2 viikkoisen äkillinen, kova itku - vatsavaivojako???

Vierailija

Mitä pitäisi tehdä?

Kommentit (10)

rintoihin imemällä tiuhaan. Vaikka sinusta tuntuisi että maito ei riitä, se harvoin on täyttä totta. Yleensä kyse on siitä, että lapsen pitäisi saada asua rinnalla parin päivän ajan, kunnes kausi taas menee ohi.Lainaus:

Saako varmasti tarpeeksi maitoa??

Meillä kävi niin, että tissi ei näköjään riittänyt. itki ja itki, kunnes lopulta annoin lisä maitoa ja johan oli tyytyväinen ja ollut siitä lähtien tähän asti...

pidä vauvaa vaippasillaan ihoasi vasten (silloin kun ei itke), jotta olisi mahdollisimman levollinen ja rentoutunut. pesikää sängyssä ja välttäkää stressiä esim kauppareissuja vauvan kanssa.

Tietenkin voi kokeilla lisämaidon tarjoamista, mutta vatsavaivoja voivat olla myös. Yritä jumpata ilmaa pois vatsasta, röyhtäytä huolellisesti joka syötön jälkeen, tarkkaile auttaako jonkun esim. maidon jättäminen ruokavaliosta pois. Koliikki on ruuansulatuselimistön ja keskushermoston kehittymättömyytää yhdistettynä herkkään luonteeseen. Se helpottaa vielä viimeistään 3 kk iässä yleensä.

myös tietty aikansa, joka voi jopa pahentaa mahavaivoja, mutta silloin ei kannata jättää hommaa sikseen ja yrittää myöhemmin uudelleen, koska silloin myös hyötyvaikutukset siirtyvät hamaan tulevaisuuteen ja itkukierre jatkuu ja jatkuu. Alun koettemusten jälkeen niistä on selkeästi hyötyä. Meillä th:n suosituksesta myöhäistettiin d-vitamiinin antamista ja aloitettiin hyvin pienillä annoksilla.

Suolisto on kyllä viielä niin kehittymätön, että helposti reagoi äidin syömisiin, siis jos äiti on syönyt jotain ilmavaivoja aiheuttavaa ja imettää. Sitten vois kokeilla sellaista, että otat lapsen syliin polviesi päälle mahalleen ja silität selkää rauhallisesti. Auttaa poistamaan ylimääräiset ilmat. Jos taipumusta koviin ilmavaivoihin, niin kuumemittari pyllyyn varovasti ja pois, se auttaa myös. Kuumemittarin tulee olla rasvattu ja tätä keinoa ei kannata käyttää usein, ettei lapsella mene ulostamisrefleksit.

Mitä milloinkin. Kokeile antaa rintaa. Jos ei auta, vaihda vaippa. Jos ei auta, laita vaikka vaunuihin ja työntele edes takaisin. Tai kokeile laittaa turvakaukaloon ja heijata sitä. Tai kokeile röyhtäyttää. Tai heijaa sylissäsi. Jos/kun itku ei lopu, ota itsellesi korvatulpat ja jatka toimenpiteitä.

Vatsanpuruihin, kokeile jättää ihan ensin omasta ruokavaliostasi: KANANMUNA (se aiheuttaa varmaan aika monelle kovimmat itkut), herneet, pavut, sipuli, ruisleipä, omena. Sekoita lapselle tilkkaan rintamaitoa cuplatonta ja maitohappobakteereja.

ja päivystyksessä saikin antibioottitipan heti. Skreptokokki-bakteeri oli kyseessä, tuli verenmyrkytys mutta onneksi nopealla hoidolla selvisi tuo lapsi.0,4% lapsista sairastuu tähän alle 2kk vanhana, joten ei kovin todennäköistä. Mutta tarkkaile sitä kuumeen nousua ja jos nousee vaikka yli 39 niin toimi nopeasti.

Saako varmasti tarpeeksi maitoa??

Meillä kävi niin, että tissi ei näköjään riittänyt. itki ja itki, kunnes lopulta annoin lisä maitoa ja johan oli tyytyväinen ja ollut siitä lähtien tähän asti...

vauvalla vaihtuu suolistoon suolinukka, joka usein aiheuttaa mahavaivoja. Kun samaan aikaa aloitetaan usein d-vitamiinin antaminen, tulkitsevat monet (virheellisesti) vauvan itkujen johtuvan vitamiinista tai sitten koliikista. Odottele viikko, kaksi, luultavasti helpottaa:)th

ei siis vaikuta nälkäitkulta. Jos onkin mahavaivaa ja pahentaa vain tilannetta. Vai annanko rintaa, jos vain suostuu syömään ja toivon ettei pahenna tilannetta. Ei ole ennen ollut kys. kohtauksia ja olen aivan neuvoton...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat