Vierailija

onko 8 kk ikäinen vauva tarpeeksi vanha unikouluun?meillä on kolme tavoitetta:1. vauva oppii nukahtamaan ilman rintaa

2. yösyöntien lopettaminen

3. vauva nukkuu yön omassa sängyssä (nyttenkin aloittaa siinä nukkumaan, mutta koska heräilee n. 10 kertaa yössä en jaksa nostella edestakaisin, vaan jossain vaiheessa jää meidän vanhempien väliin nukkumaan)voiko kaikki kolme tavoitetta toteuttaa kerralla unikoululla, vai pitäisikö tehdä asia kerrallaan?

Kommentit (13)

me pidetään unikoulua ihan kotona, miehellä on pari viikkoa lomaa, niin hän hoitaa vauvan rauhoittelut. minä nukun eri huoneessa, jos se auttaisi asiaa. ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On ihan loistava kirja tästä aiheesta. Siinä on kyllä mun makuun liikaa amerikkalaista hapatusta, mutta kun karsii sieltä turhat pois, niin asiaa on ja paljon.

illalla hyvin väsyneenä, jos alkaa huutamaan, käy rauhoittelemassa mutta älä ota pois sängystä. Jätä vauva yksin ja odota 5 minuuttia, sitten käyt uudestaan rauhoittelemassa, ja seuraavalla kerralla odotat 7-8 minuuttia, ja sitä seuraavalla taas vähän pitempään..... me teimme tämän kun poika oli 10 kk ja oppi kahdessa illassa ettei äiti enää otakaan rinnalle!

noi kaikki nimenomaan kerralla, toimii parhaiten niin!Vielä kun kyse kumminkin jo tuon ikäisestä (kun jotkut vouhaa jostain unikouluista jo paljon nuorempien kanssa). Meillä olleet 9-11 kk ja kerralla muuttuneet yötissittelijöistä kainaloisista omassa sängyssä täysiä öitä nukkuviksi. Meillä aina periaatteena, että mies hoitaa "unikoulutuksen", eli on läsnä ja lohduttaa, jos tarvitaan (1-2 yönä lapsesta riippuen tarvittu).Nelosen kanssa homma kohta edessä meilläkin. :-)

vielä ei olla aloitettu unikoulua, joten kokemuksia ja ajatuksia lukisin mielellään lisääkin. vietetään nyt joulutohinat ensin ja sit alkaa urakka. ap

1) ensin yösynnnit pois tassuttelu unikoululla (kaikki oppivat tämän 3-6 yössä), tuon ikäistä en missään nimessä huudattaisi

2) kun elämä vähän siitä tasaantui opeteltiin nukahtamaan ilman rintaa (tässä oli "pakko" vähän huudattaa, mutta pari iltaa meni vähän. Mutta yksin emme jättäneet!

3) omaan sänkyyn nukahtaminen opeteltiin niin, että tassuteltiin (kuten unikoulussakin)Pehmeämpi keino on varmasti lapselle parempi, mutta vaatii vanhemmalta pitkäjänteisyyttä ja sitä että toimitaan kuten ollaan sovittu/suunniteltu. Rankempaa se noin on, mutta nyt kun jälkeenpäin sitä vasta tajuaa kuinka pieniä ne tirppanat silloin olivatkaan olen tosi tyytyväinen, etei pikkuraukkoja jätetty huutamaan yksin.Tsemppiä, kyllä se siitä :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat