Jari Sinkkonen: Hyvä lapsuus rakentuu näistä asioista

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kommentit (8)

Vierailija

Osa näistä tuntuu vähän ideologisesti värittyneiltä, ainakin tuo "tarvitsee äidin ja isän". Sinkkunaiset ja -miehet voivat adoptoida lapsia, mistä silloin otetaan nuo toisen sukupuolen edustajan mielikuvat? Ainakaan tuntemissani perheissä en ole havainnut että lapset olisivat mitenkään kärsineet siitä ettei "tarve" tule täydennetyksi.

Äärimmäisen esimerkin ottaakseni, mahtaako sodassa raiskauksesta syntyneen lapsen tarvita mielikuvia isästä? Eiköhän hyvä lapsuus tässä tapauksessa tarvitse vähän erilaiset rakennusaineet.

Kun puhutaan kasvuympäristöstä, ongelmatarinoissa kautta aikojen eivät korostu jotkin puutteet yllämainitussa listassa vaan ennen kaikkea niiden ihmissuhteiden laatu jotka varttuvalla lapsella on. Eli että yksinkertaisesti hänelle ollaan kivoja ja läsnäolevia. Rakkaus sinänsä ei ole ihan sama asia. Se keitä ja minkäikäisiä läsnäolevat ihmiset ovat, on toissijainen asia.

On syytä olla hiukan varovainen kaikenlaisten yleispätevien tarvelistojen suhteen. Elämä ja ihmisyys on moninaista alusta asti. Viime kädessä ratkaisee aina suhtautuminen asioihin, ei asia sinänsä.

Vierailija

Ja vielä kommentti: toimittaja olisi voinut otsikoida jotenkin muuten kuin "J. S. kertoo.." - sananvalinta välittää käsityksen että nyt saadaan kuulla objektiivisia totuuksia. Näitähän oikeasti on hyvin vähän kun puhutaan psykologiasta ja ihmisyydestä.

Vierailija

Kehotan äskettäisten mielipiteiden kirjoittajaa lukee psykologiaa. Yleispäteviä asioita on yhtä lailla psykologian ja ihmisyyden kohdalla kuin se, että jokaisen on pakko syödä, hengittää jne.

Ainakin kannattaisi lukea useampi Sinkkosen kirja.

Vierailija

Pitääkö nuo Sinkkosen "teesit" oikeasti opettaa joillekin. Itselleni ne ovat olleet itsestään selvyyksiä ja tasapainoisia lapsia olen kasvattanut yksin.

Vierailija

Epäilemättä on yleispäteviä asioita lapsipsykologiassakin, mutta en ole varma kuuluvatko nuo kaikki Sinkkosen teesit (toimittajan referoimassa muodossa) niihin. Ainakaan jos tarkoitetaan että nämä-ja-vain-nämä asiat tarvitaan että lapsi kasvaa tasapainoiseksi aikuiseksi.

Vierailija

Lapsi tarvitsee sisäisesti selkeät vanhemmat, ei kenenkään valmiita vastauksia, sillä sellaiset vanhemmat kyllä osaavat ihan itse kasvattaa lapsensa. Tällä hetkellä sellaisia vanhempia ei juuri ole, vaan täältä löytyy stressin raatelemia, pinnan alta hyvin epätasapainoisia ja loppujen lopuksia epäonnellisia vanhempia, joiden ihan ensimmäisenä pitäisi siivota oma pömpeli. Olin yksi näistä "kunnollisista" ihmisistä, joilla on kaikki asiat hyvin mitä tulee työhön ym. mutta voin ihan rehellisesti sanoa, että en tiennyt vanhemmuudesta mitään, ennen kuin tutustuin Alkuajatukseen. Jos haluat tulla paremmaksi vanhemmaksi, suosittelen että sinäkin tutustut. Tässä linkki: http://www.alkuajatus.org

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat