oliko Rudolf Koivu natsi?

Vierailija

Olen aina rakstanut Rudolf Koivun satukuvituksia, kuten kai useimmat suomalaiset. Erityisesti rakastan itämaisten satujen kuvituksia (feniks lintu, kiinalaiset prinsessat jne)MUTTA, viime aikoina minussa on herännyt ikävä epäilys. Oliko Koivu itse asiassa natsi, mutta siitä ei meille puhuta? Niissä kuvituksissa on jotain hyvin kansallissosialistista, vaaleita tyttösiä luontokuvissa, vaaleita vahvoja poika työn teossa. ja itse asiassa, VOIKO joku tuohon aikaan elänyt (1860-luvulta vuoteen 1946) mies joka piirtää/maalaa selvästi sakalaisen jugendin tyyliin tyylitellysti, selvästi kansallisromanttisia aiheita (IKL oli varmasti ihastuksissaan Koivun kuvituksista Topeliuksen satuhin) olla ollut olematta natsi?Onko Koivun poliitisista affiliaatioista olemassa mitään oikeaa tietoa? Tai Wendelinin, sen paremmin?

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

onnellisesti ja tiedostetusti vai kiltäen ja kaapissa kärsien?Meinaan vaan natseissa on paljon jäkimmäistä sorttia, mutta ei yhtään ensimmäistä sorttia.

Vierailija

ei ne vaaleatukkaiset lapset ole ollenkaan ainoa juttu siellä, mutta pistäähän se silmään kun tummia lapsia ei ole muualla kuin Kiinaa esittävissä kuvissa. Suomessakin sentään muutama ruskeatukkainen on aina asunut. Mutta siis tuo muotokielihän on suoraan myöhäisjugendia ja tuo työn ja ruumiillisen terveyden ihannointi on melkein sairaalloista.mutta ne feniks-kuvat on kyllä kauniita...

Vierailija

Lainaus:

onnellisesti ja tiedostetusti vai kiltäen ja kaapissa kärsien?Meinaan vaan natseissa on paljon jäkimmäistä sorttia, mutta ei yhtään ensimmäistä sorttia.

Vierailija

Täytyypä katsastaa, josko jotain siihen suuntaan löytyisi.Ja sinulle, joka mietti, onko ap:llä ihme ongelmat, niin sinä et ilmeisesti pohdi ja ajattele elämää suurempia asioita, etkä varmasti osaa keskustella mistään.

Vierailija

Elovenatyttökin on vaalea. Ja suurin osa Suomen misseistä. Onko Eino Makunen natsi?Myöhäisjugend on tyylisuunta, ei poliittinen aate.En tiedä mitään Koivun persoonasta tai mielipiteistä, onhan hän voinut vaikka ollakin, mutta nää sun perustelut on kyllä aika hataria.

Vierailija

Eikös se ollut ajan tapa kuvata kiltit tytöt vaaleiksi ja tuhmat tummiksi? Ainakin monessa sadussa on näin.Esim. vaalea sisko auttoi äitiä ja tumma vain laiskotteli, lopulta paha (=tumma) sai palkkansa..

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat