Mitä lahjaksi dementoituneelle mummolle, joka tulossa jouluksi "kotiin"?

Vierailija

On tällä hetkellä terveyskeskuksen vuodeosastolla odottamassa vapautuvaa paikkaa hoitokodissa.Tarkoitus siis muistaa niin, että saisi niitä elämän pieniä iloja (odottaa joulua kuin lapset konsanaan). Ideoita tosissaan kaipailen...

Kommentit (11)

ja laita kuvaan siistillä tarrateipillä (esim. Dymo) läheisten nimet näkyviin.Tällaisen lahjan ajattelin antaa hoitokodissa olevalle alzheimerin tautia sairastavalle isälle, joka ei halua enää mitään uutta.

Useissa kaupungeissa on myös sellaisia kosmetologeja, jotka tekevät kotikäyntejä ja voivat tehdä niitä myös hoitokoteihin tai vuodeosastoille. Myös mummu kaipaa hemmottelua ja jalat ovat jaksamisen kannalta todella tärkeät.

olen itse töissä dementiayksikössä. yks hyvä olisi aamutossut, usealla on liian pienet tai suuret tai ei ollenkaan.lehdet, kuvakirjat, suklaa ja muistot kotoa tai menneisyydestä olisi mielestäni ne mitkä toisivat eniten lämpöä.

Vanhoista valokuvista sun muista ei valitettavasti ole kamalasti iloa sitten, kun ne kuvien ihmiset jo on unohtuneet, tai niita ei valokuvista enaa tunnista.Mun omalla mummolla oli dementia, ja kun "taju" ja muistot olivat jo kadonneet, hanen elaman isoja nautintoja olivat SUKLAA (varsinkin suklaavanukas), lehdet joissa oli mielenkiintoisia kuvia (varsinkin vauvojen ja elaimien kuvia), pehmeat vaatteet, kissan silittely yms. Varmaankin se, joka mummon tuntee, keksii myos parhaiten miten ilahduttaa.

nuket ja piti niitä lapsinaan. Oli aikanaan menettänyt 3 lastaan ja nimesi nuket niiden mukaan. Usein dementikot tykkäävät just pehmoleluista (älä naura ) koska niitä voi helliä, silittää jne.Miten olisi sellainen joululahja, jonka itse toteuttaisit? Mummolle saunassa selän pesu, hoisten pesu, hiusten laittaminen, jalkojen rasvaaminen? Halaaminen, yhdessä nauraminen?

Tuo kuva varmasti kiva. Muistaako hän miten vanhoja asioita?Omalle 90-vuotiaalle mummolleni ostin tämän ja tykkäsi kovasti. Tekstiäkin siinä kirjassa on, mutta ei tarvitse jaksaa lukea - pelkästään kuvat ovat upeita.https://ssl.booky.fi/book.php?book_id=9789510266595Ja toinen mistä meillä mummo tykkäsi kovasti oli sellainen iso Tiimarista ostettu istuva pehmotonttu. Ja eiköhän joku iso pehmonallekin punaisella pipolla ja kaulahuivilla voisi ilahduttaa?Meillä mummolla ei ollut varsinaisesti dementiaa, mutta joku aivoinfarkti tms. oli vienyt lähimuistia.

on oikeesti hyvä idea..moni dementikko tykkää ihan hirveesti esim koira tai kissa pehmosta. Jos vielä muistaa läheisten nimiä sellai talulu nimillä vois olla kiva, mutta jos ei, se voi tuottaa vaan enempi tuskaa.

Joku kiva pehmee fleecepaita tms voi myös olla mukava...mummothan on monesti vilukissoja.

Sen ikäpolven ihmiset kyllä lähes kaikki ovat laulaneet virsiä ja osaavat ulkoa niitä paljon, nuoret hoitajat taas eivät niitä osaa. Miten olisi joku virsiä tai muuta sen ikäiselle ihmiselle sopivaa, ehkä muistoja herättävää musiikkia sisältävä CD-levy?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat