Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

5.luokkalainen sai elämänsä ensimmäisen numerotodistuksensa ja siinä oli kaikki muut aineet kiitettäviä, mutta liikunnasta oli 7.Lapsi ei varmaan ole missään liikuntalajissa erityisen etevä, mutta käsittääkseni yrittää kyllä parhaansa ja vapaa-aikaanaan jopa harrastaa liikuntaa urheiluseurassa. 7 ei kyllä minusta ole kovin kannustava numero, olettaisi että oikealla asenteella ja yrittämisellä pääsisi 8:aan. Rastitodistuksessa liikunta on koko ajan ollut toiseksi parhaassa kohdassa., joten aika yllättävä tämä 7 oli. Oma ope ei opeta liikuntaa...

Sivut

Kommentit (44)

ARVIOINTIKRITEERIT ARVOSANALLE 8 ( HYVÄ)

Oppilas

suhtautuu myönteisesti koululiikuntaan

hallitsee opetettuja perustaitoja

noudattaa sääntöjä ja ohjeita

kykenee itsenäiseen toimintaan

kykenee työskentelemään ryhmässä

osaa pukeutua tarkoituksenmukaisesti liikuntaa varten ja huolehtia puhtaudestaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itellä oli läpi ala- ja yläasteen aina 7, joskus pahan opettajan kans 6 ja joskus kun harrastin jotain todella ja yritin kaikkeni hyvän opettajan johdolla niin 8.

Urheiluseurassa olo ei auttanut kavereita, heillä oli myös 7 tai 8. Vain yksi open lelli sai aina 9 tai 10. Oli aina mielinkielin opettajalle lipevä ja sai määrätä aina mitä tehdään ja jakaa joukkueet yms. Ja aina tehtiin sitä mitä opettaja tai tämä yksi määräsivät. Eli pelattiin varmaankin pesistä. Tai talvisin vain lentopalloa ja hiihdettiin ja joo, yleisurheilua oli ihan hirvittävästi tämän yhen toiveesta...Meidän kouluaikana, ja myös opettajatuttavani joka vetää tympiintyneenä sijaisena liikkaa, kolmesta luvattomasta poissaolosta saa numeronalennuksen.

Tai jos ei suostu tekemään jotain lajia, tai asenne on pielessä vähänkin, niin parista kerrasta jo ope merkkaa, että numeronalennus.Tai siitä, että jos lapsi ei käy suihkussa, siitäkin saa seiskan ysinkin oppilas!

Tai jos toistuvasti käyttää liikkatunnilla vaikkapa farkkuja.

Ja mua itseä häiritsi se koska en kokenut olevani huono liikunnassa ja tiesin että minua "huonommat" olivat saaneet 8. Kysyin asiaa liikunnanopelta itse ja hän sanoi että kyse on omasta asenteestani(en muista mitä sanontaa käytti mutta sitä tarkoitti). En ollut ehkä kovin innokas kaikkeen ja saatoin ilmaista oman mielipiteeni miten joku oli "tyhmää"...Silloin tajusin miten suuri merkitys arvosanoille on se ulkoinen puoli, mitä väliä mitä oikeasti osaat kunhan esität aktiivista ja innokasta ja iloista...Numero nousi sitten seuraavaan todistukseen ja yläasteen päästötodistuksessa liikuntanumero olikin jo 10.

Siihen ei välttämättä riitä, että yrittää parhaansa. Siinä täytyy jo oikeasti olla hyvä useimmissa lajeissa eikä huono oikeastaan missään.

että ap:n lapsi on riehunut / höpissyt / ei osallistunut tunneilla. Itse annan seiskan sellaiselle, jonka huomio on jatkuvasti kiinnittynyt kaikkeen muuhun kuin opettajan ohjeiden kuunteluun ja opeteltavan asian tekemiseen. Arvosanalla ei ole mitään tekemistä lapsen LAHJAKKUUDEN kanssa. Lahjakaskin lapsi voi laittaa kaiken ihan plörinäksi. Fiksu ja normaalisti hyvin käyttäytyvä lapsi voi villiintyä porukan mukana tekemään kaikkea hölmöä. Nyt onkin hyvä kysyä opettajalta arvonanan perusteet, jotta lapsi itse ymmärtää mikä on mennyt metsään ja hän voi muuttaa olemistaan oppitunneilla. Kyllä opettaja on varmasti miettinyt arvosanan kannustavalta kantilta. Jos lapsi on käyttäytynyt edellä mainitsemallani tavalla, olisi arvosana 8 antanut hänelle sellaisen signaalin, että jatka vaan samaan malliin. Seiskan arvosana herättää nyt sitten petraamaan, jotta lapsi näyttäisi taitonsa tunneilla.Jodenkin lasten on vaikea hallita käyttäytymistään hieman vapaammissa aineissa. Vaikka lapsi keskittyisi todella hyvin lukuaineiden tunneilla, saattaa hän villiintyä esim. liikuntatunneilla, kun ei istutakaan pulpetin ääressä.

ja sen kertoo kehon kieli. Onko välineet aina mukana mitä kulloinkin tarvitaan. Myöhästeleekö liikkatunneilta.Voi olla myös arkuutta joitakin lajeja kohtaan. Vaikea sanoa.Onko lapsi vitosella? Yleensä numerot tulee viidennellä luokalla ensimmäistä kertaa.Liikuntanumerolla on niille väliä jotka suuntautuu ammatteihin joissa se numero on tärkeä, jumppamaikka, jumppaohjaaja. Tuskin pääsee opiskelemaan jos on numerona seiska tai kasi, pitänee olla mieluiten kymppi.Oman tyttöni luokalla kymppejä ovat saaneet ainoastaan ne jotka on todella hyviä, harrastaa telinevoimistelua, suunnistusta, hiihtoa, ovat uimareita yms.Ei kannata huolestua, ehkä seiska on sopiva motivoimaan parempiin suorituksiin.

eniten Nobel-voittajia.Hyvät julkiset koulut ovat paljon parempia kuin suomalaiset peruskoulut ja lukiot.

Niin että ihan turha vähätellä.

pahoittiko poikasi numerosta mielensä?Jos, niin voithan aina soittaa opettajalle ja ihan ystävällisesti kysyä, mistä kyseinen numero ja kertoa, että poikasi oli ollut asiasta pahoillaan koettuaan, että on yrittänyt parhaansa.

Ja jos ei suostu tekemään mitä käsketään. Liikunta on kouluaine. Jos et matikan tunnilla suostu laskemaan laskuja, ja lintsaat, niin tottakai numerot laskee. Tietenkin se koskee myös liikuntaa. Ja jos jatkuvasti on kirjat kotona matikan tunnilta, niin tottakai se vaikuttaa numeroon (siis vastaa noita farkkuja liikunnan tunnilla).Teillä on kyllä todella outoja kuvitelmia koulunkäynnistä, jos luulette, ettei tuollaiset asiat vaikuta tai saisi vaikuttaa numeroihin.

oppitunneilla toimivat. Sen verran ole opena ollut, että tiedän, että kyllä oppilaat ovat ihan omia persooniaan koulussa, ja ryhmätilanne vielä vaikuttaa käyttäytymiseen. Vanhemmat eivät kauko-ohjaa lapsiaan, eivätkä aina kauhean hyvin edes kaikkia puolia tunne.Toinen juttu on se, että kahdeksikko tosiaan tarkoittaa hyvää. On surullista, jos joku vanhempi luulee, että vain 9 ja 10 ovat hyviä arvosanoja, se on aika traagista lapselle. Ja muistakaa, että teidän omien kouluaikojenne jälkeen arviointi on uudistettu, ja kahdeksikolle on asetettu aikaista huomattavasti tiukemmat kriteerit. Eli kahdeksikko tosiaan jo tarkoittaa, että kaikki jutut osataan ja hyvin, ja vielä on innostuttu. Kiitettäviin pitää jo olla vähän ylimääräistä päälle.

Lainaus:

Liikunnasta ei pitäisi antaa numeroa ollenkaan. Tämä sairas kansa tarvitsee liikuntaa, jokainen liikkukoon tai jumpatkoon omalla tyylillään. Mitä tekee jumppanumerolla myöhemmin elämässä?? Ei niin yhtään mitään!!! Liikuntaa hyvinvoinnin tukemiseksi ei liikuntaa jumppanumeron takia

kuukautiskipujakin joka viikko liikuntatunneilla... Vapaa-ajalla ratsastin, lenkkeilin ja pelasin sulkapalloa, tennistä tai mitä nyt sattuikin.

Numero oli 7

Lainaus:

Sopii lapselle, joka näyttää liikuntatunnilla hapanta naamaa, on muutamassa lajissa ihan ok tasoinen, mutta useimmissa huono, monesti ei viitsi edes yrittää parastaan .... välttämättä ei ole aina välineetkään mukana.

Lapsi oli nimenomaan ITSE hämmästynyt ja pettynyt liikunnan 7:sta. Ja hämmästyttää se meitä vanhempiakin. Seiskasta tulee kyllä helposti lapselle kuva, että hän ei osaa liikkua. Ja eikö nykyään koululiikunnankin ole tarkoitus tutustuttaa uusiin lajeihin ja kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan?ap.

Opettajilla on ihan oikeasti olemassa ops:t, eli opetusuunnitelmat, joissa on kriteerit sille, mitä mitäkin numeroa varten oppilaan tulisi osata, tehdä. Ops:ssa on mysö määreet sille, mitä mikäkin numero suullisesti tarkoittaa, eli 8 = hyvä, vaikka siellä joku mamma jotain muuta koko ajan vääntääkin.Välillä tuntuu, että vanhemmille nuo numerot ovat elämän ja kuoleman kysymyksiä, vaikka lapset itse olisivatkin aivan tyytyväisiä saamiinsa numeroihin.Olen kyllä itse sitä mieltä, että ei numeroita taide- ja taitoaineissa. Itselläni liikunta oli aina seiska ja kuvis kymppi. Nyt vasta aikuisena olen oivaltanut, että voin olla jossain liikunnallisessa jutussa ihan oikeasti hyvä, eikä välttämättä se, että osasin piirtää tarkoittanutkaan, että olen jotenkin erityisen taiteellinen :)t. Ope

Turha edes väittää moista. Puhumattakaan seiskasta. Seiskan ja kasin arvosanoilla ei pitkälle pötkitä jatko-opinnoissa. Ennen muinoin käytetyt nimitykset 5-6=välttävä, 7-8= tyydyttävä ja 9-10=kiitettävä ovat ihan käypäisiä nykyäänkin.Mutta eihän tämä suomalainen systeemi pahemmin kannusta ihmisiä edes yrittämään. Esim. USAssa jokainen suoritus arvioidaan aineessa kuin aineessa ja myös asenne, yhteistyökyky yms. otetaan huomioon. Siellä jos suoriutuu asetettujen odotusten mukaan ja tekee hommansa, arvosana on lähellä 85-90:ää (Siellä maksimisuoritus on 100). On siellä tosin paljon muutakin paremmin kuin suomalaisessa koulussa, mutta eipä siitä sen enempää.

Sopii lapselle, joka näyttää liikuntatunnilla hapanta naamaa, on muutamassa lajissa ihan ok tasoinen, mutta useimmissa huono, monesti ei viitsi edes yrittää parastaan .... välttämättä ei ole aina välineetkään mukana.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat