Kuinka monta matematiikan kirjaa lapsilla on alakoulussa

Vierailija

käytössä yhden lukuvuoden aikana? Muistaisin, että omassa lapsuudessani olisi ollut vain yksi. Toinen meidän lapsista on aloittanut uuden matematiikan kirjan tekemisen joulukuun vaihteessa. Eikö tulisi halvemmaksi koulullekin olla vain yksi matematiikan kirja lukuvuodelle?

Kommentit (4)

kustantaja haluaa rahansa pois joka tapauksessa, pahvikansien teko sinänsä ei juuri maksa lisää. Eli se kokovuoden kirja olis sitten vaan sen verran kalliimpi, että kustantaja saisi voittonsa.Kyllähän alakoulussakin lapset saavat läksyä, koska tarkoitus nimenomaan ona, että oppiminen jaetaan koulussa tapahtuvaan ja itsekseen tapahtuvaan ja molempien pitäisi lähteä käyntiin. Siksi läksyt ovat tärkeä osa oppimista riippumatta siitä, mtiä koulussa ehditään tehdä. Eli kyllä niiden kirjojen pitäisi mukana kulkea.Minusta kirja/lukukausi-systeemissä on myös se hyvä puoli, että lapsi saa ikäänkuin aloittaa kevätlukukäuden "puhtaalta pöydältä". Puhtaalla kirjalla, uusine hyvine päätöksineen ja uusine yrityksineen. Kaikkea sitä, mikä syksyllä on ollut turhauttavaa, tylsää, vaikeaa, kurjaa, sotkuista,revittyä, kynänteriä katkaisevaa jne ei tarvitse kantaa mukana kevätlukukaudelle, vaan saa tavallaan uuden alun, jossa kaikki mahdollisuudet on tallella.

tarjolla on monenmoista ongelmanratkaisua ja lisätehtävää nopeille laskijoille ja helpompia perustehtäviä hitaammille. Ennen oli usein niin että kun nopeimmat

saivat sivun tai aukeaman valmiiksi niin piirtelivät tms. lopputunnin eikä ollut tarjota haastetta. Äidinkielessäkin on ainakin alaluokilla syksylle ja keväälle eri työkirjat.

varmaan halvemmaksi, mutta nykyisin on syksylle ja keväälle eri kirjat. Hyvyydestä en ota muuta kantaa kuin ettei ole niin painava reppu, kun on kevyemmät kirjat kannettavana. Näin on myös äidinkielen harjoituskirjoissa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat