Vierailija

Kuuuuko silmätulehdukseen aina silmien voimakas rähmiminen? Meillä tytöllä (4 v.) silmäkulma on punainen ja silmän iskeminen ilmeisesti hieman sattuu. Muuten silmä ei punoita. Rähmimistä ei ole lainkaan. Aamulla näytti niin kuin silmäluomi olisi ollut hieman turvonnut. Voiko tämä olla silmätulehdusta vai onkohan silmä ärtynyt vain jostain muusta?

Kommentit (3)

mutta sen voi turvottaa myös jokin lika, esim pöly, joka on sattunut luomen huokosiin. Itselläni oli tätä vaivaa kun opiskelijana kesätöikseni siivosin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Silmän rähmiminen on tyypillinen oire silmän sidekalvon tulehduksesta. Rähmiminen voi olla runsasta ja usein silmän valkuaiset punoittavat. Tulehdus liittyy usein flunssaan ja on joko bakteerin tai viruksen aiheuttama. Mikäli rähmiminen on runsasta eikä lakkaa parissa päivässä, se hoidetaan antibioottitipoilla tai -salvalla.Jos vastasyntyneen rähmäinen silmätulehdus ei parane paikallishoidolla ja silmä vetistää, kyseessä voi olla kyynelkanavatukos. Hoitona on silmätipat sekä silmien puhdistaminen keitetyllä vedellä.Jos lapsella on punoittavien ja vetistävien silmien lisäksi muita allergiaan viittaavia oireita kuten heinänuha, on todennäköistä, että allergia on myös silmäoireiden aiheuttaja.Kotihoito: Silmät puhdistetaan monta kertaa päivässä haalealla keitetyllä vedellä. Muista puhdas vanutuppo kummankin silmän puhdistukseen.Lääkäriin otetaan yhteyttä seuraavana päivänä: Jos silmät punoittavat ja liimautuvat umpeen puhdistuksesta huolimatta.Lääkäriin on otettava heti yhteyttä: Jos silmiä särkee ja lapsi arastaa valoa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat