Vierailija

voiko oireet tulla jo puolen tunnin oleskelun aikana,jos on ollut pois k.o kämpästä viikon?

Kommentit (17)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kaksi vaihtoehtoa.

a) ilmoitatte myydessä vioista, teetätätte esim. homesienimittauksen kauppakirjan liitteeksi. Kun ostaja tietää ostavansa homeisen talon, niin korvaus on jo mukana tällaisen kaupan kauppahinnassa. Huom. On ehdottomasti oltava paperilla ja kauppakirjan liitteenä. Pelkkä sanominen ei riitä.

b) jos myytte kertomatta ostajalle ja homeet "löytyvät" myynnin jälkeen, joudutte antamaan osan rahoista takaisin hinnanalennuksena. Se voi olla ihan minkälainen hinta vaan, mistä pääsette ostajan kanssa sopimukseen esim. vaikka 2/3 osaa remontin arvioidusta hinnasta tai vastaavaa. Kannattaa tehdä tällöin sopimus paperilla, että vaikka lisää löytyisi, niin enempää ei ostaja pyydä.Tuohon b) -kohtaan teille on kiinteistökaupoissa 5 vuoden aika kauppakirjan allekirjoituksesta vastuu piilevistä vioista, jotka voidaan osoittaa olleen asunnossa jo kaupantekovaiheessa. Osakeyhtiössä 2 vuoden aika. Uuden lain mukaan ei ole lainkaan väliä, tiesittekö vai ette viasta. Maksatte kuitenkin jonkinlaisen hinnanalennuksen. Jos kuitenkin tiesitte, ja käryätte siitä, niin sitten tulee myös mahdollisuus joutua korvausvastuuseen vahingonteosta toista kohtaan. Vahingonkorvaus on sitten ihan erikseen määriteltävissä kivusta, vaivasta ja tuskasta ja sillä ei ole remontin suuruuteen mitään yhteyttä. Lisäksi näihin molempiin saataviin juoksee koko ajan korko ja se lasketaan jo kauppakirjan allekirjoituspäivästä lukien. Ostaja ei voi pantata vikaa pitkään. Noin puolen vuoden kuluessa havaittuaan vian on siitä ilmoitettava myyjälle.Suosittelen a) vaihtoehtoa. Me tehtiin oikein kahden a4-sivun luettelo vioista kauppakirjan liitteeksi ja silti löytyi ostaja. Nyt me nukumme paljon rauhallisemmin yöunemme, vaikka tulikin tosi surkea asunto myytyä. Ostaja taas tiesi, mitä tuli ostettua.

olen asunut hometalossa ja myös myynyt sellaisen. enää en kestä hometta yhtään, tulee järkyttävä olo heti, esim. pienessä homeisessa kaupassa kun käyn niin tulee hirveä olo. jouduttiin oikeuteen myynnistä mut ei korvausvastuuseen, ostajat joutu maksamaan kaikkien oikeudenkäyntikulut.. vaihtoehtoja ei ollut, omalla lapsella puhkesi astma ja olisi pian menettänyt henkensä jos ei ois muutettu pois. varaa ei ollut pitää tätä hometaloa ja asua muualla. eli valintana oli lapsen kuolema tai myynti. jokainen arvaa miten silloin valitaan.

jatkuva infektiokierre, poskiontelotulehduksia lapsellakin, yskää ja nuhaa lopulta iho-oireita ja kun vihdoin tehtiin ihopistokokeet homeille oli allerginen.Käytiin entisessä naapurissa pois muuttamisen jälkeen ja pois piti lähteä aika nopsaan kun lapsen iho meni punaisille laikuille. Lisäksi astma ehti puhjeta.Meille väitettiin pitkään että asunto on kunnossa mutta eipä ollutkaan.

Myyjä ja mahdollinen korvausvastuutaho on yleensä omistaja eli se jolla on oikeus allekirjoittaa kauppakirja. Jos ositus on eron vuoksi tehnyt, niin myyjä on se, joka lunasti tasingolla itselleen sen asunnon. Ei mitään väliä, kuka siellä on viallista remonttia tehnyt, oli se sitten vaikka naapurin reiska, maksaja on myyjä. paitsi jos kyse osakehuoneistosta.Tällainene poikkesu on, että osakehuoneistossa voi tulla korvausvastuulliseksi taloyhtiö tälle ostajalle, jos remontti on tehty taloyhtiön vastuulla olevalle alueelle (esim. rakenteisiin). Taloyhtiö korjaa viat omaan piikkiinsä (tietty osuus tulee tällöin yhtiövastikeperusteen jaolla myös ostajan kontolle). Kun taloyhtiö on remontoinut asunnon, se voi vaatia korvauksia viallisen remontin teetättäneeltä. Ja se voi olla joku entisistä omistajista, ei tarvi olla se myyjä.Ostajan osuus taloyhtiön remontissa on sitten ostajan mahdollisuus periä myyjältä. Kyseessä on ns. taloudellinen virhe ja se siis vaikutti yhtiövastikkeeseen nostavasti remonttitarpeen muodossa. Tämän joutuu silloin myyjä maksamaan.

home on erittäin vaarallinen myrkky joka voi myös keskenmenon aiheuttaa. aiheuttaa myös syöpää ja lähes mitä vaan. jos asunnossa haisee vähänkään oudolle tai vaatteet haisee matkalla matkalaukusta otettaessa niin tarttis hälytyskellojen soida - ja lujaa.

tyttö on JOKA kerta isänsä luota tultuaan ollut kipeä.Tänään puoli tuntia,niin jo pärski seuraavat 3 tuntia ja mullakin kutisee nenä.Tietääkö joku,voiko keskenmenot johtua myös homeesta?Minkälaisia korvauksia joutuu maksamaan,jos myy tuollaisen talon?Ja voiko eronneena joutua itse korvausvastuuseen,jos on kuitenkin yhdessä tehty remppaa?

Sekavaa,mutta jos jollain olisi jotain......

oireina mm. jatkuva nuha, infektiot, yskä, äänen käheys, silmien kutina, iho-oireet, hengenahdistus, lämmönnousu, päänsärky - lista on loputon.

meillä oli todella raikas sisäilma. Lasten jatkuva sairastelu ja esikoisen astmadiagnoosi kuitenkin pisti epäilemään asiaa ja asiaa alettiin tutkimaan. Ilmanäytteestä ei löytynyt mitään, mutta rakenteista otetuista näytteistä löytyikin sitten useita vaarallisia homeita.Muutimme välittömästi pois, putsasimme irtaimiston (järkyttävä urakka) ja hiljalleen lasten sairastelu loppui, esikoisen säännöllinen tupla-astmalääkitys pystyttiin lopulta jättämään pois.

Asunto saneerattiin, mutta asiantuntijoiden mukaan lasten ei ollut järkevää muuttaa takaisin (kerran homeesta sairastunut oireilee todella helposti vaikka "normaali" ihminen ei saisi oireita).

Talo myytiin siten, että ostaja sai tutustua kaikkiin dokumentteihin ja tiesi mitä osti. Näin emme myöskään ole jälkikäteen korvausvelvollisia, koska ostaja oli täysin tietoinen talon historiasta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat