Vierailija

Ja miten perusteellisesti?

Saunomme lähes joka päivä lasten kanssa, sähkösauna.

Lauteiden pesu? Lattian pesu?

Kommentit (9)

Jättämällä saunomatta?Käytämme jo liinoja lauteilla, mutta kyllähän ne limaantuu jalkojen alta ainakin.

Ja lapsia ei voi pyytää olemaan roiskimatta sitä vettäkään... saunan lauteet kyllä kuivatetaan aina saunomisen jälkeen, ennekuin laitetaan kiuas pois päältä.En minäkään sitä Kloritea halua käyttää, se haisee niin pahalta, mut äiti käyttää tänäkin päivänä, ja ei siellä haise enää saunoessa kun sen huuhtelee huolella ja kuivattaa lauteet ilman saunojia... Jos ei enempää ideoita, kokeilen mäntysuopaa tai sitä saunapesua ja kuuraan ne limaisimmat lauteet ainaskin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kuumuus huolehtii niistä. Lattian pesu niin usein kuin on tarpeen, meillä pestään luutulla joka viikko samalla kun muukin huusholli (saunassa laattalattia, kuten kylppärissäkin) ja sitten pari-kolme kertaa vuodessa juuriharjalla, kuten koko kylppäri.

Äitini taisi kuurata joka viikko ne lauteet lattiasta kattoon Kloritella, olen saunonut aina joka päivä, kesäisin jopa koko päivän aina. En ihan noin usein viitsis, mutta jo 2-3 viikkoa jos nyt olen jättänyt pesemättä upouutta saunaani, niin se haisee ja pahalta ja kaipaa kiireesti sitä kloritekäsittelyä, mutta oliskohan vaihtoehtoja....Tiedustelenkin, et mitä muut pitää sopivana välinä ja millä aineilla muut pesee?

Mäntysuopaa täytyy hakea kaupasta.

Äitee oli jättänyt purkin Saunapesua, kun viimeks kävi auttamassa ja kuuraamassa kylppärini. Se ainakaan ei haise niin pahalta.

PS: Hyvä aine muuten kaakeleille ainaskin, lähtee kaikki liat ja kalkit helposti hankaamatta ja hikoilematta.

Siis edellinen jatkaa.Aikoinaan talouskoulussa opetettiin saunanpesuasioitakin ja sieltä saamieni ohjeiden perusteella pesuaineeksi riittää mäntysuopa, joka "matonpesuharjalla" hangataan lauteisiin.Pesukerroista eos. Mitä useammin saunoo, sitä useammin pitäs pestä!

ja hengitettynä ei taida ihan terveellistä olla. Samasta syystä uimahalleissa peseydytään ja jätetään uikkarit pesuhuoneen puolelle.

ne oikeesti nykyisissä, tiiviissä saunoissa märäntyy, jos aletaan juuriharjalla ja vesilitroilla hinkkaamaan. On talouskoulunkin ajat muuttuneet - ja kotisauna on todellakin eri kuin jossain uimahallissa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat