Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vuodepotilaan (vanhuksen) alapesuista vertailun vuoksi.

Vierailija

Kun jotkut kauhistelevat niin hirveästi sitä, ettei vauvaa pestä vedellä joka ikisen kakan jälkeen, niin voin kertoa, ettei niin tehdä vanhuksillekaan. Vaikka heidän kakkansa ovat HIEMAN isompia ja haisevampia kuin vauvoilla.Vuodepotilaan vaipanvaihdon yhteydessä käytetään kertakäyttöpesulappuja (vedellä kostutettuina) ja pesuvoidetta. Tällä yhdistelmällä lika ja haju lähtee, ja iho pysyy hyvänä. Kuivaihoinen vanhus käytetään suihkussa 1-2 kertaa viikossa ja siinä yhteydessä vain pestään suihkulla alapää.

Sivut

Kommentit (22)

Meidän osastolla kyllä vaihdetaan kakkavaippa heti, kun se hajusta huomataan tai tulee vaippakierrolla vastaan. Hyvin on vanhusten iho kestänyt.Yllättävän vähän vti-tapauksia on. Voisi luulla olevan enemmänkin, mutta ei niitä usein todellakaan ole.

Lainaus:

alapää kestää sitä, että kakkavaippaa ei vaihdeta heti, kun vauvankaan ei kestä, vaan tulee hetkessä ärtyneeksi, jos ei vaihdeta.Vanhuksilla on vielä arempi iho.Entäs se, että luulis tulevan virtsatietulehduksia vanhuksille.Olen huolestunut vanhuksista. Miten on?

EI IKINÄ SAA pyyhkiä väärinpäin, tulee heti pissatulehdus!Tuollainen on kyllä pikkuisen liioiteltua. Ajatellaanpa vanhaa naista, joka makaa vuoteessa ja kakkaa vaippaan. Kun kakkaa tulee reilusti, sitä löytyy puhdistettaessa myös häpyhuulten välistä isot kasat. Että kun ajatellaan bakteereja, niin ilman muutahan näillä mummoilla olisi jatkuva tulehdus päällä. Vaan eipä ole. Useimmilla ei ole koskaan.

pyyhkimissuunnalla on tosiaankin väliä.Lääketieteellisesti on yleinen tosiasia, että mihin tahansa tartunnan tai taudin saamiseen vaikuttaa myös paljon se, montako pöpöä on saatavilla.Yksi flunssavirus nenuun ei aiheuta flunssaa samalla todennäköisyydellä kuin miljoona.

Lainaus:

huomataan kakan tulleen? Kyllä.toinen kysymys: mistä huomataan vanhuksen virtsatietulehdus? Vanhus tulee levottomaksi, sekavaksi, kuumeilee, pissa haisee > otetaan näyte. Tietysti jos vanhus osaa vielä puhua, niin hän kertoo itse, että kirvelee.T: se huolestunut.

että miksei syyllistetä vanhusten huoltoa kertiksien käytöstä??

Kyllä sieltä tulee sellaiset vaippavuoret kertakäyttö vaippoja että oksat pois..

myös tuommoinen estolääkitys on mahdollinen.t: se huolestunut(Äitini saa todella usein virtsatietulehduksen. Niitä on aika oireettomia myös. Hän alkaa olla hyvin huono liikkumaan ja pelkään, miten pärää laitoksessa. Siksi kyselen.)

mutta sitä ei välttämättä huomata heti..vti saattaa aiheuttaa todella kovaa sekavuutta vanhuksilla, jos vanhus vielä kommunikoi saattaa valittaa kipuja. Muutenkin jos tila heikentynyt tai muuta kummallista otetaan yleensä virtanäyte jolla sitten selvitellään onko kyse mistä..

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat