Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Jos lasketaan oikeusministeriön kaavan mukaan ex mieheni joutuu maksamaan suuren elatusmaksun yli 1000e 2 lapsestaan/kk. Olen kuullut, että mikäsli sosiaalitoimi pääsee määrittelemään ja vahvistamaan elatusmaksun suuruutta se vedetään minimiin ja jos lakimies on maksun määrittäjä ja vahvistaja käytetään tuota oikeusministeriön kaavaa. Voinko kieltäytyä hyväksymästä lastenvalvojan luona tehtyä esitystä elatusmaksusta ja vaatia lakimiehen tekemään ja vahvistamaan sen?

Onko kellään kokemuksia?

Kommentit (4)

No se selittää tuommoisen. En ymmärrä, että miksi tuommoisia laskentakaavoja tehdään, jos lastenvalvoja ei niitä suosittele. Itse en ole jaksanut tuohon uuteen kaavaan riittävästi tutustautua, mutta luulisi, että jos tuommoinen monikymmensivuinen laskentakaava tehdään, niin miksei sillä sitten laskettaisi? Tsemppiä vaan siihen, että pidät lapsien puolta!

Onko lapsillasi poikkeuksellisen suuret menot, jos miehen osuus on yli 500, niin sehän tarkoittaisi silloin, että jos sulla on nollatulot, niin sitten kun saat lapsilisän, niin lapsiin menisi yli 600e kuussa per nokka?

yhtään mitään! Jos ette pääse sopuun, niin oikeus päättää elatusmaksusta.Ainakin täällä myös lastenvalvoja käyttää OM:n kaavaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat