Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lapseni sai juuri koulusta todistuksen, jossa yhden ainekokonaisuuden kohdalla on rasti "tarvitsee harjoitusta"-ruudussa (muut vaihtoehdot: erittäin hyvä, hyvä, kohtalainen).Ko. aineessa on kokeista tullut hyviä numeroita, kotitehtävät ovat sujuneet ja olleet tehtyinä, mitään erityisopetusta tai lisätehtäviä ei ole annettu, eikä ole poissaoloja. Miksikähän on kuitenkin päädytty rastittamaan tuon aineen kohdalla tuo vaihtoehto? Ihmettelen kyllä sitäkin, että opettaja ei ole ottanut yhteyttä syksyn mittaan, kun noin huonosti on asiat ja kertonut, että tarttis varmaan tehdä jotain...

Kommentit (7)

mutta siis mitä "arvosanat" ja miten hyviä? eihän silloin saa arvosanoja kun ei jaeta numerotodistuksiakaan ja esim englannissa puolet kokeen pisteista on nipin napin läpi.Ja kyllähän noi rasti-ruutuun-kohdat korreloi numeroitten kanssa. "Tarvitsee harjoitusta" tarkoittaa jotain nelosen ja vitosen tietämillä. Jos niitä tulee keväällä monta niin aletaan keskustella luokan kertaamisesta. Mutta oli meidänkin lapsella kerran yksi rasti tuolla, eikä silti mitään tukiopetusta ollut koko vuonna. Mä en rehellisesti sanottuna tiedä, millä perusteella tukiopetuksia nykyään annetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ko. aineessakin lapsi on saanut kokeista ja pistokokeista liki täysiä pisteitä eli en nyt oikeasti ymmärrä, että miten niitä arvioita sitten tehdään, jos sellaisilla pisteillä tarvitaan lisää harjoitusta!Opettajalta ei voi kysyä ennen tammikuuta.

Sitä vain ajattelen, että jos noin huonosti on syksyn mittaan mennyt, että tukiopetustakin tarvittaisiin, niin miksi ihmeessä siitä ei ole oltu aiemmin jo kotiin yhteydessä :oap

Lainaus:

mutta siis mitä "arvosanat" ja miten hyviä? eihän silloin saa arvosanoja kun ei jaeta numerotodistuksiakaan ja esim englannissa puolet kokeen pisteista on nipin napin läpi.

Jouluna annettava arvio/todistus on juuri tarkoitettu tiedon siirtämiseen kodin ja koulun välillä. Tilanne siis se, että opettaja on sitä mieltä, että lapsi tarvitsee harjoitusta ko. aineessa. Arvioinnin kriteerit tänä päivänä kovinkin vaativia ja saattaa siis olla että tässä aineessa ne eivät täyty kuin "tarvitset harjoitusta" arvoisesti.

mutta tilanne ei ole niin heikko, että hän tarvitsisi tukiopetusta. Varmaan tuo palaute oli kauniisti sanottuna se, että lapsesi on kyseisessä aineessa huono, mutta ei toivoton. Ei kaikessa voi eikä tarvitse olla hyvä!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat