Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kommentit (3)

Ihan potaskaa. Asiantuntijoiden mukaan narsismin synnyn edellytys on se, ettei vauva saa vauva-aikanaan vastavuoroista kontaktia hoitajaltaan. Eli siis (täydellinen) laiminlyönti vauvana on edellytys narsismille. Mitä vähemmän lapsen tarpeisiin on vauvana vastattu, sen enemmän hän aikuisena "huutaa" narsistisesti itselleen tätä vajetta. 

Jos lasta on hoivattu ja hänen tarpeisiinsa vastattu vauvaiässä hänestä ei voi tulla narsistia. Jokin persoonallisuushäiriöinen kylläkin, mutta ei narsistia. 

Ja vauvanakin laiminlyödyt lapset voivat vielä "korjaantua" eli narsismi jäädä kehittymättä, jos heidän tarpeisiinsa vastataan seuraavissa kehitysvaiheissa. 

Narsismi kehittyy erityisesti silloin, kun äiti ei anna lapsen irtaantua itsestään vauvasta taaperoksi ja erilliseksi persoonaksi. Äiti jolla on heikko itsetunto, ei kykene irtaantumaan lapsesta, jolloin lapsi alkaa käyttää tilannetta hyväkseen ja kasvaessaan huomaa taitonsa manipuloida aikuisiakin ihmisiä. Kun narsistisen lapsen huomionhakuun vastataan kuten normaalin lapsen tapauksessa, tekee aikuinen hallaa sekä lapselle että itselleen. Narsistinen lapsi ei tunne itseään, hänen minänsä on rikki tai sitä ei ole vielä muodostunut lainkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos lapsen isä hokee pojalleen, että miehet ovat parempia kaikessa kuin naiset ja tekee pilkkaa tyttären kuullen naisista ja lastensa äidistä, niin pojasta kasvaa narsistinen ja tytöstä heikkoitsetuntoinen. Kasvoin tällaisessa perheessä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat