Aikamatka: 15 neuvoa murrosikäiselle

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kommentit (2)

Vierailija

"8. Pidä salaisuudet salaisuuksina

Tuskin haluat juorukellon mainetta. Jos ystävä uskoo sinulle salaisuuden, ohje on yksinkertainen: älä kerro sitä eteenpäin!"

Tuo ohje on vaarallinen. Olen sanonut omalle tyttärelleni, että salaisuuksia EI tarvitse pitää. Jos koulukaveri kertoo, että häntä kiusataan koulussa tai että kotona isä lyö äitiä, niin sellaiset "salaisuudet" on ehdottomasti kerrottava minulle. Ei ole KENENKÄÄN edun mukaista se, että lapset pitävät salaisuuksia ja päätyvät itsemurhaan (tai alkoholismiin, tai nuorisorikollisiksi), koska lapsuusajan "salaisuudet" tekivät heidän elämästään helvettiä. 

Moni lapsi ja nuori olisi ikuisesti kiitollinen siitä, että heidän "salaisuutensa"  paljastuisi ja päätyisi muiden ihmisten tietoon. Koulukaverin isä tai äiti voi olla se viimeinen oljenkorsi, joka pelastaa lapsen/nuoren syrjäytymiseltä.  

Väkivalta ja salaisuus kulkevat käsi kädessä. Väkivaltaan liittyy AINA häpeää ja salailua. Uhri häpeää sitä, että hän on uhri ja yrittää vähentää häpeäänsä pitämällä koko asian salassa. Salaisuuden rikkominen on ainoa ratkaisu, joka toimii.

Vierailija

Sanoisin nyt: kun isä kuoli, olisitpa lähtenyt jo 16-vuotiaana lopullisesti pois kauas ulkomaille,  äitisi takia. Et nähnyt häntä sellaisena, kuin hän oli.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat