Miten IHMEESSÄ tällä palstalla on niin paljon koliikkilasten äitejä?

Vierailija

Tuntuu, että jokaiseen vauvan nukkumista käsittelevään ketjuun vastaa monta koliikkilapsen äitiä, vaikka koliikki on loppujen lopuksi hyvin harvinaista (10 % lapsista).

Kommentit (8)

viidestä miljoonasta suomalaisesta 500 000 on/on ollut koliikkilapsia.Jos viittaat siihen että vanhemmat valittaa turhasta niin voin sanoa että sitä se ei ole.

Koliikki on tuntemattomasta syystä johtuvaa kipuitkua lapsella joka _todennäköisesti_ johtuu suoliston kehityymättömyydestä.Meillä on ollut kaksi koliikkivauvaa ja todennäköinen kolmas tulossa kesällä.

Esikoinen itki kellontarkasti klo 16-23 joka ilta kaksiviikkoisesta jonnekin kolmen kuukauden iän tienoille.

Kuopus itkeskeli pitkin päivää, useimmiten lähes aina tunnin-pari ajan ruokkimisen jälkeen öisin ja päivisin..Kumpikin itki vääntelehtien, huutaen tuskissaan ja vatsa pinkeätä ja pulleana.

Ainut mikä auttoi oli nopea "hytkyttäminen" tai pystyasennossa täristäminen.

Jos liikuttamisen lopetti alkoi huuto välittömästi.

Olimme hermoraunioita miehen kanssa, itsellä kävi toisinaan mielessä että kun vahingosa ajaisin kauppareissulla kallioon niin piinasta tulisi loppu..

Pääsin neuvolan kautta psygologille kerran viikkoon mutta se ei juuri auttanut. Nuori naispsygologi vain toisteli "ettei ole ihme jos väsyttää, kaikkia väsyttäisi" jne.

Ainut joka auttoi oli aika.

Ei ketään kiinnosta kuulla, kuinka meidän 2-kuukautinen nukkuu 11 tuntia yössä kahdella syötöllä. Onhan se vallan mielenkiintoisempaa, jos joutuu heräämään kerran tunnissa vauvan itkuun.

Jos koliikkia on kymmenellä prosentilla lapsista niin ei se ole harvinaista. Täällä palstailee niin paljon ihmisiä että 10 % niistä on paljon. Toiseksi täällä on paljon monen lapsen äitejä. Jos ihmisellä on useita lapsia niin todennäköisyys että äidillä on ollut kokemusta vähintään yhdestä koliikkivauvasta kasvaa yli sen 10 %:n. Jos pitkässä ketjussa on 50 vastaajaa niin on epätodennäköistä että siinä ei olisi useita koliikkilapsen äitejä. Kolmanneksi ihmiset vastaavat todennäköisemmin niihin ketjuihin, jotka heitä kiinnostaa, ja vauvan nukkumisaiheet yleensä kiinnostaa niitä ihmisiä, joille asia on ollut ongelma.

siksi ehkä tuntuu että täällä on paljon koliikkilapsien äitejä koska kyseessä on erittäin raskas, jopa kriisiä enteilevä vaihe ja siksi ihmiset haluavat purkaa tunteitaan edes jossain.

Usein koliikkilapsen perheet joutuvat selviämään arjesta yksin ilman mitään ulkopuolista apua..

Siksi vertaistuki on tärkeää ja sitä (toivon mukaan) saa myös täältä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat