Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kertokaas nyt mikä siinä on niin kamalaa, jos lapsi saa jouluna paljon lahjoja?

Vierailija

Ei lapsi ehdi edes nauttia jokaisesta paketista ja ensi jouluna odottaa vähintää yhtä montaa tai vielä enemmän lahjoja

Kommentit (15)

tosin ehkä se sitten menee vähän överiksi, kun lapsi ei enää jaksa avata kaikkia paketteja, kuten meillä kävi viime jouluna. Mutta mitä pahaa lahjojen määrässä olisi?Sitä ei kyllä suvaita, että lahjojen määrällä mennään kavereille brassailemaan, jos heillä vaikka onkin eri systeemi.

En meinaa pysyä nahoissani, kun etsin hänelle joululahjoja. Tänä vuonna olen pysynyt tiukkana ja 10 lahjaa riittää. Pehmeitä paketteja ei saa, koska vaatteita saa alesta joulun jälkeen hyvin. Tosin mies meni tänään vielä ostamaan yhden lisää, kun teki kuulemma niin mieli ostaa.Lisäksi saa mun vanhemmilta 5-10 lahjaa, on ainoa lapsenlapsi ja lahjominen sen mukaista. Toiselta mummulta saa pari lahjaa, lisäksi muistaa kummit, muutamat kaverit, lapsemme isosisko (20v.) ostaa 1-2 lahjaa. Ja sitten niitä tulee sieltä täältä, joiltain vanhemmilta isotädeiltä yms.Varmaan on se 30 pakettia taas. ikää 4.

jotka kaikki tuovat paketin tai useamman.. Jättää lahjat antamatta vai? Meillä esim emme itse osta lapsille yhtään lahjaa, ja silti paketteja on aina todella monta. En ole laskenut, mutta useampi kymmenen per lapsi. Vai pitäiskö vaan sanoa, että älkää ostako mitään...

Siis tarkoitan tommosta 20-30 pakettia. MItä peruuttamatonta kamalaa tapahtuu, jos tosiaan saa kerran vuodessa kaikenlaisia lahjoja runsaasti, ja muu aika vuodesta pidetään sitten tiukempaa linjaa?

Mä tykkään että on paljon lahjoja lapsille..eihän niiden tarvii mitään turhaa hömppää olla,pojalle kaikkee kivaa brion junarataan,ja tytölle petshoppeja paketeissa.Lisäksi ostan pari yhteistä peliä joista iloa koko vuodeksi.Tollasia massapurkkeja on iso laatikko tulossa joista askarrellaan pitkin vuotta..en osta muuten lapsille leluja,mutta kyllä jouluna pitää olla vähintään 10pakettia per muksu=)Lapsia kolme ja kuopus saa dublojuttuja yms lahjaksi..vaatteita en osta lahjoiksi niitä saadaan sitten muuten=)

esim saman suvun porukka voi ostaa jonkun kalliimman lahjan yhdessä. Meille on tulossa kimppalahjana rattikelkka, on se parempi kuin 5 kpl kympin lahjoja :)

niitä käyttöön. Lapset tuskin myöskään hirveästi laskeskelevat pakettien lukumäärää, jos siihen ei vanhempien taholta kannusteta eivätkä siten vaadi vähintään yhtä montaa tai enempää. Vai vaativatko ne lapset, jotka saavat vähemmän paketteja? Jos tänä vuonna tuli viisi, niin ensi vuonna pitää olla kuusi jne?Äkkiä se paljojen lahjojen aika on myös ohi ja lapsi alkaa toivoa harvempia ja kalliimpia lahjoja ja hänen kanssaan voi lahja-asioista jo keskustellakin.Mitä tulee tuhlaukseen, niin onko nyt muka oikeasti tuhlausta ostaa ne samat tavarat kerralla kuin pitkin vuotta? Jo ihan lastenhuoneisiin kurkistamalla selviää, että meillä on poikkeuksellisen vähäinen tavara- ja lelupolitiikka lapsilla, vaikka lahjoja leikki-ikäiset saavat määrällisesti paljon. Eivät ne lelut, kirjat, CD.t tai DVD.t tule sen edullisemmaksi, kun niitä antaa pari kuussa kuin jos niitä antaa yhteensä saman määrän jouluna 8ja syntymäpäivänä.)Lainaus:

Ei lapsi ehdi edes nauttia jokaisesta paketista ja ensi jouluna odottaa vähintää yhtä montaa tai vielä enemmän lahjoja

meillä lapsi saa koeka että on rakastettu ja kun lasketaan myös sukulaisten antamat lahjat niiin eiköhän siinä 50 lahjaa mene rikki. Toiset kalliimpia ja toiset vähemmän kalliita.40-50 lahjaa ja rahaa kuluu niihin yhteensä ehkä tommoset 3000-3500 €. Sill äpärjää hyvin vielä kun lapsemme on alle kouluikäinen. Varamsti suma hieman kasvaa joka vuosi.Mutta siis että vain 20 lahjaa, kyllä meidän perheessä toivotaan myös halpoja, eli noin 50 € lahjoja, joten 20 on pahasti alimitoitettu.

Meillä vaan ainakin koittaa jossain vaiheessa se vaihe, ettei paketit enää kiinnosta. Ja jos paketteja on ihan kamalasti, niin heti jos tulee joku vähemmän innostava lahja, yöpaita tms. se vaan skipataan sivuun ja hamutaan seuraavaa pakettia. Kun lahjoja on vähemmän, maltetaan jokainen lahja avata ja katsoa kunnolla. Kyllä meilläkin väkisin kertyy se 10 lahjaa per lapsi kun paketit tulee mummeilta ja kummeilta ja sitten meiltä vanhemmilta muutamat lahjat per lapsi.30 lahjaa on jo kyllä ihan järjestön kasa enkä usko että se "ähky" on lapselle ainakaan mitenkään kovin hyödyllistä.

Lisäksi on hieman loukkaavaa kun on antanut lapselle lahjan eikä tämä jaksa edes avata sitä aattona, kun paketteja on miljoona. Lahjan arvostus on nolla.

Mutta minun mielestä se on vaan ihan älytöntä, sillä lapseltahan menee siitä aatosta ihan ilo: lahjoja on niin paljon että ei ehdi kiinnostua varsinaisesti mistään eikä välttämättä edes avata kaikkia. Tuntuu että meidänkin esikoiselle on tulossa ihan kamalasti lahjoja, noin 10 kpl...

Meillä on vain yksi lapsi mutta ostin hänelle itse n. 15 lahjaa. Muutama tulee kummeilta vielä. Ehkä muualtakin. Lapsella on myös synttärit jouluna.En ole ostanut lapselle yhtään lelua kesän jälkeen vaikka ehkä olisi pitänyt, kun niitä ei oikein ole ja tällä välin vauvasta on alkanut tulla pieni poika joka jo kehittyääkseen tarvitsee innostavia leluja. Nyt saa siis oikean röykkien lahjoja mutta sitten tulee taas pitkä väli.

Kesäleluja seuraavan kerran.

Hankitaan kerralla kaikki tarpeellinen ja vähän tarpeetontakin, mutta jouluna pitää olla runsautta niin ruuan yhdessäolon kuin lahjojenkin suhteen Ainoa, missä ei sitä runsautta jouluna ole on alkoholi, sen suhteen normaaliakin niukempi linja.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat