Vierailija

Kauanko taantuma kestää?

Kommentit (15)

Minun käsittääkseni luultavasti seuraavat 5-6 vuotta ovat melko ankeita, missään nimessä tätä ei voi verrata mihinkään 2000-luvun it-kuplaan (josta selvittiin aika nopeasti ja vähäisillä vaurioilla) vaan kyseessä on enemmänkin finanssialaa ja reaalitalouttakin kurjistava ja kansainvälisestikin suurempi taloustaantuma/lama. On myös täysin mahdollista, että edessä on Japanin tie eli että seuraavat 25 vuotta on hitaamman kasvun kautta. Kun katsoo Suomen ikäjakaumaa, niin jälkimmäinen saattaa olla enemmän kuin todennäköistä. Kohta ei ole paljon porukkaa, joka pitäisi Suomen tuottavassa toiminnassa, jos on 2 miljoonaa eläkeläistä ja heistä pitää huolehtia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joillain aloilla on varmasti ihan hirveä pula kohta tekijöistä, toisilla aloilla taas tulee hirveästi potkuja. Jos nytkin jo 40 000 ihmistä on saanut lomautus/yt/ties mitä lappuja, niin kyllä siinä on loka-joulukuulle melkoinen suma.Kannattanee tosiaan kouluttautua alalle, jossa on jatkossa töitä.

Voin lähteä työstä jos paikka ei ole kiva ja uusi työpaikka löytyy heti. Tosin kukaan ei tee tällä palkalla töitä muuta kuin tällaiset hullut.

työttömänä on niin vaikea ja sydäntäraastavaa kuunnella näitä "kun ei oo porukkaa tarpeeksi töissä". Joku aika sitten kirjoitettiin että 2010 on valtiolla ja julkisella kovin eläköitysmivuosi. Sittemmin vuosi 2010 on suurtyöttömyyden aikaa. Että onpa jännää nähdä, mitä tästä nyt tulee.Tuskin enää ennen uutta nousukautta töitä saankaan. Mitähän sitä sitten tekisi seuraavat 5-6 vuotta. Uusi yliopistotutkintoko?

jos kaikki muut työt viedään aasiaan? ELi kun raksamies ja itkoodari ei enää maksa veroja niin kuka sen sairanhoitajan palkan maksaa? Tai kun it-koodari ja raksaduunari on työttöminä niin kuka oikein palkkaa yksityisen hoitajan mummolleen? Vastaus on, ettei kukaan, mummot jätetään kylmästi hoitamatta tai parhaassa tapauksessa hoidetaan itse (tosin ilman kipu- tai muita lääkkeitä, ilman kuntoutusta ja ilman mitään ammattitaitoa).Näkeehän sen nyt jo, geriatrisilla osastoilla jätetään kaikessa hiljaisuudessa ensin mummot ruokkimatta, sitten ei hodeta tulehduksia ja sitten ei enää edes juoteta.Ei se sairaanhoitaja sen turvatumpi ammatti ole kuin mikään muukaan.

Putkimiehistä taitaa olla kohta melkoinen tarve. Putkiremonteista vois saada hyvät rahatkin ja niitä töitä ei voi siirtää Aasiaan. Sairaanhoitajia, lähihoitajia ja erityisopettajia tarvitaan kans jatkossa paljon. Mieti sellaisia töitä, joita ei voida siirtää ulkomaille.

Tämä lama tulee kestämään kauan.

Ehkä 5-6 vuoden kuluttua alkaa näkyä valoa tunnelin päässä. 

AV-mammojen nousukaudesta tuli mahalasku.

 


Aika hyvin arvattu! Paitsi että alkaisikin näkyä valoa... tuntuu että koko ajan vaan huonompaan suuntaan mennään...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat