Oletteko alkaneet jo säästää laman varalle?

Vierailija

Ja jos niin mistä vielä tingitte? Itse maksan mahd. pian osamaksut pois (menee pari kuukautta), kaupassa vain kerran viikossa + maitoa ja leipää viikolla, lapsille ostan vaatetta vain tarpeeseen (kauhistuttaa jo ensi kevät kun kaiken saa ostaa kun vanhat pienet, kenkiäkin useita 2 lasta on). Tuntuu vaan että kaikki menee aina vaan vaikka ei mitään ylimääräistä ostele.

Kommentit (11)

Otan enemmän kuin koskaan. Aiomme tehdä taloomme kattoremontin ensi kesänä. No, olisihan se kuitenkin uusittava, mutta ei välttämättä ensi kesänä vielä ja toisessa maailmantilanteessa tod näk tekisimme sen talkooporukalla. Mutta nyt on meidän vuoro käyttää sitä rahaa, mikä meillä on ollut säästössä ja jolle emme oikein keksi tekemistä.

Ei säästetä nyt sen enempää kuin ennenkään l. ainoa säästämismuoto on jälkikäteissäästäminen, joka tarkoittaa että lainoja lyhennetään.

Kaikki mikä tulee menee myös, eilen ostin mm. uuden astianpesukoneen (499€) hajonneen tilalle ja tänään pojalle uudet GoreTex -nilkkurit (99€) pieneksi jääneiden tilalle.

Me ollaan päätetty nyt ruveta säästämään se noin 10% nettotuloista. Ei mitenkään erityisesti lamaa varten vaan ihan elämän kolhuja, eläkeikää tms. varten.Hyvä kysymys, että mistä sitten tingitään, koska ei meillä ainakaan nettotulot ole nousseet 10% ja monet tuotteet (ruoka, yhtiövastikkeet, sähkö yms) ovat vain nousseet nousemistaan. Käytännössä meillä tingitään varmaan siinä, että viivästytetään mökin rakentamista. Lisäksi luultavasti meillä viivästytetään autojen vaihtoa eli ajellaan autoilla pidempään kuin mitä oltaisiin muuten ajeltu. Tällä hetkellä on katsannon alla, että josko pikkuautoon löytyisi jostain niskatuellinen takapenkki, mut ei ole näkynyt, joten liekö ostettava varaosana ihan.

Valtiolla vai kunnalla?

Itse uskon että valtion ja kuntien hommista ei pahemmin väkeä vähennetä. valtion ja kunnanvirkamiehet on varmaan "turvassa", samoin opettajat, sairaanhoitajat, lääkärit, poliisit, palomiehet jne

mutta kaikki yksityisen sektorin ihmiset on vaarassa...Lainaus:

jos on varma että duunit pysyy ja meillähän ne pysyy....... Eka lama tiputti ja tämä tuleva vaan naurattaa!!!

Säästetään remonttia varten :) Ajateltiin, että ensi kesänä/syksynä voi olla raksamiehiä vapaana sopivaan hintaan. Työllistetään sitten joku niistä, siitä kun saa vielä kotitalousvähennyksenkin.Meillä toisella on 100% varma työpaikka, virka valtiolla. Toinen yksityisellä sektorilla. Käteen jäävät tulot mahdollisen työttömyyden ajan (ansiosidonnainen aika) olisivat lähes tasan samat kuin nyt, sillä siinä tilanteessa:

* hoitomaksut jäisi pois

* bensakulut tippuisi puoleen

* toisen palkka nousisi 20%, sillä hän alkaisi tekemään täyttä työviikkoa nykyisen osittaisen hoitovapaan sijaanJoten isosti emme ole huolissamme. Työttömyyden pitkittyessä asia toki muuttuisi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat