Vierailija

olen siis se joka kyseli eilen 7v lapsen kovasta päänsärystä, tuolla se taas meni sänkyynsä huilaamaan kun särkee

Kommentit (7)

stressistä, kasvavista hampaista, lihasjännityksestä, huonosta nukkumisesta, poikkeavasta ruokavaliosta, alkavasta flunssasta jne.Jos lapsi vaikuttaa sekavalta, oksentelee, tai tajunnantaso alentuu, lääkäriin yhteys. Muuten vain tarkkailua.Ja jos päänsärkyä alkaa esiintyä säännöllisemmin, sitten myös lääkäriin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja kun heräsi niin särky oli poissa.äsken valitti että välilla aina särkeevähän on kyllä nuhainen että saattaa johtua myöss alkavasta flunssastaei siis eilisillan jälkeen ole särkenyt

Meillä 6-v. valitti torstaina koulun jälkeen, että oli särkenyt päätä koko päivän. Mittasin kuumeen, ja oli 37,4. Seuraavana aamuna olikin jo 38,5. Nyt onneksi tänään oli kuumeeton päivä jo.

Raju enterorokko leviää ärhäkästi kaikkialla SuomessaHelsingin SanomatTavallista ärhäkämpi enterorokko leviää ympäri Suomea. Rakkuloita, kovaa kuumetta ja jopa kynsien lähdön aiheuttava tauti on peräisin kahdesta harvinaisesta viruksesta, ja yleensä vain lapsilla esiintyvä tauti on tarttunut myös aikuisiin.Rajua enterorokkoa on esiintynyt lokakuusta lähtien joka puolella Suomea aina Utsjokea myöten, kertoo laboratorionjohtaja Merja Roivainen Kansanterveyslaitoksesta.

Uutta tämän syksyn epidemioissa on, että tautiin on sairastunut isoja päiväkoti- ja koululaisryhmiä ja myös aikuisia."Selvisi, että tautia aiheuttaa ainakin kaksi enterovirusta, jotka molemmat ovat meille vieraita viruksia", Roivainen kertoo.

Myös oireet ovat uusia. "On tullut ilmi lukuisia potilaita, joiden kynnet ovat irronneet rokon jälkeen. Tällaista Suomessa ei ole aikaisemmin ollut", Roivainen sanoo.Virukset tunnetaan maailmalla huonosti, eikä vielä tiedetä, mistä ne ovat tulleet Suomeen.

Tavallisesti enterorokko tarttuu lähinnä lapsiin ja on varsin lievä.Tauti voi aiheuttaa rakkulaista ihottumaa käsissä, suussa ja nielussa sekä kuumetta, päänsärkyä ja vatsaoireita.Enterorokko on hyvin tarttuva: virukset kulkeutuvat ulosteiden ja käsien välityksellä. Tauti leviää helposti, sillä osa tartunnan saaneista ovat oireettomia. Roivainen korostaakin käsihygienian merkitystä taudilta suojautumisessa.

Yleensä enterorokko - myös nyt Suomeen rantautuneet kannat - paranee itsestään eikä aiheuta jälkitauteja. Tauti talttuu levolla, lääkitystä siihen ei tunneta.Nyt leviävä tauti ei kuitenkaan ole enteroviruksen 71-muotoa, joka on aiheuttanut vakavia sairastumisia lähinnä Aasiassa. Tämä virus löytyi Suomesta ensimmäistä kertaa vuosi sitten, mutta viime syksyn jälkeen virusta ei ole Suomessa esiintynyt.

Migreeni & alkava flunssa voi toki olla syynä, mutta voi olla jotain muutakin. Soita nyt edes terveyspalvelujen neuvontanumeroon mm 09 10023

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat