Vierailija

Olemme kolmilapsinen perhe, jossa kaksi vanhinta lasta on eskarissa ja koulussa. Vauva on 7kk vanha. Eskarilaisen ja vauvan välissä opiskelin ja tein pätkätöitä. Nyt, kuin ihmeen kaupalla, sain tarjouksen vakituisesta ja koulutukseeni sopivasta työpaikasta, palkaksi luvattiin 2500e/kk. Ainoa ongelma on, että työ alkaisi välittömästi äitiysloan loppumisen jälkeen.Perheemme tarvitsee kahden ihmisen palkan, koska meillä on paljon velkaa pari vuotta sitten rakennetusta omakotitalosta. Jonkin aikaa voisin sitkutella hoitovapaalla, mutta en ainakaan vuotta pidempää.Ottaisitko tilantteessani työpaikan vastaan ja veisit pienen lapsen hoitoon? Vai jättäytyisitkö hoitovapaalle ilman tietoa tulevasta työpaikasta?

Sivut

Kommentit (31)

Eipä sitä voi ihan noin mustavalkoisesti ajatella. Että jos menen töihin, niin en pysty tarjoamaan lapselle rakkautta!

Ilmeisesti kuitenkin aika moni leimaa heti "ahneeksi rahan perässä juoksevaksi ja huonoksi äidiksi", jos menee pian töihin.

Vaikeita asioita....

-ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja nyt toivot saavasi päätöksellesi (?) siunauksen täältä :).Jos perheenne tarvitsee kahden ihmisen palkan, tiedät mitä tehdä. Kahden ihmisen palkkaa ei saa jäämällä kotiin. Yhdeksänkuinen on toki pieni menemään hoitoon, mutta löytyisikö läheltä perhepäivähoitajaa?Ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa tapaa hoitaa asioita ja paras ratkaisu vaihtelee tilanteen ja olosuhteiden mukaan.Lisäksi tilaisuus on hyvä, ja minä todennäköisesti ottaisin sen vastaan.

töihin menoon. Juuri tuo kelkassa pysyminen on yksi syy. En myöskään ole koskaan ollut pullantuoksuinen kotiäiti. Ennemmin teen itse muuta työta ja maksan siivoojalle, jotta moppaa lattiat.Isoampia lapsia olen kyllä hoitanut vähän vanhemmaksi kotona ja siksi tämä pienen hoitoon laittaminen tuntuu tosi pahalta.

-ap

Otat sen työn tietenkin. Lapsi pärjää kyllä ja huomaat, että pelkäsit hoitoon viemistä ihan turhaan.Työelämä on täynnä naisia, joilla on pieniä lapsia, mutta AV tuntuu olevan täynnä ainoastaan kotiäitejä.

suosittelisin vielä harkitsemaan sitä, että isä jäisi vaikka muutamaksi kuukaudeksi hoitovapaalle. Loppuvuoden veroprosenttikin pienenee hänellä sitten ja lainoille voi kyllä neuvotella maksuvapaita kuukausia. Muutamallakin kuukaudella on väliä silloin kun lapsi on noin pieni.Minun mieheni oli kolme kuukautta hoitamassa lastamme siinä vaiheessa kun itse menin töihin (lapsen ollessa 12 kk) ja se oli kyllä hyvä ratkaisu kaikin puolin.

(mies hoitovapaalle) taloudellisesti meille vaihtoehto. Miehellä on kuitenkin isommat tulot ja minun palkallani ei velkoja maksettaisi ja perhettä elätettäisi. Valitettavasti.

-ap

Ekana vois tulla mieleen, että voisko miehsi jäädä joksikin aikaa kotia?Jos ei, nii palkatkaa hoitaja kotiin. Rahallisesti varmasti raskas päätös ja ei käteen jää paljoakaan kuin vrt kotihoidontuki, mutta näin saisit duunin ja lapsesi saisi kasvaa ja olla tutussa ja turvallisessa ympäristössä, jossa on sama hoitaja ja vähän melusaastetta.kolmantena heittäisin ilmaan sitten perhepäivähoitajalle viennin. Sielläkin on kodinomainen ympäristö+vähemmän mutia lapsia kuin vrt päiväkoti.vimppana vaihtoehtona pidän noin pienelle päiväkotia

...jos onnistuisit saamaan lapselle perhepäivähoitopaikan!Tuolloin olisi hoidossa kodinomainen tunnelma ja hoitajalla olisi aikaa pienelle. Ei jäisi isossa päiväkotiryhmässä toisten jalkoihin.Ja onnea työpaikan saannista!

Järki tosiaan käskee vastaanottamaan työn! Tänä päivänä saa kai olla onnellinen, jos onnistuu saamaan vakipaikan ja suht vakaalta työnantajalta!Toisaalta tunnen itseni surkeaksi äidiksi, jos lykkään 9kk vauvan päivähoitoon :(

Hoitaja riippuu paikkakunnasta. Espoossa asumme itse, pari´vanhempaakin lasta, kotiin palkkaaminen tulee halvemmaksi kuin hoitoon vieminen.Rahan takia en mene töihin vaikka se auttaakin kun mekin olemme rakentaneet, vaan siksi, että en saa muuten ikinä töitä.

Yritä kysellä hoitajaa työkkärin tai tuttavapiirin kautta. Esim. joku välivuotta pitävä yo-tyttö voisi olla hyvä ratkaisu. Tietysti joku hyvänä pidetty perhepäivähoitajakin hoitaa hommansa hyvin.

pitää punnita.. kumpi on tärkeämpää velan maksu nopeammassa aikataulussa vai omalapsesi ja hänen kasvatuksensa, hoitonsa.. oletko aina ajatellut että haluat lapsesi hoitaa pieninä kotona vai oletko ajatellut että haluat mah. nopeasti töihin.. ilmeisesti et ole jälkimmäistä ajatellut koska muuten olisit jo ottanut työn vastaan.. nämä ovat arvo kysymyksiä.. rahaa vai lapselle rakkautta

Olisi tietysti loistavaa, jos jompikumpi vanhemmista pystyisi tekemään lyhyempää työpäivää tai esim. 4 päiväistä työviiikkoa, mutta jos se ei onnistu, niin ottaisin työn siltikin vastaan.Ennen kun olin kotiäitinä, ajattelin, että alle 3-vuotiaan lapsen paikka on ehdottomasti kotona, mutta sitten sain itse työtarjouksen, josta en voinut kieltäytyä. Päätin ottaa työn vastaan, vaikka se tarkoitti lapsen hoitoonlaittamista alle 1-vuotiaana. Nyt enää pelkää lapsen hoidossaoloa, kun olen sitä kokeillut. Tai ennen asia ahdisti minua, että lapset "joutuu" laittamaan hoitoon. Nykyään olen iloinen päivähoitojärjestelmästä. Ja ymmärrän ettei lapseni siitä rikki mene, vaikka onkin hoidossa.Sitä en kiistä, ettenkö joskus kaipaisi kiireettömiä päiviä lapsen kanssa ja kaipaa lastani. Mutta onneksi on lomat ja vuoden alusta alan tehdä 3-4 päiväistä työviikkoa, niin saan vielä enemmän yhteistä aikaa lapsen kanssa.

olen päättänyt ottaa työn vastaan. Meinaan kyllä kysyä mahdollisuutta tehdä kuusituntista päivää.

Tuntuu, että mikään ei ole hyvä vaihtoehto, päättää sitten niin tai näin.

-ap

minä menin töihin, mies jäi hoitovapaalle. se kyllä on ihan varteenotettava mahdollisuus, on typerää väittää muuta, tuskin olette edes laskeneet mitä mies saisi hoitotuen, lisän mahdollisesti kaupunkilisät ja missä voisitte vastaavasti säästää.raha ei koskaan korvaa lapsuutta eikä sitä saa ikinä takaisin.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat