Vierailija

Pitäkää nyt ne sairastavat lapset poissa hoidosta!!!

Kommentit (15)

pysykää kotona, älkää liikkuko julkisilla älkääkä käykö kaupassa. minä en halua sairastua.

mulla nimittäin ei ole päiväkoti-ikäisiä lapsia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä sen toi yläastelainen ja tartutti muut. Tauti leviää ku kulovalkea eikä siinä kuule ikää katsota. Onneks ollaan kaikki se jo sairastettu.

Lainaus:

meillä sen toi yläastelainen ja tartutti muut. Tauti leviää ku kulovalkea eikä siinä kuule ikää katsota. Onneks ollaan kaikki se jo sairastettu.
Enterorokosta on niin monta muotoa, että kerran sairastettu ei tuo immuniteettia. Meillä ollaan sairastettu jo kahteen kertaan..

Tauti tarttuu jo ennen oireita eikä kaikille niitä ilmaannu edes!

Joten poissa olo oireiden ilmaannuttua on myöhäistä! Tartunnat ovat tällöin jo tapahtuneet! Enkä usko että vanhemmat vievät tahallaan lapsiansa hoitoon vaan toiset tartuttaakseen! Lääkäri sanoo myös ettei hoidosta pois olosta ole hyötyä!

-Hoitoalalla työskentelevä-

.11.2008 4:00Hyvinkääläinen infektiolääkäri Maarit Helén haluaa korjata enterorokkoa koskevaa lehtijuttua (AP 3.11.). Hänen mukaansa rokko ei tartu ihottuman tai rakkuloiden kautta.Eristyksestä ei ole hyötyä taudin leviäminen ehkäisyssä, koska useat sairastavat taudin lieväoireisena tai lähes oireettomasti ja ovat tuolloin myös tartuttavia, kuten monissa muissakin virustaudeissa. Tartuttavuus jatkuu viikkoja, koska enterovirusta erittyy ulosteisiin pitkään. Niin ollen lapset ovat pois päivähoidosta, kunnes vointi sallii paluun eli kun kuume on pois ja he jaksavat osallistua päivähoidon rutiineihin.Ihottuman tai rakkuloiden paranemista ei siis tarvitse jäädä odottamaan

Raju enterorokko leviää ärhäkästi kaikkialla Suomessa

19.12.2008 22:00

Helsingin SanomatTavallista ärhäkämpi enterorokko leviää ympäri Suomea. Rakkuloita, kovaa kuumetta ja jopa kynsien lähdön aiheuttava tauti on peräisin kahdesta harvinaisesta viruksesta, ja yleensä vain lapsilla esiintyvä tauti on tarttunut myös aikuisiin.Rajua enterorokkoa on esiintynyt lokakuusta lähtien joka puolella Suomea aina Utsjokea myöten, kertoo laboratorionjohtaja Merja Roivainen Kansanterveyslaitoksesta.

Uutta tämän syksyn epidemioissa on, että tautiin on sairastunut isoja päiväkoti- ja koululaisryhmiä ja myös aikuisia."Selvisi, että tautia aiheuttaa ainakin kaksi enterovirusta, jotka molemmat ovat meille vieraita viruksia", Roivainen kertoo.

Myös oireet ovat uusia. "On tullut ilmi lukuisia potilaita, joiden kynnet ovat irronneet rokon jälkeen. Tällaista Suomessa ei ole aikaisemmin ollut", Roivainen sanoo.Virukset tunnetaan maailmalla huonosti, eikä vielä tiedetä, mistä ne ovat tulleet Suomeen.

Tavallisesti enterorokko tarttuu lähinnä lapsiin ja on varsin lievä.Tauti voi aiheuttaa rakkulaista ihottumaa käsissä, suussa ja nielussa sekä kuumetta, päänsärkyä ja vatsaoireita.Enterorokko on hyvin tarttuva: virukset kulkeutuvat ulosteiden ja käsien välityksellä. Tauti leviää helposti, sillä osa tartunnan saaneista ovat oireettomia. Roivainen korostaakin käsihygienian merkitystä taudilta suojautumisessa.

Yleensä enterorokko - myös nyt Suomeen rantautuneet kannat - paranee itsestään eikä aiheuta jälkitauteja. Tauti talttuu levolla, lääkitystä siihen ei tunneta.Nyt leviävä tauti ei kuitenkaan ole enteroviruksen 71-muotoa, joka on aiheuttanut vakavia sairastumisia lähinnä Aasiassa. Tämä virus löytyi Suomesta ensimmäistä kertaa vuosi sitten, mutta viime syksyn jälkeen virusta ei ole Suomessa esiintynyt.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat