd teini (diagnisoitu), jonka olen myös noin kasvattanut. Varsinkin silloin kun hän ei "kuule". Raivonnut hän toki on pienestä pitäen, mutta aina olen aikuisena osannut ja saanut raivon laantumaan. Nyt teini-ikäisenä meillä on oikein tasapainoinen ja asioita/tunteita käsittelevä teini. En ymmärrä vanhempia, jotka eivät osaa/halua käsitellä lastensa raivoa, vaan pelkäävät sitä. Silloin lapsi ja varsinkin adhd lapsi ei voi hyvin/turvallisesti. 

Hmm, ehdottomasti ADHD lasta ei saa laskea ihmisten ilmoille. Nehän on vaaraksi muille ja kenties itselleenkin. Pitäkää ne kotona, älkää laskeko ihmisten sekaan missään nimessä. Jos ne ei saa jotain tahtoaan läpi, nehän saattaa hakata jonkun vanhuksen hengiltä suutuspäissään.

Älä missään nimessä syötä amfentamiinin johdannaisia joita ADHD pillerit on. Päihteiden käytön oppii kuka tahansa vanhemmallakin iällä.

Meillä ainakin on parempi laittaa munakello ja antaa ennakko varoitus:"Tämä soi viiden minuutin päästä ja silloin suljet koneen tai minä suljen" Kuka tahansa "normaalikin" ihminen suuttuu jos häneltä yhtäkkiä tullaan sulkemaan kone ilman mitään ennakko varoitusta. Mutta sääntöjen täytyy myös aina pitää, jos antaa kuitenkin pelata vaikka kello soi, niin homma vesittyy taas pitkäksi aikaa...

Ei kannata naps vaan sulkea yhtään mitään, vaan sovitaan kuten muidenkin normaalisti vitkuttelevien lapsien kanssa rajat, eritysesti adhd lapsi tarvitsee turvalliset rajat. Munakello hyvä vaihtoehto, samoin joku muu äänimerkki ajan loppumisesta. Pitää muistaa, että vaikka lapsi on adhd, tarvitsee hän samat rajat kuin muutkin lapset, ei pidä raivoamista säikähtää, temperamenttisetkin lapset vaikkei olisi adhd:tä raivoaa, jos on epäoikeudenmukaista tai epäjohdonmukaista kasvatus. Eli jos lyö toista, on siitä puhuttelua ja seuraamus, samalla selittäen miksi toisia ei saa lyödä. Pelkkä hissuttelu ja liika ymmärrys voi vain pahetaa asiaa. Rauhallisuus ja johdonmukaisuus erittäin tärkeitä, samoin rajat mitä saa ja ei saa tehdä. Toisten lyöminen tai tavaroiden hajottaminen kuuluu kiellettyjen tekojen listalle. Ei adhd-lapset tyhmiä ole, heillä vain pinna voi palaa herkemmin kuin 'muilla' ja temperamentti on kovempi.

meillä käytössä munakello ja kun se pirisee laite sammuu, syöminen loppuu tai tullaan pois suihkusta. meillä lasketaan kolmeen ja jos ei tottele menee miettimään 5 min. meillä aikuinen vaatii vastauksen kun lapselle puhutaan ja jollei vastaa ensimmäisestä pyynnöstä niin lasketaan ellei vieläkään niin sit loppuu se tekeminen jota ollut tekemässä. jos satuttaa aikuista tai lasta niin joutuu keskustelun jälkeen miettimään.

Aiheuttaako ruokavalio ADHD:ta? Tarkkaamattomuushäiriötä, ADD, ja tämän häiriön lisäksi ylivilkkautta. Tämä kirja näyttää tien luonnonmukaisempaan hoitoon ADD:sta ja ADHD:sta kärsiville. Kirja löytyy myös kirjastosta.

http://cdon.fi/kirjat/bell,_rachel_ym./add-_ja_adhd-ruokavalio-19199578

ADHD:n lääkehoito kyseenalaista!

http://www.youtube.com/watch?v=S77DlFclNGM&feature=relmfu

Japanilais-amerikkalais-saksalainen kaksoissokkotutkimus vahvistaa tietoa, jonka mukaan soijasta uutettu fosfoseriini lievittää lasten ADHD:n oireita. Lapset saivat päivittäin joko 200 mg fosfoseriiniä tai lumevalmistetta kahden kuukauden ajan. Fosfoseriini paransi tarkkaavaisuutta, vähensi yliaktiivisuutta ja impulsiivista käyttäytymistä ja paransi lyhytaikaista kuulomuistia.
 
Fosfoseriiniä saa terveyskaupoista, markettien luontaistuotehyllyiltä ja apteekeista. ADHD:n lisäksi se voi ehkäistä dementiaa ja olla avuksi stressissä. Fosfoseriini on turvallinen luonnonaine, jota on runsaasti esimerkiksi säilykkeinä myytävissä pikkumakrilleissa.

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jhn.12090/abstract

 

ADHD:n ja ADD:n hoito ravinnolla!

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=111

Jos lapsenne käy silmittömästi päälle, oli ADHD tai ei, niin hänen paikkansa ei ole muiden ihmisten joukossa, vaan laitoksessa. Tai ainakin jonkun sellaisen kasvattajan luona, joka osaa kasvattaa hänet eroon aggressiivisuudesta, oli pettymys kuinka suuri tahansa.

 

Nimenomaan ADHD-lapsille pitää erityisen paljon terottaa toisten ihmisten kunnioittamista ja loukkaamattomuuttta. ADHD ei anna lupaa olla aggressiivinen - ei edes 5-vuotiaalle.

T:ammattikasvattaja, jonka omalla lapsella huolestuttavasti noita piirteitä - silti lapsi tietää ihan tasan tarkkaan, ettei isin tai äitin tai edes pikkuveljen päälle käydä, vaika kuinka suututtaisi. Joskus menee kuppi ns. yli, mutta siitä rangaistaan johdonmukaisesti(enkä tarkoita nyt mitään vitsalla pieksemistä, vaan kasvatuksellista rankaisemista)

 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat