Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Saako muilta lahjaksi rahaa?

Kommentit (11)

...Koska lapsilla saattaa se raha mennä yllättävän nopeasti vaikkapa lähikaupan karkkihyllyn herkkuiihin tmv. ei niin järjevään... Lahjakortilla voivat ostaa mitä haluavat, levyjä leluja, vaatteita jne.

Minä en enää anna kummipojalle rahaa lahjaksi, koska kävi ilmi että äiti ja isä ottavat ne lapselta pois eikä hän saa ostaa niillä mitään. Menee kuulemma säästöön lapsen isompia hankintoja varten.Ja minä kun toivotin pojalle että osta itse sellainen legopaketti tmv. kuin haluat. Nyt jäi poika nuolemaan näppejään. Ehkä joskus saa sitten talvitakin tai kengät niillä rahoilla :(Lelukaupan tmv. lahjakorttia ei voi lakanoiksi vaihtaa, joten ehkä sellainen olisi parempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko toiveita vai onko rahalahja parempi.Minusta ihan ok ja kiva, kun joku sukulainen antaa lahjakortin (vaikka kirjakauppaan), mutta menisi taas aika tylsäksi joulu, jos ei saisi ollenkaan yllätyspaketteja.

Meilläkin lapset säästävät. Ostavat sitten keräämillään rahoilla pleikkapeliä, haluamaansa vaatetta tms. Viimeksi keräsivät rahaa rullaluistimiin. En pitänyt niitä niin tarpeellisina, että olisin ne heille ostanut.

halusivat käyttää kuitenkin säästönsä niihin. Rahat eivät ihan riittäneet ja maksoin loput. Lapset oppivat arvostamaan asioita ihan eri tavalla kun kaikki ei vain tupsahda eteen kuin ilmasta.Monesti hetken mielijohteesta vinkuvat jotain niin sanon, että omilla rahoillanne saatte ostaa. Johan muuttuu ääni kellossa, eikä tavara enää olekaan yhtään tarpeellinen.Jos ei tiedä mitä lapselle ostaisi lahjaksi niin mielummin rahaa pieni summa tai lahjakortti kuin joku krääsälelu.Tarpeellisiin hankintoihin ei meillä ole lasten omia rahoja käytetty.Voit myös antaa lahjaksi leffalipun ja lupauksen, että viet lapsen elokuviin.

Tai lahjakortin kera lelu- tai vaatekauppaan. ja jos ei sillä kerralla löydy mieleistä niin lahjakorteissahan on pitkä voimassaoloaika.Omat lapseni ovat 8 ja 11 vuotiaat.

On konkreettisempaa lapselle kuin että rahat olisivat tilillä

Yhtä hyvin siellä possussa säilyvät.Lapset oppivat myös rahankäyttöä. Rahalahja on hyvä lahja eikä sen summan tarvitse olla suuri. Riippuu missä yhteydessä ja kuka sen antaa.

Kummitäti voi antaa synttärilahjaksi 20€. Lapsisynttäreille lapseni vievät pääsääntöisesti 10€ lahjakortin.t. 10.

ei siis ole pakko ostaa legoja tai lelukauppakrääsää, kuten lahjakortilla, vaikka antaja niin toivoisikin. Meidän lapet ainakin säästää nimenomaan johonkin "isompaan" - toinen tavallista hienompaan polkupyörään (vanhemmat on luvanneet tavallisen, mutta hän haluaa säästää hienompaan) ja toinen parin sadan kauko-ohjattavaan vempeleeseen. Iskä ja äiti ottaa siksi synttärilahjarahat talteen ja tallettaa lasten puolesta pankkiin.

Rahalahja olisi siis todella tykätty :) Jos ehtisit käymään vielä kaupolla, niin yksi hyvä idea on ostaa lukollinen rahalipas (löytyy Prismoista, kirjakaupoista jne.) ja laittaa sinne sitten rahaa lisäksi. Tämä oli ykkössynttärilahja tänä vuonna meidän ekaluokkalaisella.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat