Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi lapsi puhuu rumasti? Janna vastaa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kommentit (6)

Vierailija

En ymmärrä tätä kaikkea. Avioerolapsenakin tyttöni kuulee, kuuntelee ja oppii kaiken, kohta 4-vuotiaana puhuu englantiakin ja antaa lelunsa muille. Mikä vialla jos täällä ei?

Vierailija

Meillä ei todellakaan puhuta kotona noin niinkuin lapsi puhuu! Jostain muualta on puhetapoja tarttunut.

Ensin kiellettiin jonkun viikon ajan ja joka kerta selitettiin, että noin ei saa puhua. Kun se ei auttnut, alettiin vähentää viikkorahasta 5 senttiä jokaisesta rumasta sanasta. Vaikuttaa luopaavalta näin kahden viikon jälkeen: ekan viikon rahasta sai vähentää 10 senttiä, toisesta 5 senttiä ja nyt odottaa jo seuraavan viikon kokonaista euroa.

Vierailija

Onpa tiukassa käsitys, että kotoa se tarttuu. Mutta kun se ei monesti ole niin. Lapsethan viettävät suuren osan päivästä päiväkodissa tai koulussa. Sen lisäksi on kavereita harrastuksissa tai pihalla. On myös muita sukulaisia ja kummeja. Voimakkaat negatiiviset tavat kaverilta tarttuvat usein, jopa kavereiden kotoa jos paljon aikaa viettävät  kylässä tai leikkikentällä. Jopa opettajan puhetyyli voi tarttua. Se kuulostaa omanlaiselta, kun lapsi matkii.

Vierailija

Joskus rumien puhumisen taustalla saattaa olla Touretten oireyhtymä, johon kuuluu joillakin lapsilla koprolaliaa eli pakonomaista kiroilua ja rumia juttuja. 

Uusimmat

Suosituimmat