Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Poikani 2kk painaa 7kg (pituus 63cm). Onko normaalia?

Vierailija

Neuvolassa eivät kommentoi, että olisi mitenkään liian painava, mutta sukulaiset ja ystävät päivittelevät vauvani suurta kokoa jatkuvasti:( Täysimetän, poikani ei ole missään vaiheessa korvikkeita saanutkaan. Jos on "kohtalotovereita" niin haluaisin kuulla, missä vaiheessa teillä on kasvu alkanut tasaantua?

Sivut

Kommentit (27)

keskivertoa isompi vauva tietenkin, mutta ihan normaali. meilläkin on iso poikavauva, taisi 2 kk ikäisenä olla vähän painavampikin kuin ap teidän vauva. päivittelijöitä riittää koko ajan, mutta eipä sille mitään voi joten parempi olla sen kummemmin noteeraamatta. ei ihmiset sillä pahaa pääsääntöisesti tarkoita.

oli 2kk ikäsenä 7070g ja 63,5cm. Kans päiviteltiin isokokoiseksi. Nyt on 8kk eikä enään ole pariin kuukauteen niin hurjaa vauhtia kasvanut, on nyt 75,8cm ja 11,1kg. Onhan se vieläkin iso mutta menee jo käyrät alaspäin.

Kaikki vaan tuntuu enemmänkin painoa kauhistelevan ja kyselevät, että mitä olen pojalleni oikein syöttänyt. Tuntuupas mukavalta kun muuten imetys on onnistunut täysin ongelmitta mutta sekään ei ilmeisesti riitä...

mutta isoksi kaikki aina päivittelee. Moni luulee jopa 2 vuotiaaksi. Poika oli 11 kk neuvolassa 80,5 cm ja 11,5 kiloa. Roteva mutta hoikka poika jolla pitkät jalat ja kädet. Ehkä tuuhea tukkakin tekee vanhemman näköiseksi.Paino menee 0 käyrällä ja pituus +2 käyrällä.

Ihania pullukoita siis ;) Ihan normaalia rintamaidolla kasvavalle. Joidenkin maito on vaan "kermaa" (ja siis HYVÄLLÄ TAVALLA, ei todellakaan tarkoita että äiti syö epäterveellisesti, pikemminkin päinvastoin). Nyt tämä vanhempi on jo koululainen ja pitkä edelleen ja hoikka/normaali. Pullukkuus hävisi, kun alkoi kävelemään ja siitä asti mennyt normaalikäyrällä hoikahkona. Sama tällä toisella. Kolmas oli jostain syystä vähän pienempi, niin ne on kaikki erilaisia.He ovat olleet myös erittäin terveitä koko elämänsä ajan, ihan eritavalla kuin tämä pienempi. Myös erittäin jänteviä yms. johtunee ilmeisesti isosta koosta.

Varmasti vauvasi on ihan "normaali", joten älä välitä "kauhistelijoista"!Meillä on pieni neiti, joka on nyt 11kk ja painaa himpun alle 7 kiloa ja on n. 68 cm pitkä...kävelee ja osaa kaksi sanaa; tutti ja äiti:) Arvaapas vain kuinka joka paikassa kauhistelaan hänene pienuuttaan?!No maailmaan mahtuu onneksi ihan kaiken kokoisia!:)

muistaakseni ne usein poikkeavat keskiverrosta siten, että ekat kuukaudet menee käyrän yli ja sitten tipahtaa keskitasolle. Siitä taas th säikähtää ja käskee antaa korviketta... vaikka on ihan normaali ilmiö.

Täysimetyksellä 6 kk, puolivuotiaana painoi 10,5 kg. Oppi kävelemään 11-kuisena ja sen jälkeen paino tasaantui nopeasti, nyt 2,5-vuotiaana menee jossain vähän nollakäyrän yläpuolella, eli ihan sopiva on :)Ikinä ei neuvolassa sanottu että painoa olisi liikaa (täysimetetyillä tuo paino on ihan yleinen). "Kauhistelijoilla" ei ole tainnut tulla muuta sanottavaa mieleen...

Mun molemmat vauvani olivat vastaavaa kaliiberia, ja joka neuvolakäynnillä (kaksi eri neuvolaa, kun ehdittiin muuttaa välissä) kehuttiin miten hyvää maitoa äidiltä tuleekaan kun täysimetetyt vauvat kasvavat näin pulskiksi. Ole sinäkin ap vain onnellinen tilanteesta. :-)Paino sitten normalisoitui kävelemään oppimisen jälkeen hyvinkin nopeasti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat