Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä kohta 3kk poika, jolla yskää ja nuhaa. Tänään käytiin terveyskeskus lääkärillä, joka liukuhihnalta kirjoitti reseptin yskänlääkkeelle. En kylläkään sitä hakenut, koska mielestäni on liian nuori sitä ottamaan. Apteekista sitten kysäisin samalla kun hain muuta lääkettä ni sanoivat ettei niin pienelle kannattaisi antaa. Ärsyttää jotenkin kun tuntui, ettei lääkäri vaivaudu tutkimaan kunnolla, että kunhan jonkun reseptin vain kirjoittaa.

Kommentit (3)

Ei yskänlääke auta, eikä sitä lisäksi suositella. Aikuisille suositellaan kuumaa vettä jossa hunajaa, noin pienelle ei taas hunajaa suositella. Joten kannattaa vaan juottaa mahdollisimman paljon, niin lima ohenee ja tulee ulos.

meillä 4,5v poika enkä hänellekkään antaisi.Ainoat toimivat lääkkeet ovat yskään putkia avaava astmalääke.

3kk vanhalle se annetaan kylläkin höyrynä johon tarvitaan erillinen laite.

Mutta höyryttää voi esim kylppärissä myös. Tosi siinä ei sitten avaavaa lääkettä tule tietty mukana :DMeillä 4.5v on infektio astmaatikko ja käyttää flunssa aikana lääkkeitä. Yskään auttaa myös.

Enkä antaisi välttämättä vielä moneen vuoteenkaan "normaaliin flunssayskään". Juuri kesällähän uutisoitiin, kuinka jotkut lääkärit haluaisivat jopa poistaa lasten yskänlääkkeet markkinoilta. Myyntiluvat on myönnetty monta kymmentä vuotta sitten eikä niitä näin ollen ole tutkittu kunnolla nykyajan mittapuun mukaan. Kesän tutkimuksen mukaan ne ovat tehottomia ja saattavat jopa aiheuttaa sydämeen ja keskushermostoon haittoja. Googleta vaikka yskänlääke ja lapset.Aikas erikoista, että noin vaan saitte reseptin vauvalle. Meille lastenlääkäri ei aikoinaan kirjoittanut reseptiä muutamaa päivää vaille 3 kk:n ikäiselle vauvalle nenäsuihkeeseenkaan, suositteli pelkästään keittosuolatippoja niin pienelle.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat