Olisko neuvoja miten saada 1 vuotias nukkumaan kunnolla?

Vierailija

Joka ilta sama homma. Menee nukkumaan 7-8 aikaan.Nukahtaa ja herää nukahtaa ja herää nukahtaa ja taas kerran herää. Nukahtaa loppullisesti 22-00.

Välillä itkee sängyssä välillä vaan "juttelee" ja lauleskelee. Välillä tietty käydään huoneessa tarkistamassa että kaikki hyvin.

Mikähän tähä ongelmaan auttais?

Kommentit (9)

Meillä 1v 1kk nukahtaa kyllä hienosti ja nopeasti n. klo 20-20.30 ja nukkuu n. klo 23 asti kunnes herää itkeskelemään. Sen jälkeen heräileekin 1-3 tunnin välein. Yleensä kyllä riittää että laittaa tutin suuhun ja peittelee, uni jatkuu siitä n. klo 8 asti. Mutta kyllä sitä itse on aika poikki kun joutuu nousemaan 4-8 kertaa yössä ja oma uni katkeaa. Uudestaan nukahtamisesta on tullut mulle vaikeaa, joskus pyörin sängyssä hereillä seuraavaan itkuun asti.Meillä on hyvin säännöllinen päivärytmi ja lapsi nukkuu yhdet, n. 3 tunnin päiväunet. Kaksille päiväunille ei enää käy - tai jos käy niin kukkuu valveilla vielä klo 23. Iltapuuron (kuten muutkin ruoat) syö oikein hyvällä ruokahalulla ja vielä maitoa juo aika lailla ennen nukahtamista joten en usko että nälkäkään valvottaa. Ehkä se on vaan nuo koko ajan puhkeavat hampaat ja puhumisen/kävelemisen/juoksemisen/portaiden kiipeämisen harjoittelu mitkä pitää hereillä...Yksi kaveri kuitenkin lohdutteli että heidän lapsillaan yhtenäiset yöunet on aina alkaneet n. 1,5 vuoden iässä, joten toivottavasti tätä ei meilläkään kovin kauan kestä! Onneksi olen vielä hoitovapaalla kotona enkä töissä, saa nukkua pienet päikkärit itsekin samaan aikaan lapsen kanssa!

kun nukahtaa nukkuu kyllä 10-11 asti.

On vaan aika rasittavaa kuunella huutoa "koko" ilta.

Välillä kun itseäkin oiken väsyttää niin ei pääse nukkumaan ku lapsi on hereillä. Tai saati että vois parisuhdetta hoitaa. En oikein osaa virittyä tunnelmaan ku lapsi huutaa taustalla:)

Eikö tämä tilanne varmaan lapsellekaan kiva ole. varsinkaan silloin kun itkee. Harvoin kyllä itkee oikeasti. usein on sillaista kiukkuteluitkua tai hei mä olen täällä hereillä itkua.tsemppiä teille! Toivottavasti saatte nukkumisen jotekin ratkaistua.t ap

miten sitä unirytmiä sit voi muokata?

kaikki ollaan mielestäni jo yritetty. herätetty aamulla ajoissa. Nukkuu 2 päikkärit. silti illalla sama juttu. Välillä ei suostu nukahtamaan toisille päikkäreille niin on klo 19.00 niin väsy että pakko laittaa nukkumaan. Ollaan yritetty et nukkusi vaan 1 päikkärit joskus 15-16 ja sit nukkumaan klo 20.00. ei auta. klo21.00 asti ei voi valvottaa kun on jokata pauksessa viim klo 20.00 niin väsy että pakko laittaa nukkumaan.

t ap

mutta ihan hyvältä nukkumiseltahan tuo kuulostaa. Oma lapseni meni nukkumaan klo.20, heräsi 23 ja huusi 06 asti 1,5v asti. Nukkui seitsemään ja aloitti aamun pirteänä - samaa ei voi sanoa äidistä :/Nyt reipas 3-vuotiaana heräilee viisikin kertaa yössä, toisinaan valvottaa pari tuntia... En tiedä mikä auttaisi, mutta jos tämä lohduttaisi sinua tilanteessasi :)

heräili monta kertaa yössä. Meillä auttoi kun jätettiin tutti pois kokonaan.

Herää joskus(tosi harvoin) vieläkin öisin mutta osaa nukahtaa itsekseen kun ei tarvi siihen nukahtamiseen enään sitä tuttia.

Meillä vaan tää kunnolla nukahtaminen siis nykyjään ongelmana. Nukahtaa kyllä yleensä klo 23 menessä(joskus harvoin vasta klo 00).

meillä lapsi nukkuu 1-2 päikkärit mut sillä nukkuuko 1 vai 2 ei ole mitään vaikutusta ilta nukkumiseen. Nukkuu sen verran lyhet päikkärit.Joo ja eiköhän tämäkin tästä ja vois ne asiat meillä oli tosiaan paljon huonomminkin. Ajattelin vaan jos täällä jollain olis ollut joku kikkakolmonen mikä auttais:)t ap

Lainaus:

mutta ihan hyvältä nukkumiseltahan tuo kuulostaa. Oma lapseni meni nukkumaan klo.20, heräsi 23 ja huusi 06 asti 1,5v asti. Nukkui seitsemään ja aloitti aamun pirteänä - samaa ei voi sanoa äidistä :/Nyt reipas 3-vuotiaana heräilee viisikin kertaa yössä, toisinaan valvottaa pari tuntia... En tiedä mikä auttaisi, mutta jos tämä lohduttaisi sinua tilanteessasi :)
niin minusta kulostaa allergialta tai nälältä.. Miten jaksoi sitten päivän valvoa jos ei yhtään nuku..tai siis kokonaiset 3-4 t..??

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat