Vierailija

Olemme mietiskelleet, että mikähän olisi mahdollisimman harmiton ja helppohoitoinen lemmikki perheeseemme.

Tilanne on se, että meillä oli 6 vuoden ajan koira, joka sitten isännän allergian vuoksi piti antaa toiseen perheeseen ihan vastikään. Tämä oli tietysti lapsille aika kova isku. Koska vanhin lapsi on edelleen hyvin järkyttynyt koko asiasta, olen tuuminut sopisiko perheeseen vaikka joku jyrsijä, jonka voisi sijoittaa vaikka tytön huoneeseen siten, ettei tuolla perheen isällä olisi mitään kosketusta koko eläimeen.Minua itseäni ei lemmikkien aiheuttama työ haittaa. Minähän sen koirankin pääosin lenkitin ja hoidin. Onko jollain jotain kokemusta hamstereista tai gerbiileistä tai vastaavista?

Sivut

Kommentit (45)

Semmoista allergiavapaata koirarotua, kun ei ole olemassakaan ja ei kai nyt kukaan ota muutenkaan allergisoivia eläimiä allergiaperheeseen. Tuo toisessa huoneessa pitäminen ei auta, kun hilse ja pöly kulkevat ilman ja vaateiden mukana. Valitettavasti on vain pakko hyväksyä tosiasiat!!

Lainaus:

Ranskanluppa ja belgianjätti hyviä ulkokanirotuja. Ostakaa kaksi paljon käsiteltyä naaraspoikasta. Ulkona eivät allergisioi.


Talli- tai navettakaneiksi ne kyllä sopivat.

T:2

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on liskoja, pari kilpparia ja pari siiliä.

Kaikki ovat aivan älyttömän ihania lemmikkejä, mutta vaativat todella paljon esityötä ja se, mitä monet eivät ajattele: tarvitsevat TODELLA paljon tilaa.Kilpikonnan terraario 2mx1m (vastoin suomalaista konnakulttuuria, konnia ei tule pitää lattialla!!)

Konnan turve-hiekkasekoitus voi hyvinkin allergisoida. Konna on myös aika haastava lemmikki, ruokavalion kanssa saa olla todella tarkka ja useimmat lajit tarvitsevat horroksen talvisin kasvaakseen "oikein".Siili tarvitsee myös 2m2 tilaa, on todella sotkuinen ja vastoin jonkun täällä sanomaa: siili allergisoi kyllä. Se hilseilee kuten mikä tahansa eläin, ja on hirrrrmuisen sotkuinen! Ulosteista saan itse allergiaa ja astmakohtauksen. Ja sitä kakkaa on paljon, joka päivä.Gerbiilit lasiterraariossa toimivat minulla joskus takavuosina. Purulle en ole allerginen. Ovat hauskoja ja tosi helppoja ja kesyyntyvät lastenkin käsittelyyn nopeasti.

Saattaapa olla sitten niinkin ettei meidän perheessä nähdä enää lemmikkejä. Harmi, mutta kenenkään terveydellä tässä nyt ei kuitenkaan haluta alkaa pelleilemään.

Nimenomaan kääpiö ei tavallisen kokoinen. Tosin lapsen ei saa antaa yksin pitää käsissään tätä ettei putoa ja loukkaannu. Kuitenkin se on poikasena käsittelyyn totutettava, niin siitä saa kivan, mutta aika lyhyt ikäisen kaverin.

Kun hankki sille muovihäkin, siis sellaisen jossa seinätkin muovia. Ei purut leviä lattialle. Vesi pitää vaihtaa pulloon päivittäin ja samoin antaa ruokaa. Nämä pystyy aika nuorikin lapsi jo tekemään itse. Häkkiä ei likaannu nopeasti ja ainakin meidän kääpiöhamsteri tekee yhteen kohtaan tarpeensa ja vaihdan vain siitä nurkasta purut päivittäin(ei ole iso homma).Kaverillani on kääpiöhamsteri myös ja heidän pojallaan on astma. Ei ole tullut oireita, mutta koiria tai kissoja tämä poika ei kestä. Niin ja meidän hamsteri ei ole purrut kertaakaan ketään. Kääpiöhamsteri ei saa puremalla kuitenkaan tuskin jälkeäkään.

Jos nyt ihan välttämättä haluatte uuden lemmikin, niin nämä ovat ne mahdolliset vaihtoehdot:

-Kilpikonna (TODELLA harvoin allergisoi, en ole kuullut vielä yhdestäkään allergia tapauksesta, vaikka näillekkin kuulemma voi olla allerginen)

-Lisko (harvoin allergisoivat)

-Akaattikotilo (taitavat olla täysin allergittomia elukoita, en tiedä, kun en ole koskaan niin paneutunut näihin)

-Sirkat (sama juttu näissä kuin kotiloissa)

-Hämähäkit (taitavat olla täysin allergittomia, en ole varma)

-Tuliliskot (eivät allergisoi)

-Sammakot (eivät allergisoi)

-Skorppionit (eivät allergisoi)

-Käärmeet (eivät allergisoi)

-AkvaNäitä suosittelen pienellä varauksella:

-Gerbut (harvoin allergisoivat, siis itse elukat)

-Hamsu (harvoin allergisoivat, mutta se puru on sitten asia erikseen)

Jos miehelläsi on taipumusta yliherkkyyteen, tulee luultavasti allergiseksi kaikille karvaturreille, joita kämppäänne hommaatte. Ja jos lapsenne asuu eläinpölyssä, voi olla että hänkin allergisoituu sille. Allergian puhkeamiseen ei paljon tarvita. Eli ei vaan kannata ottaa sitä riskiä.Mulla on tästä ikävää kokemusta, jouduin luopumaan rakkaista kissoistani miehen ja lapsen tultua niille allergisiksi. Miehelle puhkesi kaiken lisäksi lapsuuden astma uudelleen (oireilu oli siis hävinnyt välissä). Lapsi on virallisten testien mukaan yliherkkä vain kissoille ja kanille, mutta jos altistuu pidempään esim. koiralle, saa siitäkin oireita. :(

olisiko jokin koirarotu, joka ei allergisoi, sopiva teille? Niitähän on, kun alkaa tutkimaan. Onko perheen isä allerginen koiran hilseelle? Mun tietääkseni villakoirat sopivat allergisille, samoin Bison Frise tai silkkiterrieri. Jotkin voivat toki noistakin saada oireita, mutta kaikki eivät.Mun tietääkseni jyrsijät ovat pahimpia allergian aiheuttajia.

Mitä noihin vähän eksoottisempiin elukoihin tulee (hämähäkit ym.) niin olen mieluummin ilman eläintä. Pelkään ihan sairaasti hämähäkkejä, käärmeitä ja kaikkea sellaista.Kilpikonnat ovat ihan jees. Ystävälläni konna onkin, joten häneltä varmasti saisin apua sellaisen hoivaamisessa. Tuntuu sekin konna olevan melkoinen persoona vaikkei kilppareista ehkä heti uskoisi persoonaa löytyvän.ap

vai miten, siis kohtuukokoiset. Kaikkine tykötarpeineen plus kalat.En suosittele jyrsijää allergiaperheeseen, vaikka olisi eri kerroksessa, eikö se pöly ole sellaista, että jos vain samassa asunnossa on, leviää? Siis jo lapsen vaatteissa ym.Meillä on nelivuotias lapsi ja olemme miettineet toista lemmikkiä koiran lisäksi, hankalaa on! Ei taida nelivuotiasta ajatellen olla oikein mitään sopivaa, kissa jo kävisi mutta yksi ystäväni on niin allerginen ettei enää voisi käydä meillä. Hiiret ja gerbiilit voisivat teille jo käydäkin lapsen iän puolesta, mutta kysykää vaikka jostain (muiltakin asiantuntijatahoilta kuin av:lta ;-)) tuosta allergiajutusta.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat