Lpasen NIELURISALIEKKAUS! Kysymyksiä! ov

Vierailija

Lapseni on menossa kyseiseen toimenpiteeseen ensi viikolla.- Kuinka olette saaneet lapsen syömään leikkauksen jälkeen? Millaisia ruokia? Koska saa antaa lämmintä? Koska kiinteämpää?

- Millaista kipua lapsella ollut? Mitä lääkitystä? Kuinka kauan ja millä annoksilla?

- Verenvuoto, oliko sellaista? Miten toimitte? (tämä pelottaa ertyisesti :/ )

- Tuleeko kipu todella rajuna peitteiden irrotessa vko:n kuluttua?Kiitos jos jaksat vastata. Jännittää nämä pyhätkin tässä, jos jotain komplikaatioita tulee :(

Kommentit (12)

mulla ja kahdella lapsella on leikattu risat ja kyllä ne ovat KIPEÄT. Meillä meni 3 vuotiaalla ihan panacod ja jotain lisäksi--säännöllisesti pitää antaa vaikka välillä tuntuisi,ettei olisi tarvettakaan!

Lainaus:

Pronaxen kahdesti päivässä ja panadol tarvittaessa enintään kolmesti päivässä. riittääkö tuo? Lääkärin mukaan on normaali lääkitys toimnepiteen jälkeen. Hus:n alueella leikataan.ap
Minä vaatisin ehdottomasti tuon Panacodin, joka siis on morfiinijohdannainen ja poistaa taatusti kivut. Tämä siis, jos lapsi on riittävän iso saamaan tuota lääkettä.t. 3

En ollut varsinaisesti lapsi enää, mutta voin kertoa omista kokemuksistani. Olin aika kipeä ensimmäiset 5 päivää. En huomannut itse mitään peitteiden irtoamista (?), joten noiden ensimmäisen viiden päivän jälkeen alkoi helpottaa. Verta ei enää kotona tullut.En voinut toipilasaikana viikkoon puhua enkä syödä kuin haaleita soseutettuja ruokia. Särkylääkkeet auttoivat sekä kylmän syöminen. Pyydä siis lääkäriltä riittävän voimakkaat särkylääkkeet ja jossakin muussa muodossa kuin tabletteina. Osta kotiin jäätelöä ja mehujäitä ja tarjoa niitä lapselle aina, kun kipu on kova.Ruoista minulle maistuivat parhaiten jogurttipohjaiset smoothiet, viilit ja jogurtit sekä kasvissosekeitot haaleana.

Pronaxen kahdesti päivässä ja panadol tarvittaessa enintään kolmesti päivässä. riittääkö tuo? Lääkärin mukaan on normaali lääkitys toimnepiteen jälkeen. Hus:n alueella leikataan.ap

- Kuinka olette saaneet lapsen syömään leikkauksen jälkeen? Millaisia ruokia? Koska saa antaa lämmintä? Koska kiinteämpää?Pronaxen ja pamol-f päällekäin noin kymmenen päivää. Löysänä mössönä kaikki vaan viikon päivät ja pariin ekaan ei mitään lämmintä.- Millaista kipua lapsella ollut? Mitä lääkitystä? Kuinka kauan ja millä annoksilla?

Tooosi kipeä, lääkkeet tulikin tuossa edellisessä, maksimiannoksin, lääkäri määrää.- Verenvuoto, oliko sellaista? Miten toimitte? (tämä pelottaa ertyisesti :/ )

Ei ollut, erittäin harvinaista. Lapasi on niiiiin kipeä, ettei hypi eikä pompi.- Tuleeko kipu todella rajuna peitteiden irrotessa vko:n kuluttua?ei tule, mutta silloin on se vuotoriski.Kiitos jos jaksat vastata. Jännittää nämä pyhätkin tässä, jos jotain komplikaatioita tulee :(

[/quote]
meikkä oli kurja joulu viime vuonna, kun yskä paheni ihan kauheasti. Leikkauksen jälkeen loppui kuin sinään. Risat ihan täynnä mätää, kun mustapäät. Ei ole ollut sen koommin kipeä. Kannatti, vaikka kallis toimenpide oli.

Hei,juuri olimme ja hienosti meni!Kipulääkityksenä oli Panacod pore 3 kertaa päivässä tarvittaessa ja rinnalla koko ajan Pronaxen 3 kert päivässä ja tällä pysyi hyvin kivuttomana. Alussa tarvitsi nuo kolme Panacod kertaa, mutta ne alkoivat hiljalleen vähetä.Sairaslomaa kaksi viikkoa, josta 10 päivää oli todella tarpeen.Ei mitään verenvuotoa. On harvinaista, mutta riski on kyllä todellinen.Lapsi söi hyvin jo sairaalassa jäätelöä. Eli ekat päivät jäätelöä, jogurttia, jäähdytettyjä puuroja, makaronia :-), jne... Siitä se lähti pikkuhiljaa, mutta näkkileipää, ruisleipää yms. ei lainkaan sairasloman aikana (oma valintamme).Oli kipeä, kun peitteet lähti, mutta Panacod auttoi.Eli kaikki menot pois sairasloman ajalta ja huolellinen kipulääkitys niin hyvin menee!

Aamulla sai pronaxenin klo 7, nyt annoin panadolia. leikkii jo välillä normaalisti, pyritään ohjaamaan rauhallisiin leikkeihin. Varsinkin aamuisin kipu on kovempaa, ei kuitenkaan itke tai raivoa. Ulisee ja pitelee korvia :( Öisin ei suostu heräämään ja ottamaan lääkettä.viilistä on syönyt 2prk päivässä, hieman jugurttia tai rahkaa. Ei pidä jäätelöstä tai mehusta, joten vettä juonut.l Vesi menee huonosti, ehkä 5-7dl päivän aikana.Verenvuotoa pelätään myös täällä. Nuo maitopohjaiset tuotteet lisää limaisuutta ja lapsi rykii plajon. Se varmasti pahentaa vuotoriskiä. Eikä nämä joulunpyhät helpota tilannetta, kun lähimpään päivystävään sairaalaan yli 100km.

leikkauksesta jo pari vuotta, mutta jäätelö ja perunamuussi maistui. Kipuja oli, johon saatiin kyllä vahva lääkitys, esim. 500mg buranasuppo, kun ei voinut suun kautta ottaa. Ei ollut verenvuotoa. Me leikkauksen jälkeen jouduttiin jäämään yöksi sairaalaan, kun lapsi voi niin pahoin. Kyllä se siitä.

siskoni kaksi lasta kävi n.puoli vuotta sitten leikkauksessa.

Siitä toipumisesta jäi mieleen vain se, että vaikka tuon verenvuodon pitäisi olla suhteellisen harvinaista, niin molemmilla alkoi parin kolmen päivän päästä vuotamaan ja molemmat jouduttiin leikkaamaan uudelleen. Sen ainakin muistan, että toinen näistä sai hurjan itku/raivokohtauksen heti leikkauksen jälkeen. Ja vaikka äiti kuinka yritti rauhotella ja perusteli sen sillä, ettei haavat repeisi. Tyttö huusi kuitenkin ja kohta ne haavat sitten vuosivat... Toisen kohdalla ne alkoivat vuotamaan ilman huutamistakin.

Meillä oli 7 v ja leikattiin yksityisellä vakuutuksen turvin, tosin leikkaava lääkäri on HUS:n korvaklinikan eräs henkilö. Jos Panacod +Pronaxen ei olisi meillä riittänyt, olisi lisäksi saatu Tramal tippoja soittamalla.Pronaxen on kyllä hyvä lääke ja Panadol vahvistaa sitä, mutta voi olla ettei riitä. Mutta riippuu tosiaan iästä yms.

Lapsi söi ensin mehujäitä, ja jäätelöä kului paljon ensimmäisinä päivinä. Lämmintä uskalsin antaa vasta aika pitkän ajan kuluttua koska meillä tuli vuotoa.Kipu oli kovaa, meilläkin oli tuo Panacod lääkitys ja se on syytä pitää päällä muutama päivä, jotta lapsi ei kärsisi ja pystyisi nukkumaan.Verenvuotoa tuli kahteen otteeseen ja sairaalan ohjeen mukaan emme lähteneet omalla autolla vaan tilasimme ambulanssin. Vuodot sattuivat saman vuorokauden aikana, ja toisella kerralla vuotokohdat poltettiin nukutuksessa uudelleen kiinni. Olimme Meikussa yhden yön. Sen jälkeen paraneminen edistyi hyvin. Vuotoa ei tullut paljon, ehkä puoli desiä... soitimme saamaamme neuvontanumeroon, ja siellä sanottiin, että kannattaa tulla näytille koska vuoto voi olla ensin vähäistä ja sitten ryöpsähtää yhtäkkiä. Omalla autolla viedessä tilanne on aika inhottava, joten on parempi lähteä ambulanssilla.Ei ole jäänyt mieleen, tuliko uutta kipua peitteiden irrotessa. LUultavasti ei kun en sitä muista. Mutta melkein kaikki Panacodit meni, jotka apteekista haimme. Kannattaa todellakin rohkeasti antaa sitä lapselle, täydet annokset, niin hän syö ja nukkuu paremmin. Kivuliaimmassa vaiheessa jouduimme antamaan myös Tramalia mutta koska se voi lamata hengitystä, en uskaltanut antaa kuin kerran.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat