Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Äidin epilepsialääkitys ja vammautunut lapsi?

Vierailija

Onko kenelläkään kokemusta? Millaisia oireita lapsella? Lähipiirissäni on vajaa 3-vuotias lapsi, jonka äidillä oli monilääkitys raskausaikana. Mielestäni lapsi on ainakin vuoden jäljessä kokonaiskehityksessään ja eniten huomiota herättää pituuskasvu (n. 80 cm), SI-häiriöön viittaavat piirteet sekä erikoinen tapa kommunikoida ja ymmärtää puhetta. Luulisin että kyseessä ns. laaja-alainen kehityshäiriö, joka voi myöhemmin tarkentua esim. autismiksi.

Kommentit (4)

oireet on täytynyt huomata alle 3v. iässä. Lähes poikkeuksetta autistinen lapsi on tuossa iässä vielä täysin puhumaton... Autismissa on aina kyse kontaktivaikeuksista eli tuossa iässä ei lasta juuri kontaktiin saa (ei reagoi edes omaan nimeen).

Eli jos kyseessä on sinusta klassinen ns. kannerin autismi (lapsuusiän autismi) niin diagnoosia alettaisiin jo miettimään.... Ja todellakin neuvolassa lähete olisi neurologille. Lapsuusiän autismi epäily ei kyllä jää huomaamatta....Tosin moni muu neurologinen vamma on tuossa iässä vasta arvailun varassa ja epäilynä.Oletkos itse ammattilainen kun diagnoosin olet saanut aikaan? Kai myös terapiasuositukset, lausunnot eri tukia varten? Ja ohjeita kotiin ja päiväkotiin?

Terveisin äiti jolla autistinen poika ja asperger poika.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat