Vierailija

mekään ei kyllä voitais elää ilman sossua, tai voitais toki, mut tarkottais aika monesta asiasta luopumista. kuten ruokaa ei enää saatais päivittäin, ja asumiseenkaan ei olisi varaa.. mut hei, hyvä et sulle on riittänyt töitä, etkä tarvii apua.

Sivut

Kommentit (45)

Neurologiset vaikeudet eivät näy ultrassa! Ap, entä jos sinulle kävisi allamainittu tarina toteen?Isä jättää ja äiti jää yksin. Joutuu jättämään hoitoalan työnsä. Lapsi tarvitsee erityistä tukea koko ajan. ÄITI EI HALUA LASTAAN LAITOKSEEN; JOKA OLISI AINOA VAIHTOEHTO!Laitospaikka maksaa kunnille maltaita, mutta tuet perheille ovat minimaalisia. Äiti elää kotihoidon tuella ja lapsilisällä. Elatustuki kunnalta. Sairaalamaksut ovat iso erä, samoin poliklinikkamaksut.Kunta maksaa omaishoidon tukea, joka yks kaks lopetetaankin. Omaishoidontuki on harkinnanvarainen ja sen voi kunta lopettaa milloin lystää tai olla myöntämättä! Kelan hoitotukea saa, mutta pitää joka ikinen vuosi hakea uudelleen, perustella, laittaa lääkärinlausuntoa ym. Diabeetikolle ja muille somaattisille lapsille tuki annetaan, mutta nämä neurologiset ovat oma juttunsa, Kela vaatii joka vuosi selvitystä.Lasta ei voi hetkeksikään jättää yksin ja lapsi huutaa kaikki yöt.Lapsi aloittaa erityiskoulun. Äiti koettaa käydä jossain töissä, mutta oman alansa työtä ei saa, koska äiti ei voi olla vuorotyössä, työnantajat eivät huoli, koska tarvitaan vuorotyön tekijöitä. Lapsi ei pärjää yksin kotona, ketään aikuista ei ole ja kunta ei anna hoitajaa! Päiväkoti-ikäinen voisi olla hoidossa, mutta kouluikäinen ei missään! Äiti tekee pienipalkkaisia hanttihommia:tulos plus miinus nolla, kun asumistuki leikkaantuu. Lasta ei voi jättää hetkeksikään yksin, koska hänellä todella paha neurologinen ongelma. Joo, kodinhoitajaa ei anneta, kunnalla ei ole varaa ym. Toimeentulotukea, eivät saa, koska normit niin alhaiset, ettei niillä tule toimeen muutenkaan.Ajatelkaa ja kuvitelkaa omalle kohdallenne! Tämän äidin kohdalle sattui epäonni: Tuli erityislapsi ja yksinhuoltajuus. Mutta äiti rakastaa lastaan yli kaiken eikä olisi muunlaista halunnutkaan! Nälkää olisivat nähneet ilman todella vanhan mummon taloudellista apua! Todella pienessä asunnossa asuivat, ei autoa, ei nettiä, ei lehtitilauksia. Että tällainen on tämä sosiaaliturva Suomessa.Hyvää loppuelämää AP! Toivottavasti sulla aina kaikki hyvin ja ajelet tila-autollasi köyhät kerjäläiset kuoliaaksi. Käyt kerran vuodessa aurinkomaassa, tuhlaat ja kulutat. Et koskaan anna hyväntekeväisyyteen, koska köyhät ovat itse aiheuttaneet tilanteensa! Ja äänestät kokoomusta!

oikeus opiskeluun on ja yksinhuoltaja ei voi tehdä iltatöitä ja opiskella, vaan on oltava lapsen kanssa.

tsemppiä vaan sulle ja opiskelet ammatin itsellesi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisaalta tämä yhteiskunta oikein suosii sitä, et eletään työttömyyskorvauksen varassa ja tehdään pätkätöitä..Nimittäin se on kumma juttu, et kaikesta rankaistaan niitä, jotka tienaa hyvin. Miehenikin maksoi tässä kuussa enemmän taas veroa palkastaan, kuin sai käteen. Arvatkaa kui paljo se KYRPII!!! Etenkin, kun mieheni tekee todella stressaavaa ja vaatiaa työtä ja siitä me kyllä saamme osamme koko perhe niin hyvässä, kuin pahassakin.Itse olen yrittäjä ja raskaana, enkä voi tehdä työtäni tällä hetkellä raskauden vuoksi. Tienaan olemattomasti ja maksan tajuttomasti kuitenkin YEL:iä.. vaikka se ei edes ole suureksi laskettu.Laskimme, että jos mies jäisi kotiin työttömäksi, niin hän ei lopulta suuria rahoja edes menettäisi.. Lasketaanpa vielä kulut töihin kulkemiseen ja se kallis aika poissa kotoa, jonka hän viikottain viettää myös öitä.. ihmettelen vaan, ettei työstään enää saa palkkaa. Paras olisi varmaan heittää pyyhe kehään.

Jeah, meilläkin kun käytiin sossussa kerran vuonna 2006, oli kaikki itseaiheutettua. Mies sairastui masennukseen. Olisi vain pitänyt ottaa itseään niskasta kiinni. Mutta se sossun kyyläyksen alaisena olo oli niin helppoa ja mukavaa että varmaan tulee käytettyä sossua uudelleenkin.

Niin huomaatte, että tukien alikäyttö on yleisempää kuin väärinkäytökset. Moni ei yksinkertaisesti jaksa hakea tt-tukea niiden vaadittujen selvitysten takia tai ei tiedä, että hänelle kuuluisi joku Kelan etuus.Tunnen oikeasti köyhiä yksinhuoltajia paljon ja sitten pari mätää omenaa, jotka nostavat yh-korotukset ja korkeammat asumistuet vaikka ukko majailee nurkissa. Nämä pari mätää omenaa pilaavat sitten näiden oikeasti avun tarpeessa olevien maineen!Ja hei oikeasti: toimeentulotuki on niin pieni, mitä lie 370-380 euroa aikuisen perusosa. Sillä sitten ruoka, vaatteet, hygienia, vakuutukset, kodinkoneet, huonekalut, bussiliput, auton käyttömenot, tv-lupa...Asumismenot maksetaan sitten erikseen, sekä reseptilääkkeet ja ph-maksu. Mutta alle 400 eurolla kaikki tuo! Kannattaako kadehtia tuommoisa summia?Ja oletteko lukeneet: köyhälläkin pitää olla auto!!! Työvoimaviranomaiset ovat lätkäisseet karensseja työttömille, jotka ovat joutuneet kieltäytymään työstä auton puutteen ja puuttuvien joukkoliikennereittien takia. Ihan sairasta! Esim Pohjois-Karjalassa on surkea bussireitistö. Joensuu on laajentunut muutamassa vuodessa usean kunnan liityttyä Joensuuhun. Tämä tarkoittaa laajempaa työssäkäyntialuettakin.

koska esim. masennusta ymv. ei hoideta ---> hoitoon pääseminen on vakeaa, sama juttu päihdepuolella.Jos yhteiskunnassa toimisi terveydenhoito, niin moni olisi työkykyinen eikä enää sossun asiakas.Tottakai osa hyväksi käyttää järjstelmää, mutta suurimmalla osalla on ihan oikeita ongelmia, ja he tarvitsevat apua! Eikä kannata unohtaa kolikon kääntöpuolta; on myös paljon ihmisiä jotka olisivat oikeutettuja sossun tukeen, mutta he eivät periaatteesta mene "sossun luukulle kerjäämään", vaan sinnittelevät vaikka sitten nälkään nähden:(Ja hyväksikäyttäjiä on KAIKKIALLA! Työpaikalla se yksi ei koskaan tuo kahvipakettia kahvihuoneeseen, mutta juo aina kahvia ja varastaa muiden purkeista maidonkin kahviinsa. Kadulle tippuneen lomakon joku vie poliisiasemalle edes avaamatta sitä, toinen ottaa rahat ja heittää lompakon roksiin. Joku myy hyvällä omallatunnolla hometalon lapsiperheelle, toinen taas purkaa talon ja myy pelkän tontin vaikka kärsii tappiota.Eli meitä ihmisiä on erilaisia. Turha antaa kaikkien köyhien kuolla nälissään pakkaseen siksi että joku sossua kusettaa....Niin, ja ap ei liene koskaan sossun asiakas ole ollut? Se huijaaminen ei niin helppoa ole mitä kaupunkilegebdat kertovat. Jos on pienestä ollut lastensuojelunasiakas, niin apua saa hieman helpommin, mutta mielestäni sekin on ihan reilua, koska ko. nuorilla ei ole tukiverkostoja vert. "tavalliset nuoret" joille mummot ja kummit +omat vanhemmat antavat rahaa, ostavat vaatteita, maksavat koulukirjoja jne.

Oletko tosiaan yliopistosta muka joskus valmistunut? Millä noin tyhmä on ylipäätään edes päässyt yliopistoon??HUONO ELÄMÄNSUUNNITTELU?Kerroppa nyt milloin ja missä tämän elämän sitten voi suunnitella? Minkä ikäisenä elämä suunnitellaan? Lähetetäänkö yläkerran ukolle kenties jokin lappu missä lukee miten oma elämä tulee jatkumaan seuraavat 50 vuotta?Ps. Lukemani perusteella oot aika tylsän elämän itelles suunnitellut.. rappujen pesua ja sellasta etkö muuta keksinyt.. olisit suunnitellut vaikka lottopotin tjn..

Lainaus:

Minä olisin vallan hyvin voinut olla sossun pitkäaikaisasiakas lähtökohtieni vuoksi. 0 markkaa kotoani sain, kun lähdin 18-vuotiaana opiskelemaan. Kitkutin pienellä opintotuella päivästä toiseen, vuodesta toiseen, kesät, viikonloput pesin rappusia ja lakaisin katuja. Päätin, etten uhriksi jää. Päättäväisyydellä ja työn tekemisellä lopulta valmistuin yliopistosta ja nyt pärjään hyvin omillani. En alistunut, enkä syytellyt muita kovaosaisuudestani. En ole koskaan ymmärtänyt sitä, miksi ihmiset ajautuvat sossun luukulle, kun vaihtoehtoja on niin paljon. Ainoa selitys jonka keksin, on huono elämänsuunnittelu. Tehdään lapsia kesken opintojen 5 kappaletta, poltellaan tupakkaa, ajetaan taksilla baariin kerran viikossa "kun on niin rankkaa". Voivotellaan valitetaan ja äänestetään kommunisteja. ARGH! Ryhtiä, ihmiset!

lapsen iltapäiväkerhon sekä antaa vielä 120 euroa käteen SEURAAVAT 2,5 VUOTTA!!!!Eikä tarvii kun kerran kuukaudessa vielä tiliote sossun postilaatikkoon.opintoni ovat vasta alkaneet ja kestävät vielä 2,5v, koko tämän ajan joudun ottamaan toimeentulotukea, kun rahat eivät riittäisi edes vuokraantuon 120 lisäksi saan lapsilisät 300, elatusavut 260e, opintotuen 220esekä tietysti asumistuen

ammatin ja käy lomillaan töissä.En tajua, missä kohtaa tarinaa piilee se kova onni, tässä tapauksessa. Sairaudet, kuolemat, vammaisuudet tai työttömyys ja konkurssi ovat todella eri hintaluokan vastoinkäymisiä kuin normaali nuoren, yksin asuvan aikuisen arki.

Minä olisin vallan hyvin voinut olla sossun pitkäaikaisasiakas lähtökohtieni vuoksi. 0 markkaa kotoani sain, kun lähdin 18-vuotiaana opiskelemaan. Kitkutin pienellä opintotuella päivästä toiseen, vuodesta toiseen, kesät, viikonloput pesin rappusia ja lakaisin katuja. Päätin, etten uhriksi jää. Päättäväisyydellä ja työn tekemisellä lopulta valmistuin yliopistosta ja nyt pärjään hyvin omillani. En alistunut, enkä syytellyt muita kovaosaisuudestani. En ole koskaan ymmärtänyt sitä, miksi ihmiset ajautuvat sossun luukulle, kun vaihtoehtoja on niin paljon. Ainoa selitys jonka keksin, on huono elämänsuunnittelu. Tehdään lapsia kesken opintojen 5 kappaletta, poltellaan tupakkaa, ajetaan taksilla baariin kerran viikossa "kun on niin rankkaa". Voivotellaan valitetaan ja äänestetään kommunisteja. ARGH! Ryhtiä, ihmiset!

Jos jollain on totaalisen suuri elämänhallinan puute, lapsia "tehtaillaan", poltetaan tupakkaa ja ostellaan holtittomasti elektroniikkaa, niin sellaisestahelposti päivitellään milloin missäkin seurassa. Mutta kuinka moni oikeasti kertoo eteenpäin niitä tarinoita, joissa ihminen ihan oikeasti tarvitsee sen pienen avun.Ja niistä hirveistä veromaksuista, jotka minuakin välillä korpeavat, kuinka iso osa niistä menee sossun pyörittämiseen? Sosiaali- ja terveyssektori toki nielee suurimman osan, mutta mikä se sossuasiakkaiden osuus niistä on? tietäkö joku?Minunkin vanhemmat valittavat verojaan ja autuaasti unohtavat, että niiden avulla on maksettu meidän lasten terveydenhoito ja koulutus. Ja nyt maksetaan lastenlasten päivähoitoa ja terveydenhoitoa ja kohta heidän vanhuuttaan. Kun käyvät kerran kuussa opperassa ja lainaavat uutuuskirjoja kirjastosta, niin nauttivat tavallaan omista veroistaan. Oman kokemukseni mukaan veroihin nääntyvä keskiluokka "unohtaa" laskea, että itsekin käyttävät verovaroin maksettuja asioita ja kadehtivat vain kamalasti lähiostarinbaarissa istuvaa yh-äitiä, joka saa lasten elatukseen tukea sossulta.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat