mikä tässä ihanan kuuloisessa kakkuohjeessa on vikana?

Vierailija

Pohja:

25kpl täysjyvä kaurakeksejä

50g margariinia



Hienonna keksit jauheeksi. Laita irtopohjavuoan (24cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada sula margariini keksijauheen sekaan ja painele tasaisesti vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.



Tiramisumousse:

250g maitorahkaa

1dl pikakahvijauhetta

3rkl tiramisu makusiirappia

1rkl vaniljasokeria

½dl sokeria

1½prk flora vispiä

½dl vettä

5 liivatelehteä



Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita maitorahkan joukkoon pikakahvijauhe, makusiirappi, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele maitorahkaseoksen joukkoon. Lämmitä vesi kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne kiehuvaan nesteeseen, sekoita. Kaada liivateseos ohuena nauhana tiramisumoussen joukkoon kokoajan sekoittaen.



Vadelmaraita:

1dl vadelmamarmeladia

2dl vettä

2 liivatelehteä



Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita vadelmamarmeladi kattilaan yhdessä veden kanssa ja anna kiehua. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä.



- en saanut onnistumaan, vaan vadelmaraita jäi aivan löysäksi, vaikka laitoin sen pakkaseen hyhmettymään. hyhmettymisen aikana myös puolikas tiramisuvaahto ehti hieman hyytyä ja oli vaikea levittää vadelman päälle. nyt kakku hyytyy yön yli jääkaapissa, mutta voisiko sitä mitenkään vielä pelastaa?

Kommentit (10)

Vierailija

1 liivatelehti/ 1dl nestettä, hyytyy varmasti. 3 liivatetta olis ainakin pitänyt olla, olisin saattanut laittaa enemmänkin, ehkä 4 kun vettäkin on noin paljon

Vierailija

Jaa tiramisumousse kahteen osaan ja levitä toinen puoli keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja kaada valdemaseos. Jäädytä pakastimessa kunnes vadelmaseos on osittain hyytynyt. Laita vadelmaraidan päälle loput tiramisutäytteestä ja laita kakku jääkaappiin hyytymään.



.. eli tuo kohta taitaa olla ohjeessakin vikana, kun neuvotaan laittamaan pakkaseen jähmettymään.

Vierailija

Älä nyt murehdi sitä kakkua, kurkkaa aamulla tilanne uudelleen.



Kuulostaa ihanalle tuo ohje, uskaltaisinkohan itse kokeilla?



t. se sama pakastin :)

Vierailija

Itse tekisin niin että tekisin hyydykkeet siihen vaiheeseen valmiiksi että liivatteet pitäisi laittaa ja tekisin ne vaiheet peräkkäin ja sitten yhdistäminen.



Vähentäisin tuosta marmeladihässäkästä vettä pois yli puolet ja sitten voisi toimia. Oliko varmasti käyttämäsi vadelma marmeladia eikä hilloa. Hillo on löysää ja marmeladi jäykkää jo valmiiksi ja se ei itsessään hyydyttävää ainetta kaipaisi. Yksi liivat hyydyttää desilitran mutta ei sitäkään kovin kiinteäksi hyydytä.



Joten päätelmäni on että unohdit liivatteet vadelmahässäkästä tai sinä käytit vadelmahilloa etkä marmeladia.



ps. marmeladeissakin on eri jäykkyyksiä

pakaste ei ole pilannut tuotostasi



terveisin kondiittori

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat